25 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

OM | Eis 18 jaar cel voor moord op 2 december 2013

HomeNieuwsOM | Eis 18 jaar cel voor moord op 2 december 2013
ontvoering-politie-moord-overval
Eis 18 jaar cel voor moord op 2 december 2013

De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao heeft woensdagmorgen een gevangenisstraf geëist van 18 jaar voor de man S. “Bemba” A.Q. (24) uit de Dominicaanse Republiek.

Hij heeft, zo bleek tijdens de rechtszitting, de man Ramon Muñoz Felis uit de Dominicaanse Republiek op 2 december 2013 in de Puerto Ricoweg ter hoogte van de Chi ku Cha Bar te hebben doodgeschoten. Ook zou hij twee mensen hebben mishandeld.


De dader erkende de daad. Over de toedracht wilde hij tegenover het Gerecht echter weinig kwijt. Hij verklaarde dat er eerder op de avond bij discotheek Double Play een ruzie moet zijn geweest met het slachtoffer en twee van zijn vrienden. Hij zou zijn bedreigd en geslagen door het slachtoffer.

Later op de avond kwam hij de drie weer tegen buiten de Chi ku Char Bar. De verdachte stapte uit de auto en loste eerste 1 schot en hierna nog eens minstens 4 schoten op het slachtoffer. Een kogel raakte het slachtoffer in zijn voorhoofd. Hij overleed ter plaatse.


De rechter stelde de vedachte verschillende vragen waar geen duidleijk antwoord op werd gegeven door de verdachte. De ondervragen ter rechtszitting door de rechter duurde ruim een uur.


De OvJ achtte in deze zaak moord met voorbedachten rade bewezen.
Uit het onderzoek en rapporten va diverse instanties blijkt dat de Q. illegaal op Curaçao verblijft. Hij misbruikt alcohol, gebruikt marihuana, heeft een laag gemiddelde intelligentie, is labiel, maar moet volgens de onderzoekers wel volledig toerekeningsvatbaar worden geacht. Volgens de Reclassering is gevaar voor herhaling boven gemiddeld.


De nabesstanden van het slachtoffer hebben middels hun advocaat ter rechtszitting een schadevegoeding ingediend van ruim 42.000 gulden aangezien het slachtffer in zijn geboorteland moest worden begraven. Hier moesten veel kosten voor worden gemaakt. Alle rekeningen zijn aan de rechter overlegd.
De rechter doet over drie weken uitspraak in deze zaak, zowel over de strafeis als de schadevergoeding.

Bron: Openbaar Ministerie

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties