OM | Huiszoekingen in onderzoek “Avior”

Onderzoek Avior naar witwassen en ondergronds bankieren | Openbaar Ministerie

Dinsdagmorgen hebben in het kader van het onderzoek “Avior” van het Recherche Samenwerkingsteam (RST), in samenwerking met Defensie, het Korps Politie Curacao, het Afpakteam, de KMAR en het Korps Politie Aruba, zes huiszoekingen plaatsgevonden op Curaçao. De zoekingen werden uitgevoerd in diverse woningen, minimarkets en een bedrijfspand.

Gelijkertijd werd onder leiding van de Nederlandse autoriteiten twee huiszoekingen uitgevoerd in een woning en minimarket te Rotterdam, Nederland.

De zoekingen hebben plaatsgevonden in het bijzijn van een Rechter-commissaris (RC) en een Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachte W.S.C is aangehouden. Hij worden verdacht van (gewoonte) witwassen en ondergronds bankieren.

Onderzoek Avior naar witwassen en ondergronds bankieren | Openbaar Ministerie

Tijdens de huiszoekingen zijn stukken uit de administratie en digitale bestanden in beslag genomen voor nader onderzoek. Tevens werd er beslag gelegd op een groot geldbedrag, circa 1 miljoen gulden in contanten, een aantal auto’s, waaronder een Porsche Cayenne, Toyota Corolla, RAV4, Jeep Cherokee en een groot aantal panden met een gezamenlijke waarde van circa 10 miljoen gulden.

Meer aanhoudingen of andere huiszoekingen in deze zaak worden door de Officier van Justitie niet uitgesloten.

Bron: Openbaar Ministerie

4 Reacties op “OM | Huiszoekingen in onderzoek “Avior”

  1. wat nu doe normaal

  2. mijn email adres is goed

  3. Tijd dat de BAB en belastingdienst 1 keer langs deze chineze tokos en ook langs Mw. Cooper langsgaat ipv eerlijke ondernemers lasting te vallen

  4. Goed zo, een mooie vangst. Ga zo door, pak ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *