NU | Premier wil investeringen Curaçao aanjagen met nieuwe missie

“Curaçao is een fantastische springplank naar Latijns-Amerika, zoals Nederland de toegangspoort tot Europa is”, aldus de premier. | ANP

Premier Mark Rutte wil begin 2019 een nieuwe missie naar Curaçao om investeringen aan te jagen.

“Curaçao is een fantastische springplank naar Latijns-Amerika, zoals Nederland de toegangspoort tot Europa is”, aldus de premier.

Rutte benadrukte op een investeringsconferentie voor Curaçao in Den Haag het belang van samenwerking. “We linken als Koninkrijk der Nederlanden twee continenten en twee culturen aan elkaar. Dat is uniek en het geeft Nederlandse bedrijven die op Curaçao investeren een enorm voordeel.”

Hij wees op de lopende gesprekken tussen de havens van Rotterdam en Curaçao. “Voor Rotterdam een nieuwe vooruitgeschoven post in een ander deel van de wereld en voor Curaçao een kansrijk partnerschap.”

Rutte was in 2013 al op handelsmissie in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Bron: ANP/Nu.nl

7 Reacties op “NU | Premier wil investeringen Curaçao aanjagen met nieuwe missie

 1. ““Curaçao is een fantastische springplank naar Latijns-Amerika”

  Dat was 50 jaar geleden zo. Nu in de globale economie maakt locatie niet meer zoveel uit. Men vliegt ook van Amsterdam direct naar Brazilie, Ecuador, Argentinie en Colombia!

 2. Abraham Mossel

  @ plasje, wat een domme vraag, 30 % jeugdwerkeloosheid, als zo elke dag om mij heen kijk wil er geen aan het werk hier laat staan in Nederland of Europa, na een week staan ze op straat om dat ze of te laat op hun werk komen, zich ziek melden of gewoon van het werk weg blijven en een uitkering aanvragen, ik heb vroeger ook jeugd uit Curacrim aan het werk gehad, een raap was het!.

 3. ericlapas

  ““Curaçao is een fantastische springplank naar Latijns-Amerika” Volgens Rutte, wellicht had Ruggenaath een kus van Rutte moeten vragen. Zoiets van als ik genaaid wordt wil ook ook gezoend worden.

  Kan Amsterdam niet dienen als een springplank voor Europa voor Curacao? Niet dat wij lamoenchi naar Europa gaan exporteren maar Europa zit te springen om werknemers vanwege de economische groei. Dit terwijl wij hier bijna 30 % jeugdwerkeloosheid hebben.

 4. Koko Loko

  Als de vos de passie preekt, boer let op uw kippen.

 5. Sorry to say maar ik heb heel erg weinig vertrouwen in de premier van Curacao.
  Het zal wel an mij liggen-:)

 6. Geen enkele eerlijke investeerder is zo gek om voor Curaçao te kiezen, ik zou het hem of hen in ieder geval afraden. Iedere lo.l.o die nu nog op Curaçao durft te investeren dient in de gaten gehouden te worden, want zuivere koffie zal het in elk geval niet zijn. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden komt de VVD weer als winnaar uit de bus. In de internationale media is recent gespeculeerd dat Rutte in beeld is om volgend jaar EU-president Donald Tusk op te volgen. Als dat bewaarheid wordt, dan is/wordt Klaas Dijkhoff wordt de nieuwe premier. 😆

 7. De Rechtsstaat

  Als iemand die het nieuws vanuit NL af en toe volgt wil ik mijn mening meegeven. Er is hoop voor Curaçao, want ondanks (kabinet(ten)) Rutte de Nederlandse economie is gegroeid. Helaas gelooft de meerderheid van Nederland niet in Mark, vraag maar aan zijn ex coalitie-genoot de PVDA. Dus wellicht met Mark in beeld krijgen wij een investeerder of twee die om hem heen lopen en Curaçao kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *