28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Nu.cw | Schokkend aantal nieuwe besmettingen

Momenteel liggen er nog zeven mensen in het Curaçao Medical Center. Eén patiënt ligt op de intensive care.

Nooit eerder zijn er in één dag zoveel nieuwe besmettingen bijgekomen. De afdeling Epidemiologie (EPI) van de overheid meldt woensdag 51 nieuwe gevallen.

Van de nieuwe besmettingen zijn er 19 te linken aan bestaande gevallen. Eén besmetting is een importgeval en naar de overige 31 wordt bron- en contactonderzoek gedaan. EPI merkt op dat van de 51 nieuwe gevallen er vijf in de leeftijdscategorie van boven de 65 jaar vallen.

28 Mensen herstelden de afgelopen 24 uur van het virus en daarmee komt het aantal actieve besmettingen op 315.

Gisteren en vandaag werden vijf patiënten ontslagen uit het ziekenhuis. Momenteel liggen er nog zeven mensen in het Curaçao Medical Center. Eén patiënt ligt op de intensive care.

Op Aruba zijn momenteel 169 actieve besmettingen en op Bonaire één.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Het halve eiland is inmiddels besmet maar niemand wordt ziek.

  Corona is afgezwakt tot een nietszeggend griepje waarvan je inmiddels hoopt dat je het krijgt om je vervolgens ziek te melden en een dagje lekker Tilly Pikeriaans te gaan Netflixen.

 2. In Tirol zeiden ze aanvankelijk ook dat er niets aan de hand was, maar er bleek een breed georganiseerde doofpot opgezet te zijn om de business van de horeca te beschermen. Dat heeft notabene de eigen Oostenrijkse regering verklaard.

 3. Tja, slechts 1 importgeval, dus aan de toeristen ligt het niet, en ook niet aan klm of tui. Straks zeer waarschijnlijk code oranje, dus geen toeristen meer. Hebben de doorfeestende bewoners van deze rots het opnieuw voor zichzelf verpest. Hoe dom kan je zijn?

 4. Moet je een 100% bewijs van de oorsprong van deze nieuwe golf hebben of is een samenhang met de nieuwe golf toeristen ook voldoende om je je af vragen wat je als regering eigenlijk aan het doen bent. Als je je eigen bevolking steeds meer bloot stelt, is er ergens een keer een punt bereikt dat dat zich tegen je keert.
  Maar dan is het voor veel mensenlevens helaas al te laat.

 5. Het is toch ongelooflijk dat het parlement nog steeds door de epidemioloog in slaap laat sussen. Hoe is het mogelijk dat de bevolking jaar in jaar uit op “porkeria” stemt?

  De luchtvaartmaatschappijen, KLM, TUI en Corendon melden al recordboekingen voor de maand december, “Dios spar hende”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...