OM | Transactie aangeboden aan militair wegens discriminatie en mishandeling

Transactie aangeboden aan militair wegens discriminatie en mishandeling

Een Nederlandse militair is op 16 november aangehouden bij Zanzibar te Jan Thiel. De militair zou zich in beschonken toestand hebben misdragen en betrokken zijn geraakt bij een opstootje.

Toen de beveiliger de militair van achteren vastpakte teneinde hem aan te spreken op zijn gedrag, maakte de militair een slaande beweging naar de beveiliger en deed hij discriminerende uitlatingen. Hierop heeft de beveiliger de militair aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, die – zoals gebruikelijk in het geval een militair wordt verdacht van een strafbaar feit – het verdere opsporingsonderzoek heeft verricht.

De officier van justitie van het Openbaar Ministerie te Curaçao heeft de militair voor discriminatie en mishandeling een transactie, ter hoogte van 800 gulden aangeboden. Indien de militair de geldboete niet betaalt, wordt de militair gedagvaard voor de militaire strafrechter. Defensie is van het voorval op de hoogte gebracht en betreurt het feit dat een werknemer zich op deze wijze heeft geuit.

Bron: Openbaar Ministerie

6 Reacties op “OM | Transactie aangeboden aan militair wegens discriminatie en mishandeling

 1. 800 gulden voor elke keer dat iemand iets racistisch roept zoals bai bo luga bek, met nog een woordje erachter? dat zou een mooie manier zijn om snel van het begrotingstekort af te komen,

 2. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Omgekeerd zou ook wel eens aardig zijn. Geloof niet dat jij je ooit positief hebt uitgelaten over militairen, dus denk ik niet dat jij de aangewezen persoon bent om respect te eisen.

 3. Terughalen naar NL en misschien een kantoorbaantje aanbieden!

 4. Hij heeft zich racistisch uitgelaten.

  Wat zei hij dan? Chino? Macamba?

 5. 800 naf voor dat schaamteloze gedrag, dat is helemaal niks voor een uitgezondene, met die vette toeslagen is dat een fooi. Die lacht zich de ballen uit de broek.

 6. Defensie is van het voorval op de hoogte gebracht en betreurt het feit dat een werknemer zich op deze wijze heeft geuit. Het houdt niet op, drugsmokkel, openbare dronkenschap, het wordt tijd dat deze militairen ons respecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *