28 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

OM | Verkeersdode in november was onder invloed en droeg geen autogordel

HomeMediaOM | Verkeersdode in november was onder invloed en droeg geen autogordel
“Het is tijd voor verandering”, zo meent de OvJ belast met verkeerszaken

Politie Curaçao (KPC) en het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao betreuren de verkeersdode op 22 november 2018. Ondanks extra inspanningen vanuit de overheid om de gordel te dragen, blijven onnodige doden vallen doordat de autogordel niet wordt gebruikt. Ouders die kinderen los in de auto laten zitten, denken niet goed na.

Het OM overweegt de boete voor het niet dragen van de gordel nogmaals te gaan verhogen om het aantal dodelijke ongevallen meer te doen laten dalen. De politie is gevraagd extra aandacht te willen gaan geven bij de verkeerscontroles aan kinderen die los en zonder autogordel in de auto worden vervoerd. “Het is tijd voor verandering”, zo meent de Officier van Justitie belast met verkeerszaken.

Het moet mensen nog meer bewust worden gemaakt dat het verkeerd om je kind niet de gordel om te doen. Het is raar dat ouders wel een gordel om hebben en de kinderen niet. Hoezo jijzelf wel en je kind niet? Het laatste dodelijke slachtoffer droeg helaas ook geen autogordel.

Politie en OM zullen ook verder gaan met het doen van alcoholcontroles en deze opvoeren. Maar gedrag veranderen kan politie en OM niet alleen. Het is goed dat de invoering van het ademanalyse-apparaat dit jaar zijn intrede heeft gedaan en dat mensen duidelijk wordt dat het rijden met teveel drank op een misdrijf is en zorgt bij staandehouding voor een strafblad. Iedereen dient zijn verantwoording te nemen op borrels en bij feestjes, maar zeker ook op jongeren te letten die teveel drinken en wel in de auto stappen.

Het laatste dodelijke slachtoffer reed onder invloed en kwam van een feest. Draag uw gordel (en uw kinderen ook) en rij niet onder invloed. Alstublieft, denk na.

bron: Openbaar Ministerie

11 reacties

 1. @matie, Godzijdank heeft hij niet zoals Nelson Dos Santos 3 mensen doodgereden en zelf bleef hij leven en kreeg er 6 maanden voor

 2. Dronken achter het stuur en auto rijden met te hoge snelheid dat is vragen om ellende.Dat was een feit met die dodelijke aanrijding op 22-11-2018
  Gelukkig dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen.
  Ronchi Marlin (inspected gaded) daar help geen duizenden kilometers vangrails tegen aan.
  Een ieder moet zijn verantwoordelijk dragen en niet in de schoenen schuiven van bv. de regering.

 3. De mentaliteit van de gemiddelde curacaoenaar is nul komma nul.
  Zolang de regering de verkeers wetgeving niet aanpast zal er niets veranderen.
  Zolang de minister van verkeer en justitie str*nt in hun ogen hebben zal er niets veranderen.
  De politie is door ovj gevraagd extra aandacht te geven bij verkeers controles aan kinderen zonder auto gordel in de auto. Bij mijn beter weten in, kan de ovj gewoon opdracht geven.
  Het is hier de mentaliteit van vragen, vragen en dan ja ja antwoorden en neen neen doen.

 4. Pas geleden sprak ik een moeder aan op het feit dat haar kinderen los in de auto stonden en zaten.
  Antwoord ?
  Waar bemoeide ik me mee !! Het kon allemaal geen kwaad, ze wist wel wat ze deed. Zelf had ze natuurlijk wel een gordel om.
  Ik zou haar willen nomineren voor de moeder of the year award ! Eh, niet dus.
  Zolang we nog dat soort moeders en vaders op het eiland hebben rondrijden die zo denken zullen we nooit ver komen. Of was ze wellicht bezig met het organiseren van een post-natale abortus ?

 5. Beste Luma, ik weet niet of je hier wat aan hebt, maar beide bestuurders waren vrouwen. Aan de opname op tv te zien, lijkt het alsof ze geen airbags hadden.

  Ik zie dat DirectTV steeds verder gaat, vooral die Jason lau a kien, eerst liet hij een minderjarige die slachtoffer van misbruik was aan het woord en nu filmt hij dodelijke slachtoffers.

 6. Het zou interessant zijn te onderzoeken of door de politie te vermelden of de auto het stuur rechts had of dat de auto die op de verkeerde weghelft kwam haar telefoon of ipad gebruikte, want ook dat is schering en inslag ook bij de hermandad.

 7. Een andere oplossing is minder auto’s op de weg, maar ja je mag niet aan de heilige koe van de YDK komen.

  Vroeger moest je jaren sparen om een auto te kopen en het diende om naar het werk te gaan of de kinderen naar school te brengen dus de auto werd met respect behandeld.

  Tegenwoordig zie je jongens en meisjes die nog niet droog achter de oren zijn al met auto’s rondrijden.

  De manier waarop ze in de auto zitten, met benen omhoog geeft gewoon aan dat de geen respect voor de auto hebben. Waarschijnlijk van Pa of Ma geleend of gekregen.

 8. De 2 slachtoffers van vanmorgen op de weg naar westpunt droegen beide een gordel, maar wordt er op deze weg als gekken gereden, ZELFS de POLITIE rijd daar als een kip zonder kop met hoge snelheid, en haald je in als je keurig 80 rijd, terwijl daar geen enkele reden voor is, want 500 meter verder staan ze bij de snack.
  Wanneer worden deze gekken die van de weg een doodeweg maken eens aangepakt????????

 9. Rachid Cova was de dronken wegpiraat.

  Danki dios heeft hij geen wel de verkeersregels respecterende weggebruikers meegesleept in zijn dood.

  Of niet, Carlos Monk en. Rob Polar Blaauw?

 10. Weer zo een loze kreet van het OM, “Op jongeren te letten die teveel drinken en wel in de auto stappen.” Wat moeten we doen? De politie bellen? De sleutel afpakken en weggooien? Een taxi voor 60 gulden bellen?

  Er zijn nog steeds veel auto’s zonder of met kapotte autoriemen die rondrijden en wij zien nog steeds kinderen en volwassenen in de achterbak van de truck zitten.. Volgens mij moet de politie gewoon beter controleren..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties