26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 01:26

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenRegioNU | Joran van der Sloot 'terecht' overgeplaatst naar strafgevangenis Peru

NU | Joran van der Sloot 'terecht' overgeplaatst naar strafgevangenis Peru

Joran-Sloot
Joran van der Sloot ‘terecht’ overgeplaatst naar strafgevangenis Peru

De overplaatsing van Joran van der Sloot vorig jaar naar strafgevangenis Challapalca in Peru, is volgens een Peruaanse rechter rechtmatig. Het verzoek voor herziening van die beslissing, is onlangs afgewezen.

Dat heeft de advocaat van de Nederlander, Máximo Altez, die het verzoek namens zijn cliënt indiende, vrijdag aan NU.nl laten weten.

Van der Sloot werd in augustus vorig jaar overgeplaatst van de Piedras Gordas-gevangenis in de Peruaanse hoofdstad naar de strafgevangenis. Hij zit sinds 2012 in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de studente Stephany Flores in een hotelkamer in Lima in mei 2010.

De overplaatsing was volgens de gevangenisautoriteit INPE een gevolg van het slechte gedrag van Van der Sloot. Zo zou hij onder meer de beschikking hebben gehad over een smartphone.

Voor dit vergrijp werd de Nederlander eerder al overgeplaatst van de Castro Castro-gevangenis, waar hij aanvankelijk vastzat, naar Piedras Gordas.

Neergestoken

Van der Sloot bracht in november naar buiten dat hij was neergestoken in Challapalca. Medegevangenen zouden volgens hem hopen dat door de publiciteit over dat incident, het omstreden detentiecentrum wordt gesloten.

De gevangenisautoriteit suggereerde destijds echter de Nederlander zichzelf zou hebben verwond om aandacht voor zijn eigen zaak te vragen.

‘Hel van Peru’

De Challapalca-gevangenis ligt op bijna 5.000 meter hoogte nabij de grens met Bolivia en wordt al jaren door mensenrechtenorganisaties bekritiseerd vanwege de erbarmelijke omstandigheden.

Onder meer de extreme temperaturen en gebrek aan schoon drinkwater en elektriciteit hebben de gevangenis de bijnaam de ‘Hel van Peru’ opgeleverd.

De Nederlander is aanvankelijk voor zes maanden overgeplaatst. Daarna evalueert de gevangenisautoriteit of zijn gedrag verbeterd is en of hij terug mag naar de Piedras Gordas-gevangenis of dat hij in Challapalca moet blijven. Volgens Altez is het mogelijk dat door de recente beslissing van de rechter de zes maanden opnieuw ingaan.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties