28 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 09:59

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

NTR | Koninklijke Landmacht brengt Sint-Maarten in kaart voor orkaanseizoen

Tim van Dijk  PHILIPSBURG – 43 Militairen van Koninklijke Landmacht zijn op Sint-Maarten om het land, de infrastructuur, gebouwen, bruggen, water- en elektriciteitsvoorzieningen volledig in kaart brengen. Met...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Verlenging avondklok op Bonaire

Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoOB-differentiatie op agenda Staten

OB-differentiatie op agenda Staten

OB-spelWILLEMSTAD — De Staten komen volgende week bijeen om te praten over de verhoging van de omzetbelasting van 6 naar 9 procent voor luxe goederen en diensten en producten die slecht zijn voor het milieu en de gezondheid, de zogenoemde ob-differentiatie. Ook de laatste ontwikkelingen bij telecombedrijf UTS, de bouw van een nieuw ziekenhuis en de veiligheidssituatie op het eiland komen volgende week aan bod in de Staten.

De Statenleden bevonden zich vorige week in Nederland in verband met deelname aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko), waardoor deze vergaderweek over twee weken is uitgesmeerd.
Vanaf woensdag hebben de Staten over verschillende onderwerpen gepraat.
De volgende week worden de besprekingen voortgezet met de hervatting van een openbare vergadering over de druktank van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos).
Het betreft een vergadering die voor donderdag 21 februari was opgeroepen.
Deze werd geschorst en zou aanvankelijk op 15 maart worden voortgezet, maar staat nu voor volgende week maandag op de agenda.

Op dinsdag 19 maart volgt een openbare vergadering over de laatste ontwikkelingen bij telecombedrijf UTS.
Het betreft hier een vergadering die door de vier coalitiefracties, PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, is aangevraagd.
Het verzoek komt in een periode dat er veel klachten zijn over het functioneren en de dienstverlening van het lokale telecombedrijf.
De fracties hebben om de aanwezigheid van minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) bij deze vergadering gevraagd.
Op de woensdag volgt er een Centrale Commissievergadering, waarbij een aantal punten op de agenda staat.
Het gaat onder meer om een presentatie van Usona over de stand van zaken met betrekking tot de bouw van een nieuw ziekenhuis en de vaststelling van de delegatie die namens de Staten de inhuldiging van koning Willem Alexander zal bijwonen, terwijl ook het concept voor de Statenbegroting voor 2014 aan bod zal komen.

De ob-differentiatie staat voor de donderdagochtend op de agenda van een Centrale Commissie-vergadering.
Met name het streven van de regering om deze maatregel per 1 april in te laten gaan.
De vergaderweek zal worden afgesloten met een andere Centrale Commissie-vergadering, waarbij twee onderwerpen op de agenda staan.
Namelijk een discussie met Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) over de veiligheidssituatie op het eiland, die is aangevraagd door de Pais-fractie, en een gesprek met premier Daniel Hodge (PS) over het project Plan Nashonal di Bario op verzoek van de PAR.

Al deze vergaderingen beginnen om negen uur ‘s ochtends.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikelWaakhond bijt man
Volgend artikelInbrekers gesnapt

Zoeken

Recente reacties