27 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 23:30

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaOM | E.L.G. aangehouden voor verduistering van $10 miljoen

OM | E.L.G. aangehouden voor verduistering van $10 miljoen

Verduisteringszaak
Verduisteringszaak

Op de luchthaven Hato van Curaçao is woensdagmiddag in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) de 75-jarige E.L.G. aangehouden door leden van het Recherche Samenwerkings Team (RST).

G. wordt ervan verdacht dat hij meer dan 10 miljoen Amerikaanse dollars heeft verduisterd bij de afwikkeling van een faillissement waarbij hij als één van de curatoren betrokken was.

Vermoedelijk heeft G. hierbij gebruik gemaakt van vervalste documenten.

Na de aanhouding van G. hebben er onder leiding van de Rechter-Commissaris twee huiszoekingen plaatsgevonden in de woning en het kantoor van G. te Groot Davelaar. Hierbij zijn onder andere documenten in beslag genomen.

G. is inmiddels in verzekering gesteld en zal waarschijnlijk aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris, die de rechtmatigheid van zijn aanhouding en inverzekeringstelling zal toetsen.

Het RST zet het onderzoek in deze zaak voort.

Bron: Openbaar Ministerie

8 reacties

 1. Afgang geboeid te worden afgevoerd van de luchthaven. Nu de rest nog, misschien wordt het dan ooit nog ‘schoon’ op het eiland.
  Hoe is het onderzoek verlopen naar een cash-transport dat op Schiphol werd onderschept en dat dit transport mogelijk te maken heeft gehad met het witwassen van geld en tot slot hoe is het mogelijk dat de Cur overheid nog steeds de Girobank als huisbankier heeft. Ook ‘Zus’ de Lannooy die destijds in het bestuur zat dook zomaar op binnen de CB, wat een zooi.

 2. afpakteam ook bij carcia en capella langs geweest?
  alle gestolen geld,sieraden,huizen en wagens enz kaal
  plukken die ratten.

 3. Frank, Stefan Capella heeft momenteel zijn eigen consultantskantoortje, in – je raadt het al – een pand van Erik Garcia.

  Het enige wat Capella en Garcia nog niet samen deden was met elkaar naar bed gaan.

  En zelfs dat sluit ik eigenlijk niet eens uit.

  Overigens heeft ook advocate Linda Douglas (ex Girobank, nog in de Raad van Toezicht van het Sehos, met Capella!) haar praktijk in dat pand van Garcia.

  Deze enge Garcia kliek kom je overal tegen, ook in de Ctex gate.

 4. Als Capella vrij komt uit Bon Futuro is hij zijn CPA titel kwijt en zal geen enkel gerespecteerd bedrijf hem nog willen.

  Vraag is of hij zijn vrouw en kinderen nog in de ogen durft te kijken, en de leden van zijn Lionsclub.

  Hopelijk heeft hij genoten van zijn frAudi. Straks wordt het een Kia Picanto.

 5. @ Hans. Capella is typisch een persoon dat een droom is voor de vele corrupte establishment hier op het eiland. Hij heeft een diploma (CPA), waardoor hij proffesioneel lijkt, maar is tevens egocentrisch en materialistisch. Hij heeft een hele zwakke ruggengraat en heeft daardoor geen principes en is tevens omkoopbaar met geld en luxe artikelen (audi). De perfecte handlanger voor de corrupte establishment om ongestoord verder te gaan met hun vieze zaakjes. Door het hebben van talloze Capella typen op het eiland is het ook geen wonder dat de economie van Curacao niet groeit en alleen maar verder zwicht onder de talloze schandalen die een dagelijkse topic zijn.

 6. Triest dat iemand met een goede naam door hebzucht zichzelf en zijn familie de vernieling in helpt. En waarom, Eric Garcia had een mega salaris bij Girobank, verdient al 15 jaar een vet pensioen en heeft inkomsten uit zijn onroerend goed. Maar het was allemaal niet genoeg voor graaier Garcia.

  Erger nog is het voor mede Girobank directeur Stephen Capella, want die stond nog midden in zijn carriere die hij nu kan vergeten, want geen enkel intgere organisatie wil nog met hem geassocieerd worden. En dat alleen omdat Stephen, grootverdiener bij Giro, ook meer en meer wilde. De Audi die Garcia hem gaf moest een BMW worden, en die BMW daarna een Porsche.

  Garcia sleepte Capella mee en zette hem op de payroll van Ctex, dat aan fraude tenonder ging.

  Ook nam Garcia Capella mee naar het Sehos, waar Capella nog steeds in de Raad van Toezicht zit.

  Ondanks dat Capella al meer dan een jaar verdacht wordt van megafraude laten we hem dus nog gewoon toezicht uitoefenen op ons ziekenhuis. Capella, een man met de ruggengraat van een weekdier!

  En dan worden we boos als we een corrupt boevennest genoemd worden.

  Garcia en Capella maken zichzelf, hun familie, hun bank, de financiele sector en heel ons eiland ten schande.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties