27.4 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 01:33

Laatste reacties

- Advertentie -

OB-differentiatie op agenda Staten

OB-spelWILLEMSTAD — De Staten komen volgende week bijeen om te praten over de verhoging van de omzetbelasting van 6 naar 9 procent voor luxe goederen en diensten en producten die slecht zijn voor het milieu en de gezondheid, de zogenoemde ob-differentiatie. Ook de laatste ontwikkelingen bij telecombedrijf UTS, de bouw van een nieuw ziekenhuis en de veiligheidssituatie op het eiland komen volgende week aan bod in de Staten.

De Statenleden bevonden zich vorige week in Nederland in verband met deelname aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko), waardoor deze vergaderweek over twee weken is uitgesmeerd.
Vanaf woensdag hebben de Staten over verschillende onderwerpen gepraat.
De volgende week worden de besprekingen voortgezet met de hervatting van een openbare vergadering over de druktank van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos).
Het betreft een vergadering die voor donderdag 21 februari was opgeroepen.
Deze werd geschorst en zou aanvankelijk op 15 maart worden voortgezet, maar staat nu voor volgende week maandag op de agenda.

Op dinsdag 19 maart volgt een openbare vergadering over de laatste ontwikkelingen bij telecombedrijf UTS.
Het betreft hier een vergadering die door de vier coalitiefracties, PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, is aangevraagd.
Het verzoek komt in een periode dat er veel klachten zijn over het functioneren en de dienstverlening van het lokale telecombedrijf.
De fracties hebben om de aanwezigheid van minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) bij deze vergadering gevraagd.
Op de woensdag volgt er een Centrale Commissievergadering, waarbij een aantal punten op de agenda staat.
Het gaat onder meer om een presentatie van Usona over de stand van zaken met betrekking tot de bouw van een nieuw ziekenhuis en de vaststelling van de delegatie die namens de Staten de inhuldiging van koning Willem Alexander zal bijwonen, terwijl ook het concept voor de Statenbegroting voor 2014 aan bod zal komen.

De ob-differentiatie staat voor de donderdagochtend op de agenda van een Centrale Commissie-vergadering.
Met name het streven van de regering om deze maatregel per 1 april in te laten gaan.
De vergaderweek zal worden afgesloten met een andere Centrale Commissie-vergadering, waarbij twee onderwerpen op de agenda staan.
Namelijk een discussie met Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) over de veiligheidssituatie op het eiland, die is aangevraagd door de Pais-fractie, en een gesprek met premier Daniel Hodge (PS) over het project Plan Nashonal di Bario op verzoek van de PAR.

- Advertentie -

Al deze vergaderingen beginnen om negen uur ‘s ochtends.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -