27 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 02:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | PIN ziet kabinet-Rhuggenaath liever vertrekken

Om nu minder dan een maand voordat dit kabinet demissionair wordt Curaçao ‘voor schut te zetten door te vragen om Nederlandse inmenging’ vindt PIN een schande

Politieke partij Partido Inovashon Nashonal (PIN) vindt dat Curaçao momenteel politiek gezien een modderfiguur slaat.

De partij reageert hiermee op het voorstel dat minister-president Eugene Rhuggenaath vandaag tijdens de wekelijkse vergadering van de ministerraad gaat bespreken om hulp in het Koninkrijk te vragen.

Op die manier wil hij uit de impasse in het parlement komen. Rhuggenaath wil kijken of er voldoende steun is in zijn regering om de Rijksministerraad te vragen met een oplossing te komen.

In de afgelopen periode is het meerdere keren niet gelukt te vergaderen omdat Statenleden van de oppositiepartijen zich niet aanmelden. Hierdoor zijn er verschillende onderwerpen niet behandeld en is Emmilou Capriles nog steeds niet beëdigd als Statenlid. Rhuggenaath denkt nu via een Algemene Maatregel van Rijksbestuur er alsnog voor te kunnen zorgen dat Capriles haar positie in kan nemen.

- Advertentie -

Volgens partijleider van de PIN Suzanne Camelia-Römer, moet het mogelijk zijn dat oppositie en coalitie vreedzaam kunner overleggen over welke wetten de komende tijd nog behandeld kunnen worden. Als daar in alle transparantie over kan worden gesproken, ziet de leider PIN een mogelijkheid dat Curaçao zelf zorgt voor een uitkomst uit de hudige impasse.

Om nu minder dan een maand voordat dit kabinet demissionair wordt Curaçao ‘voor schut te zetten door te vragen om Nederlandse inmenging’ vindt PIN een schande. De partij ziet liever dat het huidige kabinet opstapt.

“Een paar maanden geleden lagen we in de clinch met Nederland over de financiële aanwijzing en we hebben zelfs gelijk gekregen van de Raad van State”, aldus Camelia-Römer. “ En nu gaan we zelf bij staatssecretaris Raymond Knops vragen om een oplossing voor iets wat op de eerste plaats helemaal geen probleem hoort te zijn.”

PIN doet daarom een dringend verzoek aan de coalitie en oppositie om de autonomie van Curaçao niet te verknoeien, maar er samen uit proberen te komen. “Wij moeten zelf onze problemen oplossen”, aldus Camelia-Römer.

- Advertisement -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Nu ga ik iets schrijven wat te schandalig is om op je fb te durven zetten. Wie gaat er met ‘n rojer aan tafel zitten , hier citeer ik de smeerlap rojer kdnt: (zaadloze pielentrekker). En die schurk gaat er prat op mensen, dat hij in ‘t Hoogste Orgaan zit. Lager dan laagst.

 2. Zie ook verschillende Afrikaanse landen en bv Jamaica waar je respectievelijk opgesloten of gelynched wordt.

  Maar dat is ook de schuld van het westen (Lees Witte mensen).

 3. Tuurlijk ziet ze liever de regering verdwijnen. Maar dan we wachten tot de periode is afgemaakt, Sushi.
  Je staat te popelen om weer te regeren. Als je weer aan de macht komt dan kunnen de subsidies van de wellness spa’s weer gewoon woren uitgegeven, kan er eindelijk een legale wiet kwekerij onder je supervisie komen en kan je weer flink innen op de cursussen van de politie acedemie. Kan je weer je corrupte ambtenaren de hand boven het hoofd houden.

  Een oude bejaarde tante die teveel tentakels heeft in de overheid. De ontwikkeling van Curacao gaat eerst via haar zakken.

  En wil Curacao echt veranderen dan moet Curacao eerst die verschikkelijke octopoezen opdoeken en zeker niet stemmen op partijen die niet eens het fatsoen hebben om Statenleden te leveren die werken voor hun geld. Stelletje zakkenvullers.

 4. ……”Het viel wel op dat van Mozes, Calmes en Camela-Römer, Camelia de enige was die voor het homohuwelijk is”…..

  @Eric, je zou denken dat zwarte politici als Calmes en Mozes die altijd hun mond vol hebben over racisme en discriminatie het voor de homomens zouden opnemen. Blijkbaar is er volgens hen alleen maar sprake van racisme als het de zwarte mens aangaat.

  Omayra Leeflang, ook niet de witste, was ook falikant tegen destijds ,blijkens een interview kwam ze op voor wat er bij haar “achterban” speelde .

  De zwarte “mensch” heeft zelf blijkbaar ook “discriminatoire” trekjes! Zie ook verschillende Afrikaanse landen en bv Jamaica waar je respectievelijk opgesloten of gelynched wordt.

 5. Heb een politieke debat op de universiteit gezien, nou debat als dat het niveau van de universiteit is, is dat triest gesteld met het niveau van onze universiteit.

  Het viel wel op dat van Mozes, Calmes en Camela-Römer, zij de enige was die voor homohuwelijk en legalisering van cannabis is. Reden genoeg om op Camlia-Römer te stemmen zou je denken.

  Het enige probleem met haar is dat zaken als armoede bestrijding en beter onderwijs haar aan haar reet kan roesten. Nou ja, daar wil je wel wat aan doen maar dan moet haar man of een bevriende relatie wel aan verdienen.

 6. Just Saying: het overleg aan gaan met criminelen (Constantia), aartsluie casinoverslaafden (Rojer), porkeria verkopende proleten (dos Santos), mislukte lelijk getatoueerde wijkagentjes (Calmes), dj’s met het IQ van een leguaan (Doran) en last but not least Marilyn Mozes (‘ik ben naar de verkeersbeurs gegaan want er was budget voor’)?

  Veel succes.

 7. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet .
  Met de salaris verhoging van de statenleden , hebben ze niet geprotesteerd .
  Suzy is een schaap in wolfskleren , die waait met alle winden mee .
  Ook dit is vreemd , heel vreemd .

 8. Ha ha PIN. Hebben niet eens meer een zetel in de Staten.

  Maar het is wel waar. In de politiek dien je soms ook offers te brengen en de oppositie serieus te nemen.

 9. Ben geen fan van Suzy maar vind dat ze hier wel gelijk heeft. Probeer met (wisselende) meerderheid bepaalde voorstellen alsnog door het parlement te loodsen. Dat is een kwestie van geven en nemen. Even wennen als je gewend bent dat alles wat je naar het parlement stuurt automatisch met 11 stemmen wordt aangenomen. We kunnen best nog 3 weken zonden een 21e statenlid. Had de regering niet alles tot het laatste moment moeten uitstellen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thusday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Extra | Journaal 24 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...

Democracy now! | Wednesday, November 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -