27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 06:51

PB | State Secretary Knops arrives on Saba

SABA—Caretaker State Secretary of Home Affairs and Kingdom Relations Raymond Knops arrived on Monday afternoon May 17 for a short visit. Present at the airport to receive the...

RTL | Tentoonstelling Slavernij in Rijksmuseum geeft slaven hun naam terug

Live op televisie en met koning Willem-Alexander als eregast opent vandaag de bijzondere tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. Over mensen die moesten leven in slavernij, zij die...

NTR | Financiële hulp aan Sint-Maarten opnieuw gestopt, ‘ongepast besluit van Nederland’

John Samson DEN HAAG – Voor de tweede keer in een korte tijd draait Nederland de geldkraan dicht voor de noodleidende Sint-Maarten. Premier Jacobs vindt dat Den Haag...

DH | Frans Richardson’s bribery case set for September 30

PHILIPSBURG--Former Member of Parliament (MP) Frans Richardson is facing charges of bribery in the so-called “Aquamarine” investigation into alleged wrongdoings in Bureau Telecommunication and Post (BTP). The criminal...

Ingezonden | Ondernemen is vooruit kijken

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Premier Silveria Jacobs: Knops handelt zonder mandaat’

Philipsburg - Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties handelt zonder mandaat door de verleende liquiditeitssteun aan Sint Maarten op te schorten en is daardoor dus...
- Advertisement -spot_img

NU.nl | Curaçao schikt met Bicentini en maakt weg vrij voor bondscoach Hiddink

HomeMediaNU.nlNU.nl | Curaçao schikt met Bicentini en maakt weg vrij voor bondscoach...

Voetbalbond treft schikking | AFP

Guus Hiddink kan aan de slag als bondscoach van het Curaçaose voetbalelftal. Zijn voorganger Remko Bicentini heeft donderdag na een langlopend conflict een schikking getroffen met de nationale voetbalbond, melden De Telegraaf en De Gelderlander.

Bicentini moest in augustus via de media vernemen dat hij was ontslagen als bondscoach van Curaçao en was opgevolgd door de 74-jarige Hiddink. De aanstelling van Hiddink, die ook technisch directeur werd, volgde na een bestuurswissel bij de voetbalbond van het eiland.

De 52-jarige Bicentini reageerde furieus en ging niet akkoord met een aangeboden ontslagvergoeding voor de ontbinding van zijn contract tot medio 2022. Ook diende hij een klacht tegen Hiddink in bij de Coaches Betaald Voetbal (CBV), de vakvereniging voor gediplomeerde trainers waarvan Hiddink de oprichter is.

Hiddink zei daarop dat hij pas aan de slag zou gaan als bondscoach van Curaçao als het conflict met Bicentini was afgehandeld. “Ik heb zelf ook aan de andere kant gezeten. Daarom heb ik de bond gezegd dat ze alles keurig netjes moeten afhandelen. Als ik nu al het rumoer hoor, dan moet ik concluderen dat dat niet is gebeurd”, aldus Hiddink bij De Telegraaf.

Ondanks de toezegging zat Hiddink deze week al op Curaçao voor zijn eerste trainingskamp met de nationale ploeg. “Ik kan er niet op blijven wachten”, verklaarde Hiddink. “Uiteindelijk is het niet mijn zaak dat Bicentini en de bond er niet uitkomen. Ik heb hem een paar dagen geleden gebeld en hij toonde er ook begrip voor, dat de jongens door moeten.”

Om de impasse te doorbreken spande de Curaçaose voetbalbond donderdag in Willemstad een kort geding aan tegen Bicentini. Na de inhoudelijke behandeling voor het gerechtshof vonden beide partijen elkaar in een schikking, waardoor Hiddink voor het eerst sinds zijn ontslag bij het Nederlands elftal in 2015 weer als trainer actief is in de voetballerij.

Bron: Nu.nl

2 reacties

  1. @ Ericlapas,

    Hiddink is benaderd en heeft dus niet om deze functie gevraagd. De fout ligt bij de bond, niet bij Hiddink. Kennelijk heeft de bond het idee dat, met Hiddink, Curacao ineens wereldkampioen kan worden.
    Geen idee waar de bond zoveel geld vandaan weet te halen, maar het komt mij voor dat ze dat geld beter in de faciliteiten (velden, kleedkamers etc) kunnen stoppen. Nu moeten ze Bicentini terecht doorbetalen en ook Hiddink komt niet gratis.
    Waarom worden de minkukels van de bond niet teruggefloten ?

  2. Dit is een vreemd verhaal, deze man is mulitmiljonair en 74 jaar maar gunt een jongere trainer als Bicentini geen carrière. Als zijn 20 jaar jongere vrouw hem niet thuis wilt hebben, kan hij toch een deel van het jaar naar zijn tweede huis in Spanje.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties