OM: Naast Monk meerdere verdachten verhoord

openbaar-ministerie-stadhuis-justitie

OM: Naast Monk meerdere verdachten verhoord

Willemstad – Niet alleen oud-minister Carlos Monk is als verdachte verhoord in de zaak Maximus, maar de afgelopen tijd zijn meerdere verdachten door het Recherche Samenwerkingsteam (RST) verhoord. Dat verklaart woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) Guillano Schoop tegenover deze krant.

Om wie het gaat en om hoeveel mensen het gaat kan hij niet aangeven. Van al deze verdachten die zijn verhoord is niemand aangehouden. Schoop:

,,Iemand hoeft niet aangehouden te worden om als verdachte aangemerkt te worden. Er is in dit geval voor gekozen niemand aan te houden, ook al zijn ze wel verdachte. Neem dit voorbeeld: als je zonder gordel rijdt en je wordt bij een controle onderschept, ben je wel verdachte maar hoef je ook niet gearresteerd te worden. Het kan wel, maar hoeft niet altijd.”

Schoop geeft aan dat alle verdachten zijn gehoord in de zaak Maximus, waarbij vorige week wel de 36- jarige M.L.L. werd aangehouden. Hij wordt verdacht van (een poging tot) afpersing en van het voorbereiden van een poging tot afpersing van de opdrachtgevers achter de moord op politicus Helmin Wiels.

De zaak Maximus draait om de intellectuele daders achter de moord, de zaak Magnus betreft de uitvoerders van de moord. Op 4 tot en met 8 augustus begint de inhoudelijke behandeling van de zaak Magnus, waarin vier verdachten zullen voorkomen.

Onder hen Elvis ‘Monster’ Kuwas, die ervan wordt verdacht de trekker te hebben overgehaald op 5 mei vorig jaar bij Marie Pampoen. Zijn vriendin verklaarde dat hij het wapen nadien in het Waaigat had gegooid.

Enkele weken terug werd het wapen daar aangetroffen, en na onderzoek blijkt dit het wapen te zijn waarmee is geschoten op Wiels.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *