NU | Venezuela beschuldigt Verenigde Staten van saboteren verkiezingen

Venezuela: VS saboteren onze presidentsverkiezingen © AFP

Venezuela zegt dat de Verenigde Staten de verkiezingen in het Zuid-Amerikaanse land van zondag saboteren door nieuwe sancties die vrijdag zijn opgelegd.

“Het is niet verrassend dat de Verenigde Staten vlak voor onze verkiezingen proberen om het democratische proces in ons land te laten ontsporen”, staat in een verklaring van de overheid.

Maduro noemt de nieuwe sancties een “systematische campagne van agressie van de regering van president Donald Trump, die elke juridische basis mist”.

De VS heeft vrijdag nieuwe sancties opgelegd tegen onder meer de nummer twee van de regerende Socialistische Partij. Ook werd president Nicolas Maduro beschuldigd winst te maken met drugshandel vanuit het land.

Eerder legde de VS al sancties op vanwege het schenden van mensenrechten. Maduro wordt daarnaast verantwoordelijk gehouden voor de economische en politieke crisis in Venezuela.
Verkiezingen

De Venezolaanse oppositie zegt dat de verkiezingen door de regering zijn gemanipuleerd om zo een grote overwinning te behalen. Volgens de oppositie zijn de verkiezingen een schertsvertoning. Maduro heeft een tegenstander, Henri Falcon, omdat de andere oppositiepartijen de verkiezingen boycotten.

Volgens de president worden er zondag vrije en eerlijke verkiezingen gehouden en doet de oppositie niet mee, “omdat ze weten dat ze niet kunnen winnen”.

Bij de verkiezingen zijn geen waarnemers van de Verenigde Naties aanwezig, ondanks een verzoek van Maduro. De VN denkt dat er geen goede voorwaarden zijn voor eerlijke verkiezingen.

De uitslag van de verkiezingen wordt hoe dan ook niet erkend door de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie en meerdere landen uit de regio, omdat er niet genoeg transparantie is.

Bron: Nu.nl/ANP/Reuters

Een Reactie op “NU | Venezuela beschuldigt Verenigde Staten van saboteren verkiezingen

  1. Abraham Mossel

    Eén groot FOP verhaal>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *