OM | 8 drugskoeriers door Gerecht veroordeeld

8 drugskoeriers door Gerecht veroordeeld

8 drugskoeriers door Gerecht veroordeeld

Diverse drugskoeriers zijn maandag door het Gerecht in Willemstad veroordeeld voor de import danwel export of bezit van drugs. Het merendeel werd op de luchthaven aangehouden door oplettend personeel van de Hato-Team.

Allen hebben zich schuldig gemaakt aan het schenden van de Opiumlandsverordening. J.T.A.d.S. (33 jaar uit Aruba) werd veroordeeld voor de poging van export van 410 gram cocaïne in de vorm van bolitas. Zij had de bolitas zowel vaginaal als rectaal verstopt.

Ook E.F. (53 jaar uit Bonaire) werd veroordeeld voor het slikken van 37 bolitas. In totaal ging het in deze zaak om 1.576 gram cocaïne welke in zijn maag dankzij röntgenapparatuur werd ontdekt. J.R.B. (21 jaar uit Curaçao) werd betrapt met 55 bolitas, goed voor 497 gram cocaïne. Ook zij werd veroordeeld.

De vrouw N.L.A. (19 aar uit Curaçao) werd veroordeeld omdat zij 379 gram cocaïne anaal en vaginaal had verstopt.

J.P. (22 jaar uit Curaçao) werd veroordeeld in verband met de vondst op luchthaven Hato van 525 gram marihuana (hennep). Deze was verstopt in een dubbele bodem van zijn koffer. Hij arriveerde op Curacao op ene vlucht uit Nederland.

Z.P.G.C. (22 jaar uit Curaçao maar woonachtig in Nederland) werd bij aankomst uit Nederland aangehouden met 765 gram marihuana (hennep). Deze was verstopt in zijn koffer.

Een bijzondere veroordeling was voor de vrouw R.D.E. (24 jaar uit Bonaire). Zij werd in de gevangenis SDKK van Curaçao aangehouden met 89 gram marihuana (hennep) op het moment dat zij drugs in de gevangenis wilde smokkelen voor een gedetineerde.

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “OM | 8 drugskoeriers door Gerecht veroordeeld

  1. 8 nieuwe Brian Marianootjes?

    Een celstraf opgelegd krijgen die nooit uitgevoerd wordt.

    Deze drugskoeriers slikken op het toilet van de rechtbank alweer een nieuwe lading bolitas en rijden fluitend van de rechtbank naar het vliegveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *