30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

OCaN wil Afrophobia bestrijden

HomeMediaOCaN wil Afrophobia bestrijden

ocanWillemstad – Het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN) wil met de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) in gesprek over wat de belangenorganisatie ‘Afrophobia’ noemt.

Advertentie

Aanleiding zijn de uitspraken van de premier over Zwarte Piet.
Aan de vooravond van de nucleaire top in Den Haag zei Rutte op een persconferentie tegen buitenlandse journalisten dat zijn Antilliaanse vrienden blij zijn met Sinterklaas ‘omdat ze zich niet hoeven te schminken’.
Bij veel Nederlanders met een ‘afro’-achtergrond is die uitspraak verkeerd gevallen.
In een brief aan Rutte vraagt OCaN waarom hij niet gesproken heeft over de grote groep Nederlanders die wel bezwaren maakt tegen het fenomeen Zwarte Piet.
Achter deze discussie gaat een dieper liggend maatschappelijk vraagstuk schuil, namelijk de problematiek van sociale uitsluiting op basis van huidskleur.

Dat is Afrophobia: het toeschrijven van negatief gedrag aan de afkomst en cultuur van zwarte jongeren, terwijl positief gedrag aan integratie wordt toegeschreven.
OCaN maakt zich zorgen over de groeiende Afrophobia in Nederland, schrijft de organisatie aan premier Rutte.
De zogenoemde Bosmanwet, een voorstel om vestigingseisen te stellen aan Antilliaanse Nederlanders, is daar een voorbeeld van.
OCaN wil graag met premier Rutte in gesprek over een echte oplossing.
Dat is in de ogen van de organisatie een daadwerkelijk mensenrechtenbeleid en het elkaar versterken ‘in onze missie om de Nederlandse waarden van tolerantie en verdraagzaamheid te laten overwinnen op discriminatie en racisme’.
De brief is aan Rutte gericht als voorzitter van de Rijksministerraad, omdat ‘de Nederlanders met een migratieachtergrond verlangen naar een premier en kabinet voor alle Nederlanders, niet voor de meeste’.
Premier Rutte heeft inmiddels gebeld met de Curaçaose premier Asjes om hem ervan te verzekeren dat hij nooit de intentie heeft gehad om de Antilliaanse burgers te beledigen. OCaN wil dat graag aannemen en vraagt hem daarom om een overleg op korte termijn over de bestrijding van Afrophobia.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties