30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

OM | Openstaande boetes worden verhoogd

HomeMediaOM | Openstaande boetes worden verhoogd
OM : Openstaande boetes worden verhoogd
OM : Openstaande boetes worden verhoogd

WILLEMSTAD — Het bestand van het Openbaar Ministerie telt momenteel ruim 1000 personen met drie of meer openstaande boetes. Zij lopen het risico dat zeer binnenkort het door hen verschuldigde bedrag verhoogd wordt met 20 procent.

Het OM doet in verband hiermee een dringend beroep op iedereen met een openstaande boete om deze te voldoen voordat de tweede aanmaning in januari 2015 de deur uitgaat. Dat maakt het OM middels een persbericht bekend.

De oproep gaat ook naar diegenen die reeds een afbetalingsregeling hebben getroffen, maar deze niet zijn nagekomen. “Curaçao telt diverse personen met tien of meer openstaande boetes op hun naam, die zij tussen 2011 en 2014 hebben gekregen.

Het bestand van OM telt 3 personen met 9 openstaande boetes, 4 met 8 openstaande boetes, 9 personen met 7 openstaande boetes, 27 personen met 6 boetes, 97 personen met 5 boetes, 259 personen met 4 boetes, 782 personen met 3 boetes, 2657 personen met 2 boetes en maar liefst 10.029 personen met 1 openstaande boete”, aldus het OM.

Volgende week gaan de actuele facturen in het kader van het project ‘Alivio’ de deur uit naar alle personen met openstaande boetes. Deze worden bezorgd door een deurwaarder van het OM of door de politie. De politie zal de brieven tijdens de patrouilles bezorgen.

Om dit te vermijden doet het OM een beroep op de betrokkenen om op voorhand de Tempel in Punda te bezoeken om de betaling te verrichten en verhoging van de kosten te vermijden.

Het project heet ‘Alivio’ (verlichting of opluchting, red.), in die zin dat juist door nog geen aanmaning te sturen maar een brief, verhoging van de boete kan worden voorkomen.

De ‘alivio’ is gelegen in het feit dat er feitelijk minder hoeft te worden betaald. Maar dan moet dit wel dit jaar gebeuren, aldus het OM. Ook wordt iedereen eraan herinnerd dat voor iedere 50 gulden aan openstaande boete één dag vervangende hechtenis kan worden opgelegd.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Hoe lang geleden was het dat er werd gesteld dat boetes van voor ik meen 2006 niet meer geind zouden worden omdat het niet meer te doen was?
    Op Curacao loont het zich om niet te betalen, zo ook bij de belastingdienst, kunt u zich dat nog herinneren? Als je maar lang genoeg wacht dan volgt er gewoon een kwijtscheldregeling, of zoals nu dus een Alivio, je betaalt dus minder dan oorspronkelijk de bedoeling was.

  2. Hieruit blijkt weer eens de laksheid van onze overheid. Ja, het geld ligt op straat maar we laten het gewoon liggen. Boetes, premies sociale lasten, belastingen en ga zo maar door. Geen wonder dat er geen geld is voor de allernoodzakelijkste zaken. En het gaat weer ten koste van de burger die wel op tijd betaald.

  3. Dus ik moet mijn boete voor het thuis hebben laten liggen van mijn rijbewijs wel betalen, en Brian Mariano zijn gevangenisstraf voor de smokkel van een kilo cocaine niet uit te zitten?

    Maar ik lees dat ik in plaats van de boete betalen ook een dag naar Bon Futuro mag. Kan ik dan zeggen: Ok, na Brian?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties