OM | Ontnemingszaak G.S. in hoger beroep

Met update

UPDATE: Nieuwe ontwikkeling ontnemingszaak van G.S.: De zaak gaat niet door op 14 november maar is uitgesteld tot nader bericht.

De behandeling van de ontnemingszaak tegen G.S. in hoger beroep vond plaats vandaag op 12 november en gaat door op 14 november. Op verzoek van de verdediging zijn 3 getuigen opgeroepen om op zitting te worden gehoord door het Hof. Gedurende de zaak vandaag is alleen één getuige vóór het Hof verschenen.

In deze ontnemingszaak gaat het om een bedrag van ruim 1.8 miljoen gulden dat het Openbaar Ministerie (OM) wilt ontnemen van de heer G.S. Naar het oordeel van het OM heeft G.S dit bedrag wederrechtelijk verkregen. Daarbij gaat het deels om een bedrag (ruim 210.000 gulden) dat G.S. naar het oordeel van het OM heeft verkregen in 2010, middels omkoping en witwassen. Voor deze strafbare feiten is G.S. reeds onherroepelijk veroordeeld. De Hoge Raad heeft zijn veroordeling in stand gelaten.

Het andere deel van de ontnemingsvordering bestaat uit een bedrag van ruim 822.000 gulden. Het OM richt zich op het standpunt dat er voldoende aanwijzingen zijn dat G.S. dit bedrag van ruim 8 ton ook wederrechtelijk heeft verkregen, namelijk middels strafbare feiten als omkoping en witwassen. De ontnemingsrechter in eerste aanleg heeft het OM daarin gevolgd en nam op 30 augustus 2018 de beslissing dat G.S. in totaal ruim 1.8 miljoen gulden wederrechtelijk had verkregen en legde aan hem de verplichting op om dit bedrag aan de Staat te betalen, bij gebreke waarvan G.S. 3 jaar gevangenisstraf moet ondergaan. Tegen deze beslissing is G.S. in hoger beroep gegaan en dit hoger beroep is gedeeltelijk vandaag 12 november door het Hof behandeld en wordt voortgezet op 14 november.

UPDATE: Nieuwe ontwikkeling ontnemingszaak van G.S.: De zaak gaat niet door op 14 november maar is uitgesteld tot nader bericht. De zaak wordt uitgesteld voor nader onderzoek. Zo zullen de twee getuigen die niet zijn komen opdagen, alsnog worden opgeroepen om door het Hof gehoord te worden. Ook zal een derde getuige, een notaris worden opgeroepen om gehoord te worden.

Bron: Openbaar Ministerie

9 Reacties op “OM | Ontnemingszaak G.S. in hoger beroep

 1. Daar is gs op uit, geen eerlijk proces zonder getuigen en vooral ook die politieke vervolging. Abraham ik wens hem helemaal geen succes toe. Zijn staat van dienst en cv zijn daartoe onverdiend.

 2. Abraham Mossel

  @ Joep, meestal zoals bekend staat zijn de rat advokaten van phatologische leugenaar Gerrit de Raaf geestelijk gestoord, zie en hoor peppie en kokkie, M Vader en de zogenaamde hoogleerraren ( ben effe hun namen kwijt ) elkekeer maken zij Gerrit de Raaf en co blij met een dooie mus, een en een = twee Gerrit komt niet eerder los voordat hij zijn boete van 1,8 miljoen heeft betaald en dat kan niet met een afbetalings regeling, mij benieuwen wie die 1.8 miljoen gaat betalen, eenieder die ook maar een gulden hier aan mee betaald is dan zwaar verdacht in deze zaak, ik wens Gerrit dan ook veel sucses met zijn oproep inzamelng om dit bedrag bij elkaar te bedelen’

 3. Doorgaans is de rechter vrij simpel in dit soort zaken. Jij wilt getuigen horen ? Prima, maar wanneer ze onvindbaar zijn dan gaat je kans voorbij. Men wil nog wel een keer uitstel verlenen, doch daarna is het gewoon pech. De verdediging van Schotte kan er dus maar beter aan doen om de getuigen tevoorschijn te toveren. Of zou men echt denken dat, wanneer de getuigen niet komen, Schotte niet kan worden veroordeeld omdat hij dan geen ‘eerlijk’ proces heeft gehad ?

 4. Drechi pa bosnan Tur

  @Frank: Try this on for size…….
  Dear Mrs v/d Dijs, Cova, Isenia, and all other ladies who have been so wrongfully slandered here on KKC (by we all know who…….)
  When a toxic person can no longer control you, they will try to control how others see you. This misinformation will feel unfair… But stay above it, trusting that other people will eventually see the truth just like you did…..

 5. Dit bedrag voor gs kan easy opgebracht door zijn vrienden c cooper heel mfk en kdnt graaiers. Maar het zal hun ‘n biet wezen dat hij daar zit.

 6. Trots op Curaçao

  Mooie uitstelregeling! Tot nader order…. hoelang moet ie nog zitten? tot dan kunnen we het wel volhouden.. Daarna is ie uit de bak en neemt ie de kuierlatten. Tot nader order…. Tijd om over te gaan op grotere zeepjes…

 7. Abraham Mossel

  Zo te zien eet Gerrit de Raaf er goed van in het gevang, zijn hooft is dikker als buiten de poort, maar ja dat kan dan ook met een regiem van lutje broek waar een gedetineerde met geld aan eten kan bestelen wat hij maar wil. Trouwens het flap drol OM is er weer in getrapt en heeft de zaak weer uitgesteld omdat zoals verwacht het op gezete spel weer langer gaat duren met getuigen die niet komen opdagen in opdragt van ratadvocaat Vaders, als zij de zaak zolang kan uitstellen totdat De Raaf vrij is ( over 14 maanden ), mids hij niet de 1.8 miljoen piekemannen kan betalen, maar mijnziens al een slachtover heeft gevonden V/D Dijs die dit bedrag gaat betalen. De zaak gaat door etc etc, sinterklaas cadotje komt op 5 december 2020 voor Gerrit de Raaf en Co.

 8. Opvallend weinig foto’s van gekke Gerrit gemaakt door zijn privefotoslaaf ranzige Ramsay Soemanta op de social media, terwij het oranje pakje Gerrit toch uitermate goed staat.

 9. Wanneer gaat de byside van Geile Gerrit, mafiameid Cicely Chi Chi van der Dijs, het gevang in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *