27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 06:07

Laatste reacties

- Advertentie -

OM | E.L.G. aangehouden voor verduistering van $10 miljoen

Verduisteringszaak
Verduisteringszaak

Op de luchthaven Hato van Curaçao is woensdagmiddag in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) de 75-jarige E.L.G. aangehouden door leden van het Recherche Samenwerkings Team (RST).

G. wordt ervan verdacht dat hij meer dan 10 miljoen Amerikaanse dollars heeft verduisterd bij de afwikkeling van een faillissement waarbij hij als één van de curatoren betrokken was.

Vermoedelijk heeft G. hierbij gebruik gemaakt van vervalste documenten.

- Advertentie -

Na de aanhouding van G. hebben er onder leiding van de Rechter-Commissaris twee huiszoekingen plaatsgevonden in de woning en het kantoor van G. te Groot Davelaar. Hierbij zijn onder andere documenten in beslag genomen.

G. is inmiddels in verzekering gesteld en zal waarschijnlijk aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris, die de rechtmatigheid van zijn aanhouding en inverzekeringstelling zal toetsen.

Het RST zet het onderzoek in deze zaak voort.

Bron: Openbaar Ministerie

Artikel delen

8 reacties

 1. Afgang geboeid te worden afgevoerd van de luchthaven. Nu de rest nog, misschien wordt het dan ooit nog ‘schoon’ op het eiland.
  Hoe is het onderzoek verlopen naar een cash-transport dat op Schiphol werd onderschept en dat dit transport mogelijk te maken heeft gehad met het witwassen van geld en tot slot hoe is het mogelijk dat de Cur overheid nog steeds de Girobank als huisbankier heeft. Ook ‘Zus’ de Lannooy die destijds in het bestuur zat dook zomaar op binnen de CB, wat een zooi.

 2. afpakteam ook bij carcia en capella langs geweest?
  alle gestolen geld,sieraden,huizen en wagens enz kaal
  plukken die ratten.

 3. Frank, Stefan Capella heeft momenteel zijn eigen consultantskantoortje, in – je raadt het al – een pand van Erik Garcia.

  Het enige wat Capella en Garcia nog niet samen deden was met elkaar naar bed gaan.

  En zelfs dat sluit ik eigenlijk niet eens uit.

  Overigens heeft ook advocate Linda Douglas (ex Girobank, nog in de Raad van Toezicht van het Sehos, met Capella!) haar praktijk in dat pand van Garcia.

  Deze enge Garcia kliek kom je overal tegen, ook in de Ctex gate.

 4. Als Capella vrij komt uit Bon Futuro is hij zijn CPA titel kwijt en zal geen enkel gerespecteerd bedrijf hem nog willen.

  Vraag is of hij zijn vrouw en kinderen nog in de ogen durft te kijken, en de leden van zijn Lionsclub.

  Hopelijk heeft hij genoten van zijn frAudi. Straks wordt het een Kia Picanto.

 5. @ Hans. Capella is typisch een persoon dat een droom is voor de vele corrupte establishment hier op het eiland. Hij heeft een diploma (CPA), waardoor hij proffesioneel lijkt, maar is tevens egocentrisch en materialistisch. Hij heeft een hele zwakke ruggengraat en heeft daardoor geen principes en is tevens omkoopbaar met geld en luxe artikelen (audi). De perfecte handlanger voor de corrupte establishment om ongestoord verder te gaan met hun vieze zaakjes. Door het hebben van talloze Capella typen op het eiland is het ook geen wonder dat de economie van Curacao niet groeit en alleen maar verder zwicht onder de talloze schandalen die een dagelijkse topic zijn.

 6. Triest dat iemand met een goede naam door hebzucht zichzelf en zijn familie de vernieling in helpt. En waarom, Eric Garcia had een mega salaris bij Girobank, verdient al 15 jaar een vet pensioen en heeft inkomsten uit zijn onroerend goed. Maar het was allemaal niet genoeg voor graaier Garcia.

  Erger nog is het voor mede Girobank directeur Stephen Capella, want die stond nog midden in zijn carriere die hij nu kan vergeten, want geen enkel intgere organisatie wil nog met hem geassocieerd worden. En dat alleen omdat Stephen, grootverdiener bij Giro, ook meer en meer wilde. De Audi die Garcia hem gaf moest een BMW worden, en die BMW daarna een Porsche.

  Garcia sleepte Capella mee en zette hem op de payroll van Ctex, dat aan fraude tenonder ging.

  Ook nam Garcia Capella mee naar het Sehos, waar Capella nog steeds in de Raad van Toezicht zit.

  Ondanks dat Capella al meer dan een jaar verdacht wordt van megafraude laten we hem dus nog gewoon toezicht uitoefenen op ons ziekenhuis. Capella, een man met de ruggengraat van een weekdier!

  En dan worden we boos als we een corrupt boevennest genoemd worden.

  Garcia en Capella maken zichzelf, hun familie, hun bank, de financiele sector en heel ons eiland ten schande.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...

AntilliaansDagblad | Minister Kaag wil nog beter visumbeleid

Den Haag - Uit een onafhankelijk onderzoek naar het verlenen van visa in de Caribische delen van het Koninkrijk is gebleken dat er weinig grote problemen zijn....
- Advertentie -