OM | M.M. aangehouden in onderzoek “Emerald”

M.M. aangehouden in onderzoek “Emerald”

Woensdagmiddag 7 juni is bij het vliegveld van Sint Maarten de 46-jarige M.M. aangehouden. Hij is aangehouden in verband met het onderzoek “Emerald”.
De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld

De verdachte zit in het belang van het onderzoek in de beperkingen. Over zijn zaak worden daarom voorlopig geen mededelingen gedaan.

Inmiddels is door het team bestrijding ondermijning (TBO) van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) onder leiding van de rechter commissaris een huiszoeking gestart in de woning van verdachte.

Het onderzoek “Emerald” is gestart in april 2016 en ziet op de verdenking dat de eigenaar van een beveiligingsbedrijf op Sint Maarten zich schuldig heeft gemaakt aan onder meer valsheid in geschrifte, witwassen en belastingfraude.

In november werd in dit onderzoek verdachte O.A. aangehouden en werd beslag gelegd op een aantal eigendommen van deze verdachte.

Het onderzoek maakt deel uit van een gezamenlijke, intensieve aanpak van grensoverschrijdende corruptie en fraude, ook wel ondermijning genoemd. Ondermijning, waaronder corruptie en witwassen, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en economie van de landen in het Caribische deel van het Koninkrijk. Het TBO van het RST, de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten en het Openbaar Ministerie zijn partners in de bestrijding van ondermijning.

Voor meer informatie: zie en like onze facebook pagina: @TBOAnticorruptionWatch

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *