32 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

OB | Brabants stel verdacht van corruptie op Aruba

Marinier op non-actief

ORANJESTAD – Een Brabants stel wordt verdacht van corruptie op Aruba. De man is chef van het Bureau Huisvesting van het Korps Mariniers op Aruba. Hij is geschorst omdat hij voor eigen gewin deals zou hebben gesloten met plaatselijke huizenhandelaren. Dat meldt De Telegraaf.

In ruil voor het leveren van huurders (militairen) zou sergeant-majoor Richard van der H. (37) volgens de krant systematisch een percentage van de maandelijkse huuropbrengst hebben opgestreken.

Ook zijn echtgenote Silvia D. (33) is volgens De Telegraaf verdachte in de zaak. Zij zou als makelaar hebben samengespannen met Van der H. Defensie bevestigt dat het Brabantse stel onder verdenking staat. De Koninklijke Marechaussee spreekt van een groot onderzoek.

Bron: OmroepBrabant

Artikel delen

2 reacties

  1. Dit is niets nieuws, is in het verleden al vaker voorgekomen.

    Bureau Huisvesting regelt voor uitgezonden militairen een huis wanneer het personeel nog in Nederland is. Dus de toekomstige bewoners weten veelal niet eens waar ze komen te wonen.
    Een huurcontract met defensie personeel is dan ook altijd gegarandeerd door defensie oftewel de eigenaar weet 100 % zeker dat hij of zij de huur zal ontvangen.
    Dus hebben veel huiseigenaren belang bij een huurcontract met defensie. Gaan ze naar een gewone makelaar dan moeten ze courtage betalen en velen denken dat dit bij defensie ook heel gewoon is. Het valt dus in het geheel niet op dat eigenaren courtage betalen en wanneer je dat dan heel slim via het kantoor van je vrouw laat lopen dan is het lastig om er achter te komen. De courtage wordt immers aan haar betaald en defensie huurt dan van haar kantoor.
    Zoals eerder gezegd, dit is in het verleden al vaker voorgekomen. Niet nieuws dus, maar iedere keer denken een paar slimmerikken dat ze het wiel hebben uitgevonden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...