30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

OM: Forse celstraffen geëist voor fatale straatroof Kanga

Openbaar MinisterieWILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onlangs forse gevangenisstraffen geëist tegen de verdachten betrokken bij de straatroof met dodelijke afloop op 17 februari van dit jaar bij Kanga.
Op die bewuste dag is de 21-jarige Ecuadoraanse man Jesus Javier Cedeño Lopez om het leven gekomen. Het vonnis is op 13 november om tien uur ‘s ochtends.

Advertentie

- Advertentie -


Tegen de 29-jarige intellectuele dader J.L. is voor dit misdrijf en voor vuurwapenbezit achttien jaar gevangenisstraf geëist en tegen de medeverdachten D.T. (19) en F.J. (26) is vijftien jaar cel geëist voor het medeplegen van de straatroof.
L. was de initiatiefnemer van de overval.
Hij was zelf niet aanwezig, maar heeft een deel van de buit (50 gulden) gekregen en heeft ook het doorgeladen vuurwapen geleverd aan een jonge onervaren schutter.
Dit heeft hij van de minderjarige na de overval weer teruggekregen.
Het gaat in dit geval om de zeventienjarige verdachte J.G., die het dodelijke schot heeft afgevuurd. De zaak tegen de schutter is aangehouden, zodat de advocaat zich beter kan voorbereiden.
De behandeling wordt op 1 november om twee uur ‘s middags voortgezet.
De verdachte F.J. was ook in het bezit van een vuurwapen, maar heeft geen schoten gelost.
Hij heeft het wapen wel gebruikt om de slachtoffers te bedreigen.
Lopez liep die avond met de 31-jarige man Lopez Gutierrez uit Peru op een donker weggetje naar de Winston Churchillweg.
Het tweetal werd belaagd door vier mannen die een vuurwapen hadden. Gutierrez kwam er bij de gewapende overval ongedeerd vanaf, maar moest wel 50 gulden en zijn verblijfsvergunning aan de daders afgeven.
Lopez zette het op een lopen, maar werd tegengehouden door drie van de overvallers. Er ontstond een worsteling en er viel een schot dat Lopez in zijn zij raakte. Hij overleed later aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -