NU | Recordhouder Martina bevestigt deelname aan 200 meter bij FBK Games

De geboren Curaçaoënaar komt al voor de elfde keer naar Hengelo | ANP

Churandy Martina komt begin juni weer naar Hengelo voor de FBK Games. De 33-jarige sprinter doet op het atletiekevenement in het Fanny Blankers-Koen Stadion mee aan de 200 meter.

Martina is met 19,81 seconden de houder van het Nederlands record op dit nummer. “Ik kan me eigenlijk geen FBK Games zonder Churandy voorstellen”, zegt toernooidirecteur Hans Kloosterman.

De geboren Curaçaoënaar komt al voor de elfde keer naar Hengelo. Martina liep daar in 2009 als eerste atleet ooit op Nederlandse bodem onder de 10 seconden op de 100 meter en snelde in 2013 naar het baanrecord op de 200 meter.

“Het is altijd mooi om voor mijn eigen publiek te mogen lopen”, zegt Martina. “Ik ben blij dat ik wederom op de FBK Games mag starten. Ik ga mijn best doen en hoop dat iedereen naar het stadion komt om te komen kijken.”

Martina voldeed vorige week in Florida op de 200 meter aan de limiet voor de EK in Berlijn. Hij wil in de Duitse hoofdstad ook zijn titel op de 100 meter verdedigen en met de estafetteploeg een goed resultaat neerzetten op de 4×100 meter.

Eerder bevestigde Dafne Schippers haar deelname aan de FBK Games al. De Utrechtse start op de 200 meter, de afstand waarop ze tweevoudig wereldkampioene is.

Nieuwe opzet

De opzet van de FBK Games is dit jaar iets gewijzigd. “We starten met een nieuwe formule”, vertelde Kloosterman eerder. “Minder disciplines, meer spektakel. We richten de onderdelen in als echte battles, veelal rondom onze Nederlandse toppers.”

De 37e editie van de FBK Games wordt op 3 juni gehouden.
Bron: ANP/Nu.nl

5 Reacties op “NU | Recordhouder Martina bevestigt deelname aan 200 meter bij FBK Games

 1. Abraham Mossel

  Ik wil Martina wel is ff de 200 tegen Dafne zien lopen, op zeker dat hij blij is ondanks dat hij heeft verloren, Dafne heeft een prachtig postuur, een bonk kracht! en dat kan je van die meeloper van de MFK/KFO niet zeggen?!

 2. Elke keer als ik Martina zie, heb ik het zelfde als ik Glen Thomas en Nicole Maduro op Telecuracao zie, gaat dit ook veertig jaar duren? Nee toch.

 3. Zal bij zijn als de carriere van deze oerdomme MFK meeloper erop zit.

  Hij presenteert zich in de media als een uit de mondi getrokken wilde met het IQ van een leguaan.

  En van al zijn goud en tattoos, het lijkt erop dat zijn hele woordenschat op zijn lichaam staat, wordt ik evenmin vrolijk.

  Maar, ere wie ere toekomt, respect voor zijn sportieve prestaties. Alleen wat vaker binnen de lijntjes blijven (wilde zeggen in plaats van ze op te snuiven, maar ik laat dat maar weg).

 4. Abraham Mossel

  Heb uit bekende bron mogen vernemen dat ik ben zo blij, nieuwe gimpies heeft gekregen van zijn vriend en voor drie jaar veroordeelde ex MP Gerrit de Raaf waar hij zo als trots als een A.p met zeven L.llen in de auto over het eiland mocht rijden om stemmen binnen te halen, jammer dat je je hebt laten foppen, toch wens ik je veel succes toe op de 200 meter.

 5. Top, Martina, go 4 it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *