OM: Wapen wel écht gevonden

vuurwapen-moord--helmin-magnus-3

OM: Wapen wel écht gevonden. Foto | Amigoe Hier draagt het Landelijk Team Onderwaterzoekingen het gevonden wapen in plastic zak in een zeewater cannister over aan het RST. Foto | Amigoe

Willemstad – Er is echt een wapen gevonden in het Waaigat. Dat laat de woordvoerder in de zaak ‘Magnus’, Guillano Schoop desgevraagd weten.

In de Papiamentstalige krant Vigilante wordt gespeculeerd of het wapen wel echt gevonden is. Schoop maakt een einde aan deze speculaties: ,,We hebben aangegeven dat er een wapen is gevonden.

Er is gezocht door een specialistisch team.” Dat gespecialiseerde team, het Landelijk Team Onderwaterzoekingen uit Nederland, heeft speciale apparatuur ingezet om het wapen te vinden. Schoop is er van overtuigd dat deze speciale apparatuur heeft meegeholpen om het wapen te vinden.

Alhoewel nog altijd technisch onderzoek op het wapen wordt uitgevoerd zegt de woordvoerder in het onderzoek naar de moord op Pueblo Soberano-voorman Helmin Wiels, dat er sterke verdenkingen zijn dat het inderdaad om het moordwapen gaat.

,,Uit onderzoek is gebleken dat het op die plek zou moeten liggen. Ook is omschreven hoe het moordwapen er uit ziet. Dat klopt met het gevonden wapen.”

Schoop benadrukt dat honderd procent zekerheid over het mogelijke moordwapen er pas is als het technisch onderzoek is afgerond.

,,Als het inderdaad het moordwapen blijkt te zijn dan hebben we een deel van de puzzel opgelost. Is het niet het wapen dan kan het zijn gebruikt in een andere zaak en dan zullen we dat ook uitzoeken. Maar alles duidt er op dat het dat het om het
moordwapen gaat.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *