Nu.cw | Schokkend aantal nieuwe besmettingen

Momenteel liggen er nog zeven mensen in het Curaçao Medical Center. Eén patiënt ligt op de intensive care.

Nooit eerder zijn er in één dag zoveel nieuwe besmettingen bijgekomen. De afdeling Epidemiologie (EPI) van de overheid meldt woensdag 51 nieuwe gevallen.

Van de nieuwe besmettingen zijn er 19 te linken aan bestaande gevallen. Eén besmetting is een importgeval en naar de overige 31 wordt bron- en contactonderzoek gedaan. EPI merkt op dat van de 51 nieuwe gevallen er vijf in de leeftijdscategorie van boven de 65 jaar vallen.

28 Mensen herstelden de afgelopen 24 uur van het virus en daarmee komt het aantal actieve besmettingen op 315.

Gisteren en vandaag werden vijf patiënten ontslagen uit het ziekenhuis. Momenteel liggen er nog zeven mensen in het Curaçao Medical Center. Eén patiënt ligt op de intensive care.

Op Aruba zijn momenteel 169 actieve besmettingen en op Bonaire één.

Bron: Nu.cw

6 Reacties op “Nu.cw | Schokkend aantal nieuwe besmettingen

 1. Het halve eiland is inmiddels besmet maar niemand wordt ziek.

  Corona is afgezwakt tot een nietszeggend griepje waarvan je inmiddels hoopt dat je het krijgt om je vervolgens ziek te melden en een dagje lekker Tilly Pikeriaans te gaan Netflixen.

 2. In Tirol zeiden ze aanvankelijk ook dat er niets aan de hand was, maar er bleek een breed georganiseerde doofpot opgezet te zijn om de business van de horeca te beschermen. Dat heeft notabene de eigen Oostenrijkse regering verklaard.

 3. Gebruik nep testverklaringen nu ook op de eilanden. Hé, dat hadden we nooit verwacht. Corruptie kennen we toch alleen maar in Nederland?

 4. Tja, slechts 1 importgeval, dus aan de toeristen ligt het niet, en ook niet aan klm of tui. Straks zeer waarschijnlijk code oranje, dus geen toeristen meer. Hebben de doorfeestende bewoners van deze rots het opnieuw voor zichzelf verpest. Hoe dom kan je zijn?

 5. Moet je een 100% bewijs van de oorsprong van deze nieuwe golf hebben of is een samenhang met de nieuwe golf toeristen ook voldoende om je je af vragen wat je als regering eigenlijk aan het doen bent. Als je je eigen bevolking steeds meer bloot stelt, is er ergens een keer een punt bereikt dat dat zich tegen je keert.
  Maar dan is het voor veel mensenlevens helaas al te laat.

 6. Het is toch ongelooflijk dat het parlement nog steeds door de epidemioloog in slaap laat sussen. Hoe is het mogelijk dat de bevolking jaar in jaar uit op “porkeria” stemt?

  De luchtvaartmaatschappijen, KLM, TUI en Corendon melden al recordboekingen voor de maand december, “Dios spar hende”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *