28 C
Willemstad
• donderdag 29 september 2022

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...
- Advertentie -

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

RTL | Van alle Nederlandse gemeenten zal Bonaire als eerste onderlopen

Welk stukje Nederland zal het eerst in zee verdwijnen door de stijgende zeespiegel? Het antwoord is niet één of andere laaggelegen polder, maar het wordt waarschijnlijk Bonaire....

Trouw | Nederland doet te weinig om Bonaire te beschermen tegen bedreiging klimaatverandering

Maarten van Gestel Het zuiden van het eiland Bonaire kan onder water komen te staan, en inwoners lopen steeds meer gevaar door orkanen. Maar de Nederlandse overheid doet...

NU | Oud-premier Curaçao wil Italiaanse advocaat-generaal laten horen

Volgens de parlementsvoorzitter kan hij niet langer in het parlement zitten, omdat hij een straf van drie jaar uitzit. Schotte en zijn advocaten bestrijden dat.

Oud minister-president van Curaçao Gerrit Schotte heeft vrijdag aan de rechtbank gevraagd een Italiaanse advocaat-generaal te laten horen. Volgens Schotte kan Roberto Pelicano getuigen dat het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao onwaarheden heeft verteld over correspondentie met het Italiaanse OM in Milaan.

Die correspondentie zou een belangrijke aanleiding zijn geweest om een strafrechtelijk onderzoek naar Schotte te starten.

De oud minister-president zit sinds eind vorig jaar een gevangenisstraf uit van drie jaar voor onder meer corruptie. Hij zou geld hebben ontvangen van een Italiaanse zakenman op Sint-Maarten in ruil voor invloed in Schottes regering.

Schotte en zijn advocaten hebben de zaak aangespannen omdat volgens hen de verklaring van Pelicano een ander beeld oplevert van de strafzaak tegen Schotte.

Tientallen aanhangers van Schotte waren vrijdagochtend aanwezig om voor de deur van het rechtsgebouw hun steun te betuigen.

Schotte heeft vrijdag voor de rechtbank tevens gezegd dat hij niet kan worden afgezet als volksvertegenwoordiger.

Volgens de parlementsvoorzitter kan hij niet langer in het parlement zitten, omdat hij een straf van drie jaar uitzit. Schotte en zijn advocaten bestrijden dat. Volgens hen heeft de Statenvoorzitter niet de rechtskracht om Schotte uit zijn functie te ontheffen.

Bron: Nu.nl

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @ericlapas,

  “De brede massa van een volk valt makkelijker aan een grote leugen ten offer dan aan een kleine.” Een citaat van een Duits politicus later dictator.

  De brede massa heeft op 10-10-10 gekozen voor de grote leugen en heeft daarmee de leider gekozen die het op dat moment verdiende. Die grote leugen is inmiddels achterhaald en het wordt nu eens tijd dat die brede massa afscheid gaat nemen van een leugenaar.

  En voor zover het mogelijk is, stuur een zeepje naar SDKK voor GS.

 2. volgens @Trots op Curaçao, ” Het wordt eindelijk eens tijd dat de het ‘volk’ eens gaat aangeven niet meer te stemmen op deze crimineel!”.

  Dat gaat nooit, nimmer niet gebeuren en het ligt voor een groot deel aan geparfumeerde drollen als Steven Martina, Alcala Wallé en anderen, niet hen persoonlijk maar hun mentaliteit.

  Heel veel mensen op Curaçao hebben een extreme vorm van minderwaardigheidscomplex, ze stemmen niet voor niets op lijstrekkers met een blanke of lichtgetinte huidskleur, Emily de Jongh, Ruggenaath, Schotte, Dos Santos, Da Gosta Gomez, Jonckeer, Isa, Agustin Diaz, enz. enz.

  Zwarte lijstrekkers als Wiels die veel stemmen vergaren spelen in op die zelfde gevoelens door zogenaamd te rebelleren tegen alles wat blank en hun meelopers (vandaar termen als houseniggar, society niggar, enz.) zijn.

  Het houdt op als negers die het zogenaamd gemaakt hebben, bereidt zijn om anderen een handje te helpen om ook vooruit te komen en op die manier hun gevoel van eigenwaarde te vergroten..

 3. Als bepaalde zakenfamilies hun dochters uithuwen met politici, om hun kwijnende zakenimperium uit te breiden (denk aan de komst van de elektrische auto’s), dan krijg je deze toestanden.

 4. Wanneer hij zijn aanhang oproep om te demonstreren en er komen welgeteld 2 leden en 10 (ik krijg koffie en gebak) betaalde omstanders, zou je je dan niet eens afvragen welk volk deze volksverlakker dan wel vertegenwoordigd? Het wordt eindelijk eens tijd dat de het ‘volk’ eens gaat aangeven niet meer te stemmen op deze crimineel!

  En please, geef hem een zeepje. Dan houdt ie eindelijk op.

 5. Het moge toch duidelijk zijn dat deze rand debiel, narcist en pathologische beroeps leugenaar steeds gekker word, strak gaat hij nog verklaren samen met zijn rat advocaten dat hij nog recht heeft op het MP schap, en dat de MFK de grootste coalitie vormt, ook wil hij dat hij direct word ontslagen uit het SDKK omdat hij onschuldig is. Word het niet eens tijd dat de gevangenisdirectie gaat overwegen om deze psychopaat en rand debiel Gerrit de Raaf over te gaan plaatsen naar een ander gevang SXM lijkt mij het beste, zit je echt slecht, heb dat hok toen der tijd als onderaannemer nog helpen bouwen. EBI niet daar zit je wel alleen maar wel net als in een hotel. Ook is het te overwegen om Gerrit de Raaf naar NL te sturen en hem op sluiten in de psychiatrische inrichting Zonnegloren, daar geven we hem een kruiwagen zonder bodem en laten wij hem in de tuin werken zoals blad van de bomen opruimen, deze moet hij van de ene hoek naar de andere hoek bregen, heb je geen kind meer aan hem, en hij komt nooit klaar met deze opdracht??.

 6. Dat zo’n lolo nog serieus genomen wordt.Staan ze met borden dat ie geen dubbeltje van het volk achteroverdrukte.
  Hoe is het dan met belasting betalen over zwart geld? Hoe kan je zo dom zijn als demonstranten

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -