NU | Luchtvaartmaatschappij weigert vervoer traangas naar Venezuela

Na klachten op social media liet vliegtuigmaatschappij Avianca Brasil weten dat geen van haar vliegtuigen richting Venezuela de bestelling zal meenemen | AF

In het door protesten geteisterde Venezuela raakt het traangas mogelijk op. De autoriteiten hebben bij een producent in Brazilië een nieuwe hoeveelheid besteld, maar die komt het land niet in omdat de luchtvaartmaatschappij het weigert te vervoeren.

Na klachten op social media liet vliegtuigmaatschappij Avianca Brasil weten dat geen van haar vliegtuigen richting Venezuela de bestelling zal meenemen.

Een lid van de oppositie in het Venezolaanse parlement had een document openbaar gemaakt waaruit blijkt dat de strijdkrachten bij een Braziliaanse producent in totaal 77.870 doses traangas hadden besteld.

Het parlementslid Williams Dávila heeft bij zijn Zuid-Amerikaanse collega’s aangedrongen op een boycot van de producent als die traangas verkoopt aan een regime ”dat daarmee zijn eigen volk in Venezuela onderdrukt”.

Bij de protesten in Venezuela zijn sinds begin april 71 mensen om het leven gekomen. Duizenden mensen raakten gewond, onder andere door de inzet van traangas.

Bron: ANP/Nu.nl

8 Reacties op “NU | Luchtvaartmaatschappij weigert vervoer traangas naar Venezuela

 1. Peter Pendeuw en LaStiwz meeloper, jullie hebben kleine hoofd en hersenen, blijkbaar hebben jullie Zica of zohahahahaaaaaaaaaaaaaaa.

  Die lolo zijn jullie zelf, omdat de producent van die traangas regelt alles zelf en kent alle voorschriften waaraan hij moet voldoen om zijn product aan de koper te leveren, in dit geval is het Avianca.

  Het interesseer Venezuela niet wie die vracht moet leveren hij betaald de producent voor het product en verzendkosten.

  Drechi pe en Eric Lapdance reageren niet eens omdat ze weten dat jullie poep in jullie hoofd hebben i.p.v. hersenen.

  Blijkbaar hebben jullie het niveau van die criminelen die de hele dag onder de boom zitten die niet eens een beetje kan redeneren.

  Peter P. endeuw het is niet alleen zo dat je geen gelijk hebt maar verlies ook respect voor alle bezoekers van deze pagina.

 2. @Enri: lolo is niet HET woord in de zin, maar domme.

 3. @LaStiws

  daar wil ik aan toevoegen:
  hhahahahahhahahaha ahaaaaahhhhahahahah
  hahahahahhhhhaaaaahhhhahaaaa loloooooooo

 4. ps:
  De “shipper” (leverancier) is verantwoordelijk voor de juiste documentatie/aangifte. Niet de “consignee” (ontvanger/afnemer), noch de vrachtmaatschappij (Airline in dit geval). Mocht de shipper klooien met de documentatie, zou in princiepe niemand het weten. Dus de schaamhaarepilerende-kontvingeraar Enri zwamt weer wat.

 5. @Enri: Hahahhaaaaaaaaaaaahhahaaaaaaaaaaaahhaahaaaa
  Wat ben je toch een domme lolo
  Haaaaaaaaaaahaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaa
  Haaaaaaaaaaaaahahahaaaaaaaaaa

 6. @enri

  Avianca JA
  Avianca Brasil NEE

 7. Hahahahaaaaaaaaa Avianca heeft ook vrachtservice (cargo). Wie zo’n vracht bezorg is ook schuldig aan het onderdrukken van het Venezolaanse volk. Trouwens meestal kloppen de vrachtbrieven ook niet wat een toestel in werkelijkheid vervoer.

 8. Het wordt met de dag erger met ANP/NPO/NOS/MSN :

  Traangasgranaten zijn explosief en (dus) Dangerous Goods -DG- (in dit geval onder code UN #0301). Dat moet van de voren gedeclareerd worden op een zg. DG document. De uiteindelijke verantwoordelijke is de gezagvoerder van het vliegtuig. Hij checkt (nogmaals) of het voldoet aan de wet (zoniet is het dan al meestal door de vrachtafhandelaar afgekeurd), checkt of het overeenkomt met de richtlijnen van de maatschappij, maar ook wat hij er zelf van vind. Zijn er pasagiers? Hoeveel? Hoeveel kilo DG is het ? … is er nog meer DG op de vlucht? etc. Veel overwegingen. Hij heeft het laatste woord en kan zelfs 1 spuitbus hairspray weigeren als hij zou willen.

  Avianca Brasil (een onderdeel van Avianca Colombia) is een Passenger Airline (bron: Avianca website)

  Ik kan je garanderen dat ABSOLUUT geen enkele gezagvoerder een partij van 77870 doses traangas mee zal nemen op een pasagiersvliegtuig. Dat heeft niets met politiek te maken (zoals dit artikel beweert) maar alles met veiligheid.

  Verdraaien van feiten is ook FAKE-NEWS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *