28 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 18:54

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeVerkiezingen Curacao 2021Nu.cw | Vishon: kabinet Rhuggenaath niet meer ‘in control’

Nu.cw | Vishon: kabinet Rhuggenaath niet meer ‘in control’

“Onze ministers van VVRP en Economische Ontwikkeling hebben duidelijk een andere kijk op wat politiek volwassen handelen inhoudt”, aldus Vishon.

De nieuwe politieke partij Vishon vergelijkt de persconferentie over de perikelen rondom de hellingbaan bij Grote Knip van ministers Zita Jesus-Leito en Steven Martina met de flater van oud-Tweede Kamerlid John Leerdam.

De oud-politicus gaf antwoord op een vraag van een journalist over de verzonnen terrorist Jablabla

Achteraf bleek dat de journalist wilde nagaan hoe eerlijk parlementsleden reageren op een fictief nieuwsitem. Het incident was voor Leerdam voldoende aanleiding om zijn Kamerlidmaatschap op te zeggen. “Onze ministers van VVRP en Economische Ontwikkeling hebben duidelijk een andere kijk op wat politiek volwassen handelen inhoudt”, aldus Vishon.

“Jesus-Leito wil ons doen geloven dat een afdelingshoofd eenzijdig besluiten heeft genomen rondom de bouw van de rolstoelhelling zonder zich daarbij aan de gangbare procedures te houden. Hiermee was niet alleen de minister niet op de hoogte, ook de directeur Openbare Werken, de sector directeur en de Secretaris-Generaal zijn op het verkeerde been gezet”, stelt Vishon.

Vishon vraagt zich af, mocht dit werkelijk het geval zijn, in hoeverre de ministers nog ‘in control’ zijn. “Hoe vaak heeft dit in het verleden plaatsgevonden en hoe groot is de kans dat er op dit moment andere bouwprojecten lopen die ook niet voldoen aan de interne (aanbestedings)procedures?”, aldus de partij.

Wat geen van deze ministers zich volgens Vishon realiseert, is dat hun handelen naar aanleiding van de gerezen consternatie een schoolvoorbeeld is van niet op de juiste manier omgaan met de verantwoordelijkheid die hen is gegeven. “Dat is ook de reden dat Rhuggenaath zijn handtekening heeft gezet onder een hervormingsovereenkomst, waarbij Nederland de regie voert over ons geleende geld.”

VISHON zegt klaar te zijn met deze wijze van bestuur. “Curaçao heeft recht op een bestuur dat oog heeft voor het algemeen belang.”

Kijk hier naar de eerder genoemde video met John Leerdam:

Bron: Nu.cw

4 reacties

 1. Het lijkt alsof met Vishon ook pappen en nathouden wordt, het is vrij simpel alles wat tot nu toe illegaal gebouwd is moet afgebroken worden, zonder uitzondering.

  Het was wel grappig om te zien dat die idioot Juniël Carolina van MFK zich op TV liet interviewen met een t-shirt vol met afdrukken van wapens erop.

  Er bestaat niet zoiets als een beetje zwanger, het hele bestuurlijke apparaat moet geherstructureerd worden en wij moeten af van politici van het niveau Carolina.

 2. Vishon in het bestuur zou de ramp nog groter maken. Wat een 0,0 partij zeg.
  ‘Toezicht op geleende geld’.
  Deze figuren vinden het zeker normaal dat er honderden miljoenen in zakken zijn gerold waar het niet thuishoorde en dat er tienduizenden mensen aan de kant staan!
  Dit gebazel geeft duidelijk aan wat een bs ze verkondigen!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties