OM | Beloning 10.000 gulden voor gouden tip

Politie en justitie vragen het publiek aandacht voor twee zaken | Foto Persbureau Curacao

Politie en justitie vragen publiek aandacht voor twee zaken | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De politie is op zoek naar getuigen en nadere informatie over de achtergrond van twee schietincidenten. Bent u getuige geweest, of heeft u iets gezien of gehoord op de betreffende data dat verband zou kunnen houden met deze zaken, of heeft u iets gezien of gehoord over genoemde personen of betrokken voertuigen of dat anderszins relevant kan zijn, laat u het dan weten aan de politie.

U kunt daartoe contact opnemen met de politie op één van de volgende nummers: 108 of Informatie kan zowel anoniem als niet anoniem worden gegeven.

De Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong looft een beloning uit van 10.000 gulden uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van verdachten in deze zaken.

Zaak Blanquillaweg

Op 28 december 2015 omstreeks 03.30 uur vond een schietpartij plaats op de Blanquillaweg ter hoogte van nummer 124. Een grijze Hyundai Getz met het kenteken D/79-80 die voor de Blanquillaweg 124 geparkeerd stond werd door tot nu onbekende personen beschoten.

De man genaamd Luigino Victoriano Martina, geboren te Curaçao op 23 maart 1987 en gewoond hebbend op het adres Kaya Piedra Presioso 69, is hierbij gedood. Martina staat ook wel bekend onder de bijnaam die hij als artiest, rapper, voerde: “Small V”.

De man die naast Luigino voor in de auto zat met de initialen K.L.M. werd door schoten gewond geraakt maar heeft weten te ontkomen en is per ambulance naar de Sehos vervoerd voor behandeling. Een minderjarig meisje dat op de achterbank zat, werd niet door de afgevuurde schoten gewond.

Getuigen hebben na de schietpartij drie (3) mannen zien wegrennen op de Welatinaweg in zuidelijke richting.

Zaak De Savaan

Op 3 januari 2016 vond een schietincident plaats ter hoogte van de Pieters Import aan de Kaminda Helmin Magno Wiels. Onbekenden hebben het vuur geopend op een witte auto van het merk Volkswagen Passaat gekentekend R/ 16-37 die over de Moontjiweg reed richting de Kaminda Helmin Magno Wiels. Op de Kaminda Helmin Magno Wiels kwam de Volkswagen tot stilstand. De bestuurder en mede-inzittende werden door de afgevuurde schoten zwaar gewond.

De mede inzittende die hoogzwanger was genaamd Janishairah M. Jano, geboren in Nederland op 01 maart 1989 en wonende in Nederland, overleed aan de schotverwondingen. De bestuurder genaamd Edgardo Basilia, geboren op Curaçao op 08 september 1985, is aanvankelijk in het ziekenhuis opgenomen en behandeld, doch kwam uiteindelijk eveneens als gevolg van de schotverwondingen te overlijden, in maart 2016.

Er zaten ook twee minderjarigen op de achterbank in de beschoten Volkswagen waarvan er één een schampwond heeft opgelopen.

Politie tiplijn

Politie tiplijn

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “OM | Beloning 10.000 gulden voor gouden tip

  1. Waarom zo veel tijd en geld besteden aan criminele afrekeningen?

    Doe dat liever aan zaken waar onschuldige slachtoffers bij gevallen zijn.

    Ik vind het prima dat criminelen elkaar opruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *