27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 07:44

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | Deze zes beleidsmaatregelen wil Biden het liefst zo snel mogelijk doorvoeren

Deze zes beleidsmaatregelen wil Biden het liefst zo snel mogelijk doorvoeren

Afgaande op de beloften die Joe Biden tijdens de verkiezingscampagne deed, krijgt hij het de komende vier jaar druk. Hieronder een overzicht van de belangrijkste beleidswijzigingen die hij het liefst zo snel mogelijk doorvoert zodra hij in januari zijn intrekt neemt in het Witte Huis.

Allereerst een disclaimer: of Biden zijn plannen kan waarmaken, is veelal afhankelijk van de bewegingsruimte die hij straks heeft in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, oftewel de Amerikaanse Tweede en Eerste Kamer. De kans is groot dat de Democraten bij Bidens inauguratie wel een meerderheid hebben in het Huis, maar niet in de Senaat.

1. Het coronavirus onder de duim krijgen

- Advertentie -

Biden noemde eerder al dat hij het onder controle krijgen van het coronavirus als een van zijn belangrijkste taken ziet.

Zo wil hij aandringen op het dragen van mondkapjes in het hele land. Ook wil hij een groep experts aanstellen die verantwoordelijk wordt voor het produceren van coronatesten. Ook beloofde hij coronatesten, behandelingen en vaccins gratis te maken voor alle Amerikanen.

2. De binnenlandse productie stimuleren

Om de VS te laten herstellen van de coronarecessie, wil de nieuwgekozen president overheidsinstanties gaan dwingen om goederen en diensten van Amerikaanse makelij te kopen, om zo de binnenlandse productie te stimuleren.

Ook wil Biden enkele belastingverlagingen ongedaan maken die president Trump heeft ingevoerd en voordelig zijn voor grote bedrijven en rijke Amerikanen. Daarnaast belooft Biden om snel na zijn inauguratie de vakbondsrechten te versterken.

3. Een anti-discriminatiewet voor de LHBTI-gemeenschap en meer gendergelijkheid

Biden wil in de eerste honderd dagen van zijn ambtsperiode ervoor zorgen dat de zogeheten Equality Act wordt aangenomen. Deze wet moet mensen beschermen tegen discriminatie op basis van seksualiteit en gender.

Daarnaast wil Biden in het Witte Huis een raad voor gendergelijkheid instellen die erop toeziet dat het beleid van de federale regering rekening houdt met vrouwen.

4. 11 miljoen immigranten het Amerikaanse burgerschap garanderen en Trumps beleid terugdraaien

Op de eerste dag van zijn ambtsperiode wil Biden een wetsvoorstel naar het Amerikaanse Congres sturen waarin een procedure is opgenomen die voor 11 miljoen illegale immigranten het Amerikaanse burgerschap moet garanderen.

Verder wil Biden de maatregelen die president Trump op het gebied van immigratie heeft getroffen, zo veel mogelijk terugdraaien. Zo wil hij onder meer het reisverbod voor reizigers uit dertien landen, voornamelijk islamitische of Afrikaanse landen, opheffen. Ook hoopt hij ruim vijfhonderd kinderen te kunnen herenigen met hun families, die van elkaar gescheiden zijn geraakt bij de grens met Mexico onder de Trump-regering.

5. Internationale betrekkingen herstellen en vertrouwen van bondgenoten terugwinnen

Biden zal veel internationale betrekkingen moeten herstellen na het America First-beleid van president Trump. Biden belooft op de eerste dag van zijn presidentschap Amerikaanse bondgenoten te bellen in een poging om hun vertrouwen terug te winnen.

Een van de andere plannen die Biden voor het begin van zijn ambtstermijn heeft, is het terugdraaien van het omstreden besluit van president Trump om de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te verlaten. Ook wil Biden opnieuw toetreden tot het Klimaatakkoord van Parijs, waar Trump tijdens zijn ambtsperiode uitstapte.

Biden zou ook zo snel mogelijk aan Moskou willen laten weten dat hij bereid is het laatste Amerikaans-Russische verdrag omtrent nucleaire wapens te verlengen. Dat verdrag verloopt namelijk zestien dagen na Biden’s inauguratie.

Verder wil Biden de belangrijkste bondgenoten raadplegen voordat hij besluit over zijn beleid rondom de betrekkingen met Peking en het instellen van Amerikaanse tarieven op Chinese producten.

6. Klimaatvervuilers aanpakken en streven naar volledig schone economie in 2050

Naast het toetreden tot het Klimaatakkoord van Parijs, hoopt Biden het klimaatbeleid van de Obama-regering in ere te kunnen herstellen. Zo wil hij het gebruik van steenkool en gas terugdringen en de methaanemissies van olie- en gasproductie reduceren.

Verder kondigde hij aan een speciale klimaatafdeling in het Amerikaanse Ministerie van Justitie in te willen bouwen die actief zal gaan handhaven op vervuilers. Op lange termijn moet Bidens klimaatbeleid de start worden van het streven naar een volledig schone economie in 2050.

Bron: Nu.nl

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. @ KK (en dit is geen afkorting van Baka di mondi in het Papiamentu: het moet gewoon zoals het er staat uitgesproken worden)
  Whuahauahahahahaaaaaaaa… Ik lach je vierkant uit (Rechthoek, achtkant, cirkel etc OOK)…

 2. @Drechi …..Nog dommer dan Tromp aanhangers, zijn de aanhangers van die corrupte Curaçaose politici, die elke keer door de domsten der domsten van dit eiland in het zadel worden geholpen.

  Ik verkies Trump 1000x als premier van Curaçao dan welke politicus hier op het eiland.

  En verkies hem zeker boven de domme politiebureau kopierbediende als premier, of een straatslimme Mavo 3 premier, of een kleuterleidster, of een Vakbond schreeuwer als Cova die ook een blauwe maandag premier is geweest.

  Geen dommere kiezer op Curaçao dan de MFK, PS, FOL kiezer, niet dat de andere veel beter zijn! Zie Zita, Stephen Gijsbertha..Konket..Girigori….

 3. Links wil graag meer migranten, die stemmen vaak links/sociaal, dus meer migranten etekent meer linkse voters. Het isgewoon een politieke stunt.

  Kamala Harris noemt zich de eerste woman of colour die vice president is.
  Ik weet niet of Amerika daar blij mee moet zijn.

  Op Curaçao hebben we niet zo een beste ervaring met women of Color in a position of power.

  Kijk naar onze Zita “gatenkaaswegen” Leito, die van alle infrastructuur een puinhoop maakt. Zus gratisstuderen de Lannooy. Maria L Peters , Marveline dictator Wiels, AlKlm walle, die dacht dat ze minister van Buitenlandse zaken was, en niet te vergeten Omayra pega barku Leeflang, en Suzy Camelia Römer (HNO, ayurveda, gevangenis, trans. meditatie, politieschool, gevangeniskeukem ), alles is achteruit gegaan onder deze women of Colour!

  Volgens moet de laatste reden om iemand het zadel in te kiezen, de kleur het geslacht of afkomst

 4. Feit is feit, opinie is opinie. Feit is dat Trump & Co. beyond dom zijn.

  They announced a big press conference at the Four Seasons Philadelphia and somehow managed to **** even that up.

  Eindresultaat : Guiliani conspiracy theories speech geven in een parking lot van een landscaping company, tussen een crematorium en een dildo shop.

  P.S. That’s stupidity beyond a doubt.

 5. Het is, zachtjes uitgedrukt, niet erg slim om iemand waar je het niet mee eens bent, op dezelfde hoop te gooien als de andere mensen waar je het niet mee eens bent.

  Nog niet-slimmer wordt het als je al die andersdenkenden gaat benoemen als elkaars medestanders en vrienden.

 6. Het is natuurlijk gemakkelijk om op dit moment allerlei zaken te beloven. Hij kan naderhand, als het niet gelukt is, eenvoudig de schuld bij de tegenstanders leggen.
  Goedkoop hoor!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -