OM verwerpt kritiek op nieuwe PG

Aantijging dat Schram betrokken zou zijn bij onderzoek ‘Benoit’ is onjuist’

Openbaar MinisterieWillemstad – De benoeming van de nieuwe procureurgeneraal (PG) van Curaçao en St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba, Guus Schram, zou volgens PS-Statenlid Jaime Cordoba op onjuiste manier zijn verlopen en de PG zou volgens het Statenlid ook nog eens een ‘besmet verleden’ hebben.

Advertentie

Over de benoeming van PG Schram zei Cordoba vorige week tijdens het dagelijkse informatieprogramma van de Pueblo Soberano, Konsenshi Sivil:

,,Wij willen een Curaçaoënaar op die post. En er zijn mensen in de regering die dit accepteren.
Nederland is bezig om zijn oude machtspositie in te nemen.”

Over het ‘besmet verleden’ stelde Cordoba in hetzelfde programma: ,,Hij heeft voor de rechter gelogen. Hij is niet integer. En zo iemand gaan wij nu accepteren. Als hij een Curaçaoënaar zou zijn geweest, dan kan ik je garanderen dat iedereen over hem zou zijn gevallen.”

Volgens woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie is Cordoba zelf op zijn uitspraken in de media teruggekomen.

,,Het Hof was belast met de voordracht aan de regeringen en deze hebben de benoeming goedgekeurd. De procedure is volledig juist verlopen. De aantijging dat de heer Schram betrokken zou zijn bij het onderzoek ‘Benoit’, waarbij Schram tegen de bestaande regels zou hebben gehandeld en burgerinfiltranten bij een drugszaak zou hebben ingezet, is pertinent onjuist”, aldus Serphos.

,,Overigens dient de zaak nog in hoger beroep behandeld te worden en kan de heer Schram, die destijds als perswoordvoerder optrad namens justitie op geen enkele manier betrokken zijn geweest bij deze zaak”, concludeert Serphos.

Jaime Cordoba was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *