Mr. Peterson: ‘OM lijdt aan tunnelvisie’

Volgens de advocaat van van Maximus-verdachte George Jamaloodin (links), mr. Chester Peterson (rechts) lijdt het ‘OM aan een tunnelvisie

WILLEMSTAD — Maximus, het onderzoek naar de intellectuele daders achter de moord op Statenlid Helmin Wiels, kan om diverse redenen als een politiek proces worden aangemerkt. Dat zegt advocaat Chester Peterson in een persbericht genaamd ‘Vishon di Tùnel’ (tunnelvisie), over de handelingen van het Openbaar Ministerie jegens onder meer zijn cliënt, voormalig Financiën-minister George Jamaloodin.

Peterson baseert dit op wat hij allemaal heeft gelezen in het dossier over zijn cliënt.

“Vlak na de moord op Wiels heeft premier Ivar Asjes (PS) publiekelijk gezegd dat de verdachten achter deze moord in de ‘loterij-hoek’ gezocht moesten worden.

Dit was een overduidelijke boodschap van de regering, dat het onderzoek in die richting geleid zou worden”, aldus Peterson.

Daarom kan het proces tegen Jamaloodin nooit een eerlijk proces worden, voegt hij eraan toe.

Volgens Peterson gebruikt het OM tegenstrijdige verklaringen van getuigen met psychische problemen en leugenachtige getuigen.

“Getuigen die beweren dat zij met Jamaloodin hebben gesproken op zijn kantoor, op het moment dat hij niet eens op het eiland aanwezig was. Zelfs dat heeft het OM nagelaten te onderzoeken.”

Eén van die getuigen, S.S., zou samen met de ‘vijand van zowel MFK, de familie Dos Santos en Jamaloodin’, naar een ‘medium’ zijn gestapt om met wijlen Wiels te communiceren, blijkt uit het dossier. Volgens Peterson is deze vijand een medewerker van Radio Direct.

“Wat moet men van dat OM denken?”

Ook gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels zou tegen het OM hebben verklaard, zeker te weten dat Jamaloodin verantwoordelijk is voor de moord op haar broer, zegt Peterson, terwijl zij niet wil aangeven wie haar bron(nen) is/zijn.

Daarnaast gebruikt het OM verklaringen van een getuige, die ook strafrechtelijk vervolgd wordt voor meerdere moorden.

“Deze getuige, namelijk K. alias Mònster, heeft verklaard dat wijlen Pretu (Luigi Florentina, red.) hem had verteld dat Dos Santos betaald heeft om Wiels te laten vermoorden.”

Verder vindt Peterson het zeer opmerkelijk dat het dossier van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het OM geen enkele verklaring van Florentina zelf bevat.

Het verdedigingsteam maakt zich zorgen om ‘de politieke slachtoffers Jamaloodin, Schotte en Monk’ en heeft er geen vertrouwen in dat er een eerlijk proces komt.

“Onze cliënten voelen zich hulpeloos tegen het onrecht en het fabriceren van bewijzen. Het is overduidelijk dat de regering, gestuurd door Asjes en Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) haar politieke tegenstanders wil beschuldigen.

Eerst zouden Schotte, Monk en ene Trona de moord hebben beraamd, en nu zijn het Jamaloodin en zijn broer. Dit alles blijkt uit het dossier over Jamaloodin.”

Peterson benadrukt dat het OM aan tunnelvisie lijdt.

Hongerstaking

Tevens maakt Peterson in het persbericht bekend dat Jamaloodin afgelopen zaterdag met een hongerstaking is begonnen. De oud-minister zit opgesloten in het politiecellencomplex bij Barber, waar de verdachte Florentina zelfmoord pleegde.

“Het hoofd belast met de politiecellen bij Barber kwalificeert de situatie daar zelf als onmenselijk en ongeschikt, voor zowel de (beveiligings)medewerkers als de verdachten.

De hongerstaking is een protest tegen de bejegening van verdachten daar en de manier waarop Curaçaoënaars al 375 jaar door de justitiële instanties worden behandeld, onder toezicht van Nederland.”

“Wij waarschuwen de overheid, het RST en het OM om uit te kijken dat zij straks ook niet Jamaloodins bloed op hun geweten hebben.”

Jamaloodin is, net als Carlos Monk, aangemerkt als één van de intellectuele daders. Zoals de rechter-commissaris heeft bevolen, blijft Jamaloodin deze hele week vast in verband hiermee. Indien nodig, wordt zijn hechtenis hierna wederom verlengd.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

4 Reacties op “Mr. Peterson: ‘OM lijdt aan tunnelvisie’

 1. Abraham Mossel

  @Peterson, ik zal je vast op een paar vragen die je stelt antwoord geven.
  1: Asjes heeft gesproken over loterij hoek, sinds wanneer heeft Jamaloodin een loterij, ik dacht dat hij een beveiliging bedrijf heeft.
  2: Peterson kan je ook een naam noemen van de medewerker Radio Direct je weet toch ook S.S te noemen. Of bedoelde je dat er SS praktijken uitgevoerd worden door het OM.
  3: Wat betreft Froudelyne Wiels kan ik je voor 50% geloven aangezien dit een pathologische beroeps leugenaar is. Dus zal het OM daar wel een paar zakken zout bij gebruiken bij haar verklaringen.
  4: Dat getuige Monster heeft verklaart dat Pretu heeft verklaart dat Dos Santos betaald heeft om Wiels te vermoorden lijkt mij niet zo;n slimme zet van je, als dit inderdaad in de verklaring van monster staat en u maakt dat wereld kundig, zal de arrestatie van dos Santos niet lang uit blijven wegens vlucht gevaar of wegens een trip naar het buiten land wegens een acute hart operatie.
  5: Peterson vindt het opmerkelijk dat van Pretu geen verklaringen te vinden zijn, nee natuurlijk niet dat moet jij toch weten!, zij waren nog met deze verklaringen bezig, maar als iemand zich zelf?? ophangt is er weinig te bevestigen en te tekenen wand zo’n verklaring moet toch echt onder tekend worden door de persoon him zelf. deze verklaringen zijn geen moer waard voor het proces maar wel voor het RST .
  6: Peterson, mijn cliënten voelen zich hopeloos tegen het onrecht en fabriceren van bewijzen, dat hopeloos zal wel mee vallen als ik ze hoor praten op tv en in kranten berichten.
  7: Eerst Schotte,Monk en ene trona ( wie is Trona nou weer) en nu Jamaloodin en zijn broer, welke “half of hele” broer??. Trouwens Schotte en Trona zijn niet aangehouden in de zaak maximus, En Schotte was toch met zijn vriendin voor de zaak Babel aangehouden , niet alles op een hoop gooien Peterson anders ga je zelf de mist in.
  8: Hongerstaking om slechte cel en behandeling. Nederland al 375 jaar hieraan schuldig. Ik heb je voorheen nog nooit over bejegening gehoord voor cliënten over dit soort zaken. En je zet de baan van het hoofd politiecellen op de tocht met zulke uitspraken. Hij zal het je in dank afnemen.
  9: waarschuwing Peterson/ Jamaloodin aan RST-OM om ook niet het bloed van Jamaloodins op hun geweten te hebben, dus met andere woorden het bloed van Pretu hebben het RST-OM al in hun mik van Peterson. Ik neem aan dat Navarro, Jamaloodin geen kans geeft om zich zelf wat aan te doen. Wat betreft de hongerstaking, gewoon aan het infuus als het penibel wordt.

 2. Opvallend dat deze advocaat het nu al over een proces tegen zijn client heeft. Wat weet hij wel wat wij nog niet weten?

 3. Abraham Mossel

  Ik had niet anders verwacht van deze ratadvocaat. De beschuldiging van politieke vervolging, de gemende valse meningen en verklaringen van politici zowel van getuigen doen niet ter zaken en kunnen dan ook niet gebruikt worden om Jamaloodin vrij te pleiten en zijn in gevangenis neming op te heffen. Peterson zal zijn naam eer aan doen als hij zijn cliënt met goede raad bij staat en niet met lul verhalen de bevolking op ruien tegen de regering. In de zaak Holleeder hebben zijn advocaten dit soort spelletjes ook gespeeld, ondanks dat heeft hij toch negen jaar gekregen en 6 gezeten.

 4. ooit heb ik een boek gelezen met de titel: De advokaat van de duivel.
  zou dat op hem slaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *