33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

OM | Reactie OM op aangifte Thaams tegen voormalige directeur

HomeMediaOM | Reactie OM op aangifte Thaams tegen voormalige directeur
Reactie OM op aangifte Thaams tegen voormalige directeur
Reactie OM op aangifte Thaams tegen voormalige directeur

Onlangs is in bepaalde media veel aandacht besteed aan een aangifte die door Thaams Kliniek is gedaan tegen een voormalige directeur. In de media wordt het Openbaar Ministerie beticht van vriendjespolitiek door de aangifte niet direct op te pakken. Onderstaand volgt een kort overzicht van de feiten.
Op 7 februari 2014 heeft de directie van Dr.J. Thaams BV middels Huizing & Huizing Advocaten aangifte gedaan van verduistering van circa 817.000 gulden door een voormalige algemeen directeur en een besloten vennootschap.

Daarvoor is door Thaams een procedure bij de civiele rechter gestart.
Het Openbaar Ministerie heeft op dat moment Huizing & Huizing Advocaten medegedeeld, dat aangezien de zaak onder de civiele rechter is, een strafrechtelijk onderzoek niet opportuun is. Door het OM is hierop besloten de afloop van de civiele procedure af te wachten.

In reactie daarop is Thaams een “art 15 Sv-procedure” begonnen om het OM te dwingen om toch al een strafrechtelijk onderzoek te starten. Het Hof heeft dat verzoek van Thaams afgewezen. Volgens het Hof waren er “onvoldoende aanknopingspunten voor een verdenking van enig strafbaar feit”.

Bij vonnis van 23 november 2015 heeft de civiele rechter de voormalige directeur veroordeeld tot betaling van 899.000 gulden. Hierna heeft Thaams wederom aangedrongen op vervolging. Het Openbaar Ministerie onderzoekt thans de haalbaarheid en opportuniteit van een strafzaak aan de hand van de civiele vonnis.

Bron: Openbaar Ministerie

4 reacties

  1. Het zou Cordoba sieren als hij zijn vriend en collega Whiteman erop zou wijzen dat hij zijn Buchi Wang aanhangers op straat heeft laten zeten zonder uitbetaling van vakantie geld van de Taams kliniek.

  2. Wat levert vervolging op? Helemaal niets, want de bewijslast is hoger dan bij een civiele zaak. En die civiele zaak is voorlopig al gewonnen.
    Ninette heeft geen verstand van management maar heeft haar baan destijds eerlijk verdiend tussen de lakens.

  3. Heb je meegelezen Cordoba?? Vertel het ook even aan Buchi Wang zonder er een “eigen” interpretatie van te geven. Ben je het er niet mee eens Cordoba, doe dan aangifte, doe je dat niet dan ben je de zoveelste “Smoel so” figuur in de steeds belachelijker wordende politieke soap hier.

  4. Het OM heeft ook nooit de verkeersmoord van Schotte onderzocht en kwam pas in actie tegen diens vele MOT meldingen na een grootschalig burgerinitiatief.

    Er zit duidelijk iets niet goed bij het OM.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties