28 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 09:54

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | Ondernemer Jacob Gelt Dekker (71) overleden in Florida

Volgens haar is Gelt Dekker zondag op 71-jarige leeftijd in zijn huis op Key West in de Amerikaanse staat Florida overleden

De Nederlandse miljonair, ondernemer en filantroop Jacob Gelt Dekker is overleden, bevestigt uitgever Liesbeth Heenk van Amsterdam Publishers zondag na een bericht van de NOS.

Volgens haar is Gelt Dekker zondag op 71-jarige leeftijd in zijn huis op Key West in de Amerikaanse staat Florida overleden. Hij leed volgens Heenk al jaren aan kanker. Vorige week bleek hij uitbehandeld.

Gelt Dekker begon ooit als tandarts maar werd ondernemer. Zo verdiende hij zijn geld onder meer met franchises van Budget Autoverhuur, KwikFit en One Hour Super Photo. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Borstkanker – Een Persoonlijk Verhaal, Pot met goud en The Caribbean, zijn laatste boek.

Gelt Dekker investeerde ruim 50 miljoen in Curaçao. Hij liet de wijk Otrabanda opknappen en bouwde onder meer een slavernijmuseum en een studie- en congrescentrum. Ook stichtte hij het hoteldorp Kura Hulanda en verschillende restaurants. Hij liet zich kritisch uit over de bestuurders op het eiland.

- Advertentie -

Hij schilderde ze in de media regelmatig af als crimineel en incompetent. Iets wat hem niet in dank werd afgenomen. waarop hij “uit angst voor bedreigingen” uit Curaçao vluchtte.

Gelt Dekker bezit huizen op Curaçao en in Amsterdam, New York en Key West (Florida).

Bron; NU.nl

- Advertisement -

Artikel delen

20 reacties

 1. Jacob is een voorbeeld voor de YDK: heeft meer voor het eiland betekent dan de mensen die pretenderen dat dit “mijn eiland” is.
  @drechi/hende: hierbij een rolmodel macamba. Kunnen jullie 3 voorbeelden geven van YDK ministers als rolmodel?

 2. @ KK
  Helemaal correct. Het slavenmuseum is een aanwinst voor ieder zichzelf respecterende Curaçaoënaar en iedereen die meer wil weten hoe het destijds is geweest. Een mooi stukje geschiedenis, dankzij Jacob. Ik loop best vaak tijdens mijn lunch een stukje door Otrobanda en kan het niet nalaten op de bankjes van KH te gaan zitten mijmeren. Het is rustgevend. Maar wat schetst mijn verbazing, iedere keer weer, dat ik nauwelijks een YdK tegenkom. En dat vind ik nu best jammer.

 3. Wat zal Jacob zich onbegrepen en teleurgesteld hebben gevoeld hier in het Land. Uitermate schaamteloos hoe vooral nietsnutten en niets presterende parlementariërs en de verschillende regeringen hier en omgingen en omgaan met mensen die het goed menen, met het eiland en de mensen.
  Shameful, really.

 4. Radio Direct heeft vandaag, wat het noemt, un “interview EXCLUSIVO!!” herhaald met Jacob Gelt Dekker. Geheel in die onbeschofte inquisitie-stijl van Risheron (OK, OK) B., zo schaamteloos, zo uitermate respectloos. Hij werkte zo snel mogelijk naar waar het hem eigenlijk om ging: hoeveel is zijn bezit waard, aan wie laat hij dat kapitaal op Korsou na? Wat een ploert!

 5. Hij ging tekeer tegen al die politieke graaiers, hij zei toentertijd o.ade waarheid tegen Charlie bolo.gordo Cooper.
  Charlie Bolo Cooper voelde zich door Gelt Dekker in zijn hemd gezet en daardoor kon hij blijkbaar nachten niet slapen.
  Mr. Gelt Dekker werd zonder pardon, door hem (Bolo Cooper ) als persona non grata gebombaardeerd.
  Charlie Bolo Cooper heeft tot op de dag van heden geen moer voor Korsow betekent. Hij kan niet eens de schoenen van Gelt Dekker likken.
  Bai fliet Bolo Cooper.
  De enige wat hij gedaan heeft is de domme mensen beloven dat ze zeer rijke sheik zullen worden indien el gas en petrolie aanwezig zijn in onze bodem.
  Tot op heden—NADA–

 6. Werd gewoon getolereerd, dat charlatan (bedrieger) c cooper hem tot persona no grata maakte. Niet voor niets natuurlijk J G Dekker wist heel veel.

 7. Niet Papa Godett, niet Renee Rosalia, niet Maria Liberia Peters, niet Gibi Bacilio, niet Anthony Godett, niet Amador Nita, niet Jandi Paula, etc
  of ander (politiek/ hisorisch) persoon die de slavengeschiedenis (mondeling) een belangrijke plek toedichtten ( en de positie / kennis en mogelijkheid hadden om betekenisvolle invloed uit te oefenen) hebben het slaven- en Afrikaanse historische kunst musuem op Curaçao tot stand gebracht.

  Maar iemand die hier niet was geboren nog opgegroeid maar wel de passie en wil had om het voor elkaar te krijgen om het slaven- en Afrikaans historisch kunst museum gestalte te geven.

 8. Geld Dekker, de man die Otro Banda weer opbouwde door vervallen historische ruines te restaureren tot een bruizende stadskern en weer nieuw leven in te blazen.

  Deze man verdient een standbeeld, straatnaam, en plein. Hij heeft meer voor Curaçao gedaan dan al die politici die hem tegenwerkte en alleen maar hun eigen zak en belangen dachten.

 9. Een groot man is hen gegaan. Hij heeft zeer veel voor Curacao gedaan,veel meer dan alle andere rijke Curacaoenaars die alleen voor zichzelf iets doen, niet voor het eiland en ook niet voor de bevolking. En het is hem nooit in dank afgenomen. Ik heb veel waardering en respect voor deze man. R.I.P. Gelt Dekker. U zou niet vergeten worden!

 10. Daar waar Jacob Gelt Dekker vele miljoenen in dit eiland pompte, jatten de politici en hun trawanten het eiland leeg, maar ondertussen verklaren zij hem wel tot ‘persona non grata’.
  Het wordt tijd dat we deze politici persona non grata maken, want de bevolking is hun liever kwijt dan rijk (al snappen velen dat zelf nog niet).

  RIP Jacob.
  Het was je niet gegund nog langer te genieten van het leven.

 11. Hij heeft mooie projecten nagelaten. Uitermate jammer dar daarvoor niet meer respect is gekomen.
  Maar zo zijn we hier, de jalouzie kent geen grenzen, vooral als je zelf niets kunt!

 12. Korsou heeft veel te danken aan deze man. Een kritische observant van economie en overheidsbeleid. Een heuse luis in de politieke pels, een prachtig mens. May your last journey be ever so peaceful.

 13. Respect voor wat deze man voor Curacao betekend heeft.

  Ik hoop dat de prachtige hotels die hij in Otrobanda en op Westpunt heeft neergezet de zware tijden waarin ze zitten teboven komen en dat het slavernijmuseum behouden blijft en omgedoopt wordt in Gelt Dekker museum, zou een mooi eerbetoon zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...

ParadiseFM | Curaçao zesde best bezochte eiland in de regio

Curaçao is het zesde best bezochte eiland in de regio. Dat zegt Chata-directeur Helena Seferina-Rojas naar aanleiding van een vergelijkingsonderzoek met het jaar 2019, het jaar voordat...

Opinie | Jeanne d’Arc di Aruba

Jeanne d’Arc (ca. 1412-1431) is een nationale heldin van Frankrijk. Ze is onlosmakelijk verbonden met de Franse geschiedenis. Haar leven vertelt het opvallende verhaal van een Frans...
- Advertentie -