29 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 21:19

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Unieke inkijk in chaos Plaza Hotel

video zal na de veiling gepubliceerd worden. | Persbureau Curacao

Het Plaza Hotel wordt op 17 september geveild. De vraag is of restauratie van het vermaarde hotel uit de jaren 50 nog de moeite waard is. Nu.cw nam een kijkje in het hotel en schrok behoorlijk. Diefstal en vernieling hebben van het hotel een spookhotel gemaakt.

Deze website was in de veronderstelling dat er toestemming was verleend om te filmen in het hotel. Achteraf blijkt dat niet het geval. Dit valt nu.cw niet aan te rekenen. De video zal na de veiling gepubliceerd worden.
Beeld: Guido Tecla

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @ Michael Harvey,

  Girobank heeft inderdaad nog veel meer vastgoed wat voor tientallen miljoenen in de boeken staat, doch wat in werkelijkheid slechts een fractie waard is. Zou men alles afboeken dan is het over en uit met de girobank.

 2. Ik denk niet dat van der valk failliesement van giro betekend zodra je bepaalde mensen aan het roer van gito zet is het einde verhaal.

  Ze hebben nog genoeg lijken in de kast er zit nog een ander hotel.in otrobanda. Of doe het onroerend goed kado aan mensen die hun geld.vast hebben zitten erin hahahahahaha

 3. @joep: dus plaza is voor girobank zoals mullet bay voor ennia? Waarde op balans is onrealistisch en bij herwaardering is er meteen een tekort?

 4. @ Michael Harvey,

  Het klopt, je kunt alles renoveren………………als je maar genoeg geld meebrengt.
  Er is alleen een probleem.
  Wanneer het opknappen meer gaat kosten dan nieuwbouw en je vervolgens ook nog weet dat je het een paar jaar later weer opnieuw kunt doen, dan ben je verkeerd bezig.
  De betonrot zit zo diep in de bewapening en ook nog eens onderaan het gebouw dat de expertise voor renoveren, welke noodzakelijk is, niet op het eiland aanwezig is. En dat is het grote probleem bij dit gebouw. Expertise inhuren gaat vrijwel net zoveel kosten als de boel afbreken en overnieuw opbouwen, maar dan wel opbouwen zoals de eigenaar wil.

  Het is jammer dat ik hier geen foto’s kan posten, het zijn foto’s van meer dan 2 jaar terug en reeds toen was al bekend dat het een hopeloze zaak was. De enige reden dat men deze tent niet voor 1 NAF wil verkopen (want dat is de huidige waarde), is dat de girobank op de rand van de afgrond staat. Het Plaza afboeken betekent het faillissement van de Girobank en dat willen ze hoe dan ook voorkomen.

 5. iedereen heeft het over slopen van het hotel namens viva omdat zij het tegen een weggeef prijs willen kopen………waarom worden de monumenten wel opgeknapt voor miljoenen….dit schrikt de ras echte investeerder niet!!

  ik zal na de veiling het rapport ook publiceren hoe dit gebouw op te knappen is deze is al 2 jaar beschikbaar.

 6. Stemt altijd triest, een eens zo modern en sfeervol hotel nu in een deplorabele staat te zien.

  In de laatste maanden van haar bestaan had Jamaloodin er nog een kamer om dames te ontvangen.

  Kreeg hij gratis van de eigenaar, in ruil voor politieke gunsten.

 7. Vraag me af wat voor waarde de video heeft. Een mogelijke koper moet hoe dan ook eerst alle betonrot aanpakken, dan alle leidingen vervangen, alle electriciteitskabels etc. En dan maakt het weinig uit of de oude kabels en leidingen zijn gestolen. Ik zou haast zeggen: ‘wees blij, dan hoef je dat niet zelf op te ruimen’.
  De staat van het hotel was al zeer slecht tijdens de vorige veiling. Ik heb talloze foto’s gemaakt van de technische staat en ben op vrijwel alle plekken in het hotel geweest. Was toen al duidelijk dat afbraak de enig juiste oplossing zou zijn.
  Dus de hele video is puur sensatie, meer is het niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -