29 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

OM | Verzoek aan Hof inzake onderzoek overheid nv’s

HomeMediaOM | Verzoek aan Hof inzake onderzoek overheid nv’s
Openbaar Ministerie | Antilliaans Dagblad
Hof door OM en FAS verzocht schuldigen wanbeleid RdK, Curoil en Aqualectra aan te wijzen en veroorzaakte schade te verhalen | foto Antilliaans Dagblad

Het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden heeft vrijdag 26 augustus 2016, conform Artikel 2:282 van het Burgerlijk Wetboek (BW), een verzoek ingediend bij het Gemeenschappelijk Hof naar aanleiding van het rapport van mr Willems naar het beleid en de gang van zaken bij de overheids nv’s Refineria di Korsou, Aqualectra NV, Curoil NV.
Het Openbaar Ministerie verzoekt het Hof, op basis van het rapport van mr Willems, vast te stellen dat er sprake was van wanbeleid bij Refineria di Kòrsou (RDK), Aqualectra en Curoil en de daarvoor verantwoordelijken aan te wijzen.

Tevens verzoekt het OM om de rechtspersonen Refineria di Kòrsou (RdK), Aqualectra en Curoil) te verplichten een persoon te machtigen alles te doen wat nodig is om de veroorzaakte schade te verhalen op de verantwoordelijke personen.

Daarmee wordt zeker gesteld dat de verantwoordelijken ook daadwerkelijk worden aangesproken.

2016 08 26 – OM Vervolging Civiele Enquete Aqualectra, Curoil en RdK

2016 07 08 – Civiele Enquete Aqualectra, Curoil en RdK – Beschikking 8 Juli 2016 EJ 60654 H 103,13

2016 08 26 – OM Verzoek Tot Vervolging Civiele Enquete Aqualectra, Curoil en RdK

Civiele Enquete Producties Verklaring Angelica RdK

Civiele Enquete Producties 9c Terry Hernandez

Civiele Enquete Producties 1-9b Amparo Dos Santos en Terry Hernandez

Bron: Openbaar Ministerie

10 reacties

 1. Veel namen die Observer noemt vormen nog deel van de establishment. Het is een web van meelopers, profiteurs en angsthazen zoals Frank terecht stelt. Dan hebben we het nog alleen over drie overheid nvs. Waar blijft de rest?

 2. Het zal lang duren als de stoel waar Gerrit de Raaf nu op staat onder hem uit getrapt word door het curacrim volk. maar wat lang duurd is lekker heb ik geleerd! Het knooptouw om de nekjes van de Heren word steeds strakker aan getrokken er is geen onder uitkomen meer voor dit baggerrigraais dieventuig , we leven niet meer in de tijd van het brandje stichten 30 mei veel drank zuipen en denken ik ben vrij?.

 3. Beste Maryn. Het antwoord heb je zelf al gegeven. Slappe Hap! Menig YDK, zowel de laaggeschoolde als de goedgeplaatste en hooggeschoolde, hebben tekort aan DURF en daadkracht en daarom houden ze hun mond. Dat tekort aan durf en daadkracht zit verankert in de karakter van de meeste YDK, die meestal gecompenseerd wordt met een grote mond. Vandaar is de bekende uitspraak van vroeger “buya barata”. Dat is ook de reden dat er vele zaken van corruptie en wantoestanden regelmatig kunnen plaatsvinden, want vele stakeholders hebben de durf niet om verkeerde zaken aan te kaarten en blijven liever stil en kijken de andere kant op.

 4. Dus door wanbeleid 400 miljoen down the drain bij aqualectra en rdk alleen. Schotte is een ramp voor de economische ontwikkeling van Curacao. Waarom wordt dit geboefte niet met pek en veren de stad uitgedreven….maar nee….hij mag bij de DutchCaribbean Economists een praatje houden en het achterlijke volk windt hij om zijn grijpgrage vingers. En de mensen, bv die Dutch Caribbean Economists, die wel enig verstand hebben houden heel erg hun mond. Waarom werd er niet met eieren gesmeten? Hoe diep zijn we gezakt? Geen kritische vragen??? Waarom schreeuwen de krantenkoppen niet als bekend wordt dat er 400 MILJOEN weggesmeten is!?! Heeft de zakenwereld zich al bij een volgende corrupte regering neergelegd? Houden ze voor de zekerheid hun kop alvast uit angst voor represailles later? Slappe hap!

 5. In de stukken van het OM duikt ook de naam Navarro HBN-LAW op. Is dat dé Navarro of een naamgenoot? In ieder geval werkt er volgens de site van HBN geen Navarro (meer).

 6. Eindelijk gerechtigheid? maar eerst zien dan geloven.
  Tot op de cent terug betalen dan pas kunnen we zeggen.
  MISDAAD LOONT NIET.
  Voorbeeld functie.

 7. Gaat er wel op lijken. Zie voor een completer overzicht productie 8. Rollen en aansprakelijkheids-onderzoek voor:

  Aqualectra:
  De RvC’s van Aqualectra: Werner Wiels, Ray Treurniet en Oswald van der Dijs, Carlos Monk, W.J. van Dijk, en R.H. Doest. En bestuurder Darrick Jonis.

  Refineria di Korsou (RdK):
  RvC’s van RdK: Oswald van der Dijs, Anthony Eustatius, Hubert Sambo en Yamil Lasten. En bestuurders Rudolph Garmes, Abigail Isabella, Jeffrey Parris en Henny Barbolina. Alsook de gedelegeerde bestuurders Sidney ‘Bicho’ Justiana en Henk Deira. Plus projectleiders Raoul Römer en Marcena (die laatste is onbekend).

  Verder: Certified Fraud Examiner / accountant Terry Hernandez en diverse betrokken juristen van HBN Law: mr. Navarro, mr. Matroos en met name mr. De Vries

 8. Betekent dit dat de vreemdgaande frauderende witwassende valse aangifte indienende corrupte verkeersmoordenaar Schotte nu eindelijk vervolgd gaat worden, net als Oswald uit de louche familie van zijn byside?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties