31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 15:36

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | President Centrale Bank van Curaçao vervolgd om belastingfraude

President Centrale Bank van Curaçao vervolgd om belastingfraude | ANP

Emsley Tromp, de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS), wordt vervolgd voor belastingfraude. Dat heeft het Openbaar Ministerie op Curaçao vrijdag gemeld.

Het onderzoek naar mogelijke belastingfraude door Tromp loopt al ruim een jaar. Oktober vorig jaar werd in dat kader huiszoeking gedaan bij de bank en bij hem thuis.

De man wordt ervan verdacht over de periode 2006 tot en met 2014 opzettelijk niet alle inkomsten aan de belastingdienst te hebben opgegeven. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 2,8 miljoen euro.

- Advertentie -

Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak tegen Tromp gehouden wordt.

Bron: Nu.nl/ANP

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. @ Joep Meloen. Heren Garcia en Capella, Tromp’s wingmen zullen op basis van hun eigen ervaring hem misschien wel uitgelegd hebben hoe dat te kunnen bewerkstelligen.

 2. Het salaris van een ambtenaar is bekend. Hoe krijg je het dan voor elkaar om daarnaast nog miljoenen aan extra inkomsten te hebben ?
  Dat kan alleen via ‘onzuivere praktijken’ en daar moet hij hulp bij hebben gehad. Was dat dan toevallig Garcia met de Girobank ?
  Middels leningen alleen ga je het niet redden, dus dan kom je al snel uit op crimineel geld. Toch geen drugssgeld ?

 3. Ik denk dat de Centrale Bank door en door verrot is.

  Tromp gedroeg zich er alsof hij de zonnekoning was, stuitend arrogant.

  Andere directeuren, zoals Romero, die ook een megasalaris verdienden zaten dagelijks al om 4 pm in de Heeren.

  Ik heb een bloedhekel aan Gerrit Schotte, maar hij had hierin gelijk: de geldverslindende porkeria van de Centrale Bank dient uitgemest te worden, te beginnen bij Tromp en daarna zijn laffe laag grootverdienende onderdirecteuren.

 4. Geen rare verhalen verspreiden. Dat bedrag en de menskracht is bedoeld voor grootschalig onderzoek naar alle witwaspraktijken en naar crimineel geld op St Maarten. Niet alleen voor dit specifieke geval van Tromp.

 5. Hoeveel heft de zaak mbt Dos Santos dan niet gekocht die voor veel meer geld belasting onderdook.

  En de MFK ministers Jamaloodin en El Hakim die ook geen belasting betaalde..

 6. Jaja, maar die 22 mio € en 50 rechercheurs zijn niet alleen voor de zaak “Tromp” opgesteld. Dit valt me van u tegen.

 7. Bij ander bericht werd ook verdenking van witwassen vermeld. Kennelijk is dat niet zo, omdat andere berichten hier niet over spreken. Bekende “naming and shaming” spelletjes, terwijl de man nog slechts verdachte is. Hoge bomen.
  Belastingwetgeving is erg ingewikkeld en als er na een jaar onderzoek ten koste van 22 miljoen euro, een verdenking van 2,8 miljoen uitrolt, geeft dat te denken over de kansen van een eventuele veroordeling

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -