27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

NU | Rossana Kluivert wil snel weer aan de slag voor straathonden Curaçao

HomeMediaNU | Rossana Kluivert wil snel weer aan de slag voor straathonden...
‘Sterilisatie en educatie van groot belang’

Rossana Kluivert is woensdag voor het eerst te zien in TLC-programma Rossana Kluivert: On A Mission, waarin ze het straathondenprobleem op Curaçao aanpakt. De opnamen lagen even stil omdat in het voorjaar borstkanker werd geconstateerd bij Kluivert.

“Ik ben net voor de hopelijk laatste keer geopereerd”, vertelt Kluivert, die in Barcelona woont met haar man Patrick en zoontje Shane, aan NU.nl. “Ik wil heel graag naar Curaçao vliegen, maar dat mag nog niet van de dokters: ik moet nog even van de operatie bijkomen.”

Kluivert zegt zich redelijk goed te voelen. “Ik moest iedereen na de operatie beloven dat ik even rustig aan zou doen, maar na een paar dagen wilde ik eigenlijk alweer aan de slag. Ik ging mensen bellen en appen, maar ik werd door iedereen genegeerd omdat ik eigenlijk rust moest nemen. Vervolgens lig ik dan in bed te malen en na te denken over onzinnige dingen als: zou die container met handdoeken al aangekomen zijn op Curaçao?”

In het TLC-programma is te zien hoe Kluivert met haar familie een hondenopvang opzet op Curaçao. Zij en haar gezin komen vaak op het eiland omdat haar man Patrick er veel familie heeft wonen. “Er zijn daar vele duizenden zwerfhonden en wij willen alle problemen die daaruit voortkomen, oplossen”, legt ze uit.

‘Sterilisatie en educatie van groot belang’

“Sterilisatie is het belangrijkst, want uit twee honden kunnen binnen zes jaar tijd 67.000 pups voortkomen.” Een ander speerpunt is educatie. “Wij leren kinderen dat de hond onze beste vriend is en dat je daar goed voor moet zorgen.”

Met het programma hoopt Kluivert, die zich al haar hele leven inzet voor het welzijn van dieren, meer aandacht en hulp te krijgen bij haar missie. “Ik krijg nu al van bekende en onbekende vrienden de vraag wat ze kunnen doen. Ook komen er toeristen langs en zijn er veel mensen op het eiland die hun steentje bijdragen. Maar er moet echt veel gebeuren: er is daar geen goed systeem voor de opvang van zwerfhonden. Asiels zitten overvol en daarom is een preventieve oplossing zo belangrijk.”

Kluivert betrekt al haar gezinsleden, soms tegen wil en dank, bij haar missie. “Als we naar Curaçao gaan, wil iedereen naar het strand. Alleen komen we daar nooit, want ik kom altijd wel ergens een hond tegen die gered moet worden. De kinderen mogen daarom tegenwoordig uitkiezen waar we op vakantie gaan, en dan kiezen ze expres een plek die hondenvrij is.”

Bron: Nu.nl

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Komt niks van terecht, geloof mij maar, goed bedoeld?????$$$$$, maar als je Curacrim kent ben je ( beetje overdreven ) 15 jaar bezig om zo iets op te zetten. Heb zelf keel kanker gehad, 37 keer bestraald , maar na bijna 5 jaar nog niet de oude, als ik mijn honden naar de dieren arts breng voor een normaal spuitje lig ik een halve dag op bed om bij te komen. Ik weet niet of dit verhaal van Kluivert zelf komt of dat dit een NEP troll verhaal is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties