30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 15:38

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Zon vanmiddag recht boven Curaçao

Vanmiddag om precies 12.34 uur zal de zon recht boven Curaçao staan, het zogenaamde zenit. Dit verschijnsel komt slechts twee keer per jaar voor. Dat meldt de Meteorologische...

Nu.cw | Mc William stelt vragen over sluiting ABN Amro-rekeningen

MAN-Statenlid Giselle MC William heeft schriftelijk vragen gesteld aan demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) over sluiting van ABN Amro-rekeningen. Ook de Tweede Kamer en commissie Koninkrijksrelaties ontvangen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNU | Oud-premier Curaçao wil Italiaanse advocaat-generaal laten horen

NU | Oud-premier Curaçao wil Italiaanse advocaat-generaal laten horen

Volgens de parlementsvoorzitter kan hij niet langer in het parlement zitten, omdat hij een straf van drie jaar uitzit. Schotte en zijn advocaten bestrijden dat.

Oud minister-president van Curaçao Gerrit Schotte heeft vrijdag aan de rechtbank gevraagd een Italiaanse advocaat-generaal te laten horen. Volgens Schotte kan Roberto Pelicano getuigen dat het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao onwaarheden heeft verteld over correspondentie met het Italiaanse OM in Milaan.

Die correspondentie zou een belangrijke aanleiding zijn geweest om een strafrechtelijk onderzoek naar Schotte te starten.

De oud minister-president zit sinds eind vorig jaar een gevangenisstraf uit van drie jaar voor onder meer corruptie. Hij zou geld hebben ontvangen van een Italiaanse zakenman op Sint-Maarten in ruil voor invloed in Schottes regering.

Schotte en zijn advocaten hebben de zaak aangespannen omdat volgens hen de verklaring van Pelicano een ander beeld oplevert van de strafzaak tegen Schotte.

Tientallen aanhangers van Schotte waren vrijdagochtend aanwezig om voor de deur van het rechtsgebouw hun steun te betuigen.

Schotte heeft vrijdag voor de rechtbank tevens gezegd dat hij niet kan worden afgezet als volksvertegenwoordiger.

Volgens de parlementsvoorzitter kan hij niet langer in het parlement zitten, omdat hij een straf van drie jaar uitzit. Schotte en zijn advocaten bestrijden dat. Volgens hen heeft de Statenvoorzitter niet de rechtskracht om Schotte uit zijn functie te ontheffen.

Bron: Nu.nl

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @ericlapas,

  “De brede massa van een volk valt makkelijker aan een grote leugen ten offer dan aan een kleine.” Een citaat van een Duits politicus later dictator.

  De brede massa heeft op 10-10-10 gekozen voor de grote leugen en heeft daarmee de leider gekozen die het op dat moment verdiende. Die grote leugen is inmiddels achterhaald en het wordt nu eens tijd dat die brede massa afscheid gaat nemen van een leugenaar.

  En voor zover het mogelijk is, stuur een zeepje naar SDKK voor GS.

 2. volgens @Trots op Curaçao, ” Het wordt eindelijk eens tijd dat de het ‘volk’ eens gaat aangeven niet meer te stemmen op deze crimineel!”.

  Dat gaat nooit, nimmer niet gebeuren en het ligt voor een groot deel aan geparfumeerde drollen als Steven Martina, Alcala Wallé en anderen, niet hen persoonlijk maar hun mentaliteit.

  Heel veel mensen op Curaçao hebben een extreme vorm van minderwaardigheidscomplex, ze stemmen niet voor niets op lijstrekkers met een blanke of lichtgetinte huidskleur, Emily de Jongh, Ruggenaath, Schotte, Dos Santos, Da Gosta Gomez, Jonckeer, Isa, Agustin Diaz, enz. enz.

  Zwarte lijstrekkers als Wiels die veel stemmen vergaren spelen in op die zelfde gevoelens door zogenaamd te rebelleren tegen alles wat blank en hun meelopers (vandaar termen als houseniggar, society niggar, enz.) zijn.

  Het houdt op als negers die het zogenaamd gemaakt hebben, bereidt zijn om anderen een handje te helpen om ook vooruit te komen en op die manier hun gevoel van eigenwaarde te vergroten..

 3. Als bepaalde zakenfamilies hun dochters uithuwen met politici, om hun kwijnende zakenimperium uit te breiden (denk aan de komst van de elektrische auto’s), dan krijg je deze toestanden.

 4. Wanneer hij zijn aanhang oproep om te demonstreren en er komen welgeteld 2 leden en 10 (ik krijg koffie en gebak) betaalde omstanders, zou je je dan niet eens afvragen welk volk deze volksverlakker dan wel vertegenwoordigd? Het wordt eindelijk eens tijd dat de het ‘volk’ eens gaat aangeven niet meer te stemmen op deze crimineel!

  En please, geef hem een zeepje. Dan houdt ie eindelijk op.

 5. Het moge toch duidelijk zijn dat deze rand debiel, narcist en pathologische beroeps leugenaar steeds gekker word, strak gaat hij nog verklaren samen met zijn rat advocaten dat hij nog recht heeft op het MP schap, en dat de MFK de grootste coalitie vormt, ook wil hij dat hij direct word ontslagen uit het SDKK omdat hij onschuldig is. Word het niet eens tijd dat de gevangenisdirectie gaat overwegen om deze psychopaat en rand debiel Gerrit de Raaf over te gaan plaatsen naar een ander gevang SXM lijkt mij het beste, zit je echt slecht, heb dat hok toen der tijd als onderaannemer nog helpen bouwen. EBI niet daar zit je wel alleen maar wel net als in een hotel. Ook is het te overwegen om Gerrit de Raaf naar NL te sturen en hem op sluiten in de psychiatrische inrichting Zonnegloren, daar geven we hem een kruiwagen zonder bodem en laten wij hem in de tuin werken zoals blad van de bomen opruimen, deze moet hij van de ene hoek naar de andere hoek bregen, heb je geen kind meer aan hem, en hij komt nooit klaar met deze opdracht??.

 6. Dat zo’n lolo nog serieus genomen wordt.Staan ze met borden dat ie geen dubbeltje van het volk achteroverdrukte.
  Hoe is het dan met belasting betalen over zwart geld? Hoe kan je zo dom zijn als demonstranten

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties