Nu.nl | Dagrecord van 155 nieuwe positieve tests op Curaçao

Op Curaçao is inmiddels bijna 15 procent van de bevolking getest; ruim 23.000 personen op een bevolking van 160.000

Op Curaçao zijn woensdag 155 nieuwe positieve coronatests gemeld, opnieuw een record. Het oude record van 124 positieve tests werd dinsdag gemeld. Er werden op één dag 621 mensen getest en 27 personen werden genezen verklaard.

Op het eiland zijn nu 1.433 actieve besmettingen. Veertien coronapatiënten liggen in het ziekenhuis, van wie twee op de intensive care. Sinds maart van dit jaar zijn zeven personen overleden aan COVID-19, maakte de overheid woensdag aan het einde van de middag bekend. Op Curaçao is inmiddels bijna 15 procent van de bevolking getest; ruim 23.000 personen op een bevolking van 160.000.

Het eiland kent sinds enkele weken een forse toename van het aantal positieve tests. De regering wil dat het parlement een noodwet aanneemt die de overheid de wettelijke mogelijkheid geeft om de coronamaatregelen op het eiland te handhaven. Als de wet wordt aangenomen, kan de politie onder meer boetes uitdelen aan mensen die zich niet aan de avondklok of andere coronaregels houden. In de huidige situatie is dat niet mogelijk.

De oppositie heeft veel kritiek op de wet omdat die de regering in noodsituaties heel veel macht geeft. Politieke partijen spreken van een dictatuur. Bijna drieduizend mensen hebben inmiddels een petitie tegen de wet getekend, maar volgens minister-president Eugene Rhuggenaath heeft de overheid “het gereedschap van de noodwet nodig om de coronacrisis te bestrijden”. Afgelopen dinsdag werd de hele dag over de wet vergaderd, die vergadering gaat donderdagochtend (lokale tijd) verder.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *