26 C
Willemstad
• zondag 16 mei 2021 08:43

DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

OM zet ‘klik’-campagne in bij ontwapenactie

HomeMediaOM zet ‘klik’-campagne in bij ontwapenactie

ta basta awor
Beloning van 350 tot 1000 gulden voor tips en informatie die ertoe leiden dat er nog meer wapens worden ingeleverd

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie looft vanaf vandaag geldbedragen uit van 350 tot 1000 gulden voor tips en informatie die ertoe leiden dat er nog meer wapens worden ingeleverd of ingenomen. Deze nieuwe actie zal de actie ‘Ta basta awor’ gaan ondersteunen.

Met ‘Basha bou’ of ‘Klik en ontwapen Curaçao’ wordt een beroep gedaan op de burger die mogelijk informatie heeft over de locatie van een vuurwapen. Die informatie kan doorgegeven worden via de anonieme kliklijn 0800-TA BASTA.

Indien de informatie juist blijkt en het vuurwapen in beslag kan worden genomen, ontvangt de melder een beloning.

“Hoe zwaarder het vuurwapen is, hoe hoger de beloning die kan oplopen van 350 tot 1000 gulden per melding. De anonimiteit van de melder wordt verzekerd”, zo laat het OM weten.

Op 22 juli startte het OM met de actie ‘Ta Basta Awor’. Zoals bekend is het doel van de actie de aanpak van de grote golf van criminaliteit waarmee het eiland de laatste tijd wordt geconfronteerd.

“De tragedie op de luchthaven Hato met twee doden en zeven gewonden was een triest dieptepunt van de heftige vorm van geweld waarmee de Curaçaose samenleving te maken heeft.

Vandaar ‘ta basta awor’ oftewel, het is genoeg geweest”,

aldus het OM. Bij de ‘ontwapeningsactie’ zijn alle geüniformeerde korpsen van Curaçao betrokken. Dat betekent dat zowel de politie, de douane, de Koninklijke Marechaussee, de kustwacht en de andere militaire eenheden op het eiland samenwerken.

“Dit betekent meer uniformen op straat en een hogere pakkans.”

In het kader hiervan werd ook gestart met het project ‘Lever in en Ontwapen Curaçao’. Gedurende een gratieperiode kunnen burgers tot 31 augustus hun illegale vuurwapens inleveren.

De actie ‘Klik en ontwapen Curaçao’ wordt daar nu ook bij ingezet. Na 31 augustus zal het OM iedere illegale vuurwapenbezitter strafrechtelijk vervolgen en worde de strafeisen voor wapenbezit aanzienlijk verhoogd.

 106 wapens ingeleverd

Er zijn sinds de start van de inleveractie 106 vuurwapens ingeleverd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Volgens het OM zijn inmiddels ook vier jachtgeweren met de bijbehorende munitie ingeleverd.

Inleveren kan nog tot en met 31 augustus van zeven uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s middags bij De Tempel in Punda. Ook biedt het OM de mogelijkheid om het vuurwapen thuis op te halen. Dit kan door een afspraak te maken via het telefoonnummer 0800-TA BASTA.

Het OM betaalt 100 gulden voor ieder illegaal vuurwapen. Het OM roept verder op om eerst te bellen naar de gratis lijn 0800-TABASTA tussen acht uur ‘s ochtends en vier uur ‘s middags, voor de beste wijze van inleveren en voor nadere informatie.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties