30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 19:36

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Walroud: Óf een noodwet óf alles op zijn beloop


Walroud: Óf een noodwet óf alles op zijn beloop | Extra

Parlementariër Stephen Walroud (PAR) doet een beroep op alle andere fracties in het parlement om ook hun steun te geven aan de Landsverordening Uitzonderingstoestanden, zodat deze eindelijk als officiële wet aangenomen kan worden. Doen ze dit niet, dan zullen ze de verdere uitbraak van Covid-19 en alle komende sterfgevallen als gevolg van Covid-19 op hun geweten hebben, zo stelt hij.

Volgens Walroud is nu het moment van de waarheid aangebroken om een keuze te maken. Het is óf de noodwet óf alles op zijn beloop laten. Dit stelt de parlementariër in een persbericht.

Walroud legt uit dat de overheid over de juiste instrumenten moet beschikken om welke calamiteit of bijzondere situatie dan ook aan te kunnen pakken. De regering heeft de afgelopen maanden zeer veel behoefte gehad aan een noodwet, maar beschikte er niet over, aldus Walroud. Die is namelijk vanaf 2018 in behandeling en is nu eindelijk klaar voor stemming.

- Advertentie -

Walroud: “In deze tijden waar er een Covid-crisis heerst, kan het kabinet-Rhuggenaath zonder de noodwet simpelweg niet garanderen dat het aantal besmettingen op een acceptabel en handelbaar niveau blijft. Zeker gezien het gedrag van sommige groepen in onze samenleving, dat veel te wensen overlaat. Zo wordt het voor de autoriteiten steeds moeilijker om op te treden.”

Met andere woorden óf de landsverordening uitzonderingstoestand wordt zo snel mogelijk van kracht óf we laten alles op z’n beloop. Mocht de keuze het laatstgenoemde zijn, dan zijn het alleen de sterksten die dat zullen overleven, zo stelt Walroud.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

18 reacties

 1. ..”Walroud: Óf een noodwet óf alles op zijn beloop”….

  Jullie laten alles al op zijn beloop gaan sinds jullie “zitten”.

  Hoe was het op de verkeersbeurs? Walroud?
  Lekker genoten…van de snoepreis…?
  Sinds dat bezoek zijn er alleen maar gaten bij gekomen in de wegen!!!
  Wat heb je gedaan? Wat heb je gepresteerd voor die 12k per maand..?

 2. Laat alles op zyn beloop gaan professor izzy opzouten met alle restrictries die niets maar ook niefs geholpen hebben. Deze regering draagt niets by om oplossing van geen enkel probleem.

 3. Wat heeft de eigenaar van Miles Jazz Café ook al weer over de Curacaose bewoners ook al weer gezegd? Ik wil eraan toevoegen, “het zijn net honden”.

  Nergens in deze wet staat dat de overheid hoge salarissen mag bevriezen of tot modaal niveau mag verlagen in geval van nood.

 4. @A. Mosselnzegt…..”Walroud mijn verkiezings stem en die van mijn vrouw kan je welvergeten, zijn jullie helemaal van de pot gerukt daar bij de PAR”…….

  Na Zita bestia Leitu een paar jaar bezig gezien met vergiftigd afvalwater, mangrove vernielingen ,

  KNIP achtbaan en de MBO /UNA justitie professor Girigori met zijn scanapparatennbeleid,

  en het warme en uitbundige onthaal van een ex premier gedetineerde door een massa kraalthes en spiegeltjesmensen.

  Een ex premier die het land voor 700 miljoen getild heeft, samen met een paar payasos,

  wil ik nog maar één keer een stem uitbrengen en dat is tijdens een referendum.met enkel twee opties: Erin of eruit!

  50 jaar lang hebben deze estafadores het eiland en de bevolking uitgebuit! En opgelicht. En de PAR is hier geen uitzondering op.

  En Khunneman, De haseth, wat corrupte advocaten en (ex)ministers, parlementariers , en al die andere ruifvreters en autonomiezeikerds die vinden dat het prima is zo ( prima voor hún) …kunnen lekker in de hoogste boom gaan zitten met hun autonomia di fantasia!
  Genoeg boeven gehad in de regering die alleen maar getrokken hebben, en niets gebouwd..

 5. @A.MosseL zegt….”****************”……

  Niet voor niets is Americas grondwet opgetuigd met de second amendment….recht op wapenbezit
  Met het oogmerk om nooit en te nimmer ten prooi te vallen aan de middeleeuwse europese dictaturen, waar veel pioniers voor weggevlucht waren..

  Zomaar zonder rechtsgrond mensen mogen opsluiten en spullen confisceren is het begin van een totalitaire staat. De overheid / politiemisdraagt zich nu al vaak genoeg en overschrijdt nu, in een rechtsstaat al vaak de normen van fatsoen en verkwanselt nu al de rechten van het volk.

 6. Ik zou zeggen kijk even wat er in Europa gebeurt onder de nieuwe “Noodwetten ” in de diverse landen. Censuur, dreigementen over verplichte vaccinatie enz. Daar heeft de Deense bevolking inmiddels een stokje voor gestoken. Vandaag een veldslag in Parijs, schermutselingen in diverse steden in Engeland en waterkanonnen in Berlijn. De mensen daar zijn wakker aan het worden…..

 7. Het doel is dus code geel behouden. Nu vraag ik mij af wie er baat bij code geel heeft? Dat zijn dan vooral de grote toeristische organisaties vermoedelijk. In ieder geval niet de kleine onderstandstrekker. Maar die moet daar wel voor worden opgesloten, onderdrukt en monddood gemaakt. Dat mag echt niet. Dat is misdadig.

 8. ….volgens Walroud”:
  “Het is óf de noodwet óf alles op zijn beloop laten”….

  Too easy!
  Het is: Je bent tegen zwarte Piet óf je bent een racist…

  Je bent voor BLM óf je bent een NAZI

  Je vindt de Jandino show leuk, óf je bent een rechtsextremist.

  Ha ha ha., zo ken ik er ook ééntje:
  Je kunt goed dansen óf je bent een flutparlementariër

 9. Ruggenaath is een konijn in een cockpit. In zo’n vliegtuig wil je ook toch niet zitten? Waarom zou je dan in land willen wonen met zo iemand als “captain “in de cockpit?

 10. Naar analogie van Walrouds alle of niets aanpak.

  Geef ons deze wet, en wij zullen COVID beleid kunnen voeren.

  Beste Walroud: Als jouw kabinet nú met de huidige instrumenten geen beleid kan voeren, zal jouw kabinet dat straks, met deze “noodwet” ( lees” Gestapowet) ook niet kunnen.

  In Jip en Janneke taal:

  Een taxichauffeur, zal niet kunnen vliegen zonder vliegtuig!
  Maar met vluigtuig ook niet!

  Jouw kabinet is de taxicheuffeur die met of zonder vliegtuig nooit zal kunnen vliegen.

 11. Dit is het nadeel van “spinnen” van feiten;
  Als je ver genoeg draait zeg je weer precies het zelfde;
  De uitzonderingswet wat bedoelt voor covid.
  De uitzonderingswet geeft teveel macht aan ambtenaren en regering en is dus bedoeld voor tijden van oorlog en terrorisme.
  De uitzonderingswet is bedoeld voor de huidige situatie en geeft dus de ambtenarij en regering te veel macht.
  Toch duidelijk een voordeel dat onze politici niet bij de slimste categorie mensen behoren.
  Als het wat langer duurt verklaren ze zelf hun motivatie.

 12. “Uitzonderingstoestanden, zodat deze eindelijk als officiële wet aangenomen kan worden. Doen ze dit niet, dan zullen ze de verdere uitbraak van Covid-19 en alle komende sterfgevallen als gevolg van Covid-19 op hun geweten hebben, zo stelt hij.”
  En is het nu een uitzonderingswet voor oorlog en terrorisme, of covid?
  In het laatste geval, wat hebben mijn informatie dragers en of bezittingen met de uitbraak van covid te maken?
  Wat is het doel van de wet?
  Is het doel het beschermen van de bevolking of het toetrekken van, nagenoeg, absolute macht door legale intimidatie en legale repressie?

 13. Walroud legt uit dat de overheid over de juiste instrumenten moet beschikken om welke calamiteit of bijzondere situatie dan ook aan te kunnen pakken.

  Helaas moet het volk wachten tot verkiezingen om u aan te pakken, meneer Walroud.

 14. Of je bent voor ons beleid, of tegen ons beleid.
  Leuk geprobeerd Walroud.

  Drogreden van uitersten, alsof er geen andere weg is dan: Alles of niets.
  Typische redenatielijn van een niet al te snugger persoon, of een malafide persoon., welke is het Walroud?

  Misschien moet jullie kabinet, en parlement eens wat capabele en managementkrachtige personen inzetten.

  Tot nu toe hebben jullie vooral slap, en achter de microfoonlul beleid gevoerd., net als met alles wat deze regering doet ( zie ook Zita, Konket, Begina ) ..met een clubje ministers en een virusprofessor urenlang dagelijks voor de televisie pronken, is geen beleid voeren, dat is ouwehoeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -