28 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 13:06

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

AntilliaansDagblad | ‘Situatie veel ernstiger op Bonaire’

Kralendijk - Het aantal besmettingen met Covid-19 neemt de laatste week in rap tempo toe. Zo snel dat gezaghebber Edison Rijna heeft besloten om het risiconiveau op...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...

AntilliaansDagblad | ‘Opschalen naar 5.000 per week’

Willemstad - In de eerste week van het vaccinatieprogramma op Curaçao hebben veel meer mensen dan verwacht zich laten inenten. Tot en met donderdag waren er 3.371...

AntilliaansDagblad | Baret voor miliciens

Willemstad - Op Marinekazerne Suffisant ontvingen 24 leerlingen gisteren hun baret. Voor de aspirant-militairen is de baretuitreiking het sluitstuk van de Elementaire Vakopleiding, die zes maanden duurde....
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bron NU.nl NU | Uit Venezuela gevlucht oppositielid aangekomen in Spanje

NU | Uit Venezuela gevlucht oppositielid aangekomen in Spanje

Leopoldo López en Juan Guaidó spreken hun aanhangers toe in Caracas |  AFP)

De prominente Venezolaanse oppositiepoliticus Leopoldo López is zondag in de Spaanse hoofdstad Madrid aangekomen, maakt het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend in een verklaring.

López ontvluchtte zijn land zaterdag en week naar Colombia uit. Vanuit dat land is hij naar Spanje gegaan. “Leopoldo López is vandaag in Madrid aangekomen om zich te herenigen met zijn familie”, schrijft het ministerie in de verklaring.

Het oppositielid verbleef het afgelopen jaar in de residentie van de Spaanse ambassadeur in de Venezolaanse hoofdstad Caracas om aan huisarrest te ontkomen. Zaterdag bevestigde zijn vader dat hij onderweg was naar Spanje. “Ik kan bevestigen dat hij de ambassade uit vrije wil heeft verlaten en in het geheim uit Venezuela is vertrokken”, zei hij.

Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt zondag dat de beslissing van López om de ambassade te verlaten “persoonlijk en vrijwillig” was.
López leidde opmars van oppositieleider Juan Guaidó

López werd in 2014 veroordeeld tot bijna veertien jaar cel voor onder meer het oproepen tot geweld tegen het regime van president Nicolás Maduro. In 2017 werd López voorwaardelijk vrijgelaten, waarop hij de opmars van oppositieleider Juan Guaidó een steun in de rug gaf. Die heeft zichzelf uitgeroepen tot interim-president, met steun van veel westerse landen.

Na de opmars zocht López onderdak in de diplomatieke residentie van Chili. Later vertrok hij naar de residentie van de Spaanse ambassadeur.

De vrouw van López verblijft sinds juni vorig jaar met hun drie kinderen in Spanje, net als zijn vader. Ook veel andere Venezolanen zijn het repressieve Venezolaanse bewind ontvlucht.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties