Nu.cw | Nieuw onderzoek naar Curaçaose samenleving

Jasmira Wiersma en Elly Hellings van SONORO

Onderzoekers van het Curaçao Biomedical & Health Research Institute (CBHRI) en Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaan onderzoek doen naar de Curaçaose samenleving en willen samen met de bevolking goede ideeën genereren voor de ontwikkeling van het eiland.

Komende maand worden de leden van de SONORO Community telefonisch benadert voor een onderzoek naar het leven op Curaçao. Ze kunnen deze keer hun stem laten horen over gezondheid, geld en de gevolgen van Corona op hun leven.

De SONORO Community is een huishoudpanel representatief voor de inwoners van Curaçao. Bij het opzetten van de SONORO Community werden eerder bijna 3000 huishoudens huis aan huis benaderd met de vraag of zij mee willen doen. Het onderzoek is gefinancierd met gelden van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

De themavragenlijst van komende maand geeft inzicht in de financiële en gezondheidsvaardigheden binnen de Curaçaose samenleving. “Onderzocht wordt in welke mate de inwoners van Curaçao vaardigheden en kennis bezitten om goede en effectieve keuzes te maken voor hun gezondheid en financiële situatie. In tijden van Corona zijn deze thema’s actueler dan ooit” legt onderzoeker Jasmira Wiersma aan NU.cw uit.

“We hopen ook deze keer op de noodzakelijke medewerking. Voor ons is elke deelnemer belangrijk.” vertelt Elly Hellings, panel manager van SONORO.

“De deelnemers kunnen erop rekenen dat op een vertrouwelijke manier met hun informatie wordt omgegaan.” Alle informatie wordt anoniem verwerkt en in een beveiligde omgeving opgeslagen. Er wordt daarvoor samengewerkt met het internationaal erkende onderzoeks- en dataverzamelingsinstituut CentERdata, verbonden aan de Universiteit van Tilburg.

Naast Jasmira Wiersma en Elly Hellings maken Renske Pin (onderzoeker health literacy) en Merel Griffith (survey manager) deel uit van het SONORO team. Jasmira zal met dit onderzoek promoveren op het onderwerp financial literacy aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Meer informatie over het project is te vinden op https://sonoro.community.

Bron: Nu.cw

6 Reacties op “Nu.cw | Nieuw onderzoek naar Curaçaose samenleving

 1. Sterker nog de Meerderheid van de financieel arme hard werkende curacaoenaar,oftewel 60% van de totale bevolking.

  Nou nou zo hard werken ze ook niet. En zuinig leven? Gouden ketting? feestjes?

 2. Een onderzoekje door links-gekkies naar onze samenleving.
  Leeggeroofd door onze “elite”.
  Nog een subsidie slurpennd onderzoekje, waar iedereen de uitkomst al van weet. Wie betaalt, bepaalt. And the and kept playing on…….

 3. Abraham Mossel

  Tjonge Tjonge waar halen ze deze onzin weer vandaan, dit onderzoek?? is gewoon geld weg gooien in een bodem loze put. Dit geld kan beter besteed worden aan gezinnen die barsten van de honger.

 4. Nou wij hebben geen onderzoek om te weten wat hier allemaal gaande is. Even een uurtje rond de supermarket rondhangen en daar komen genoeg vrouwen op je af die hun lichaam willen verkopen.

  In de avonduren is erg triest, vrouwen die hun man en kinderen thuis laten om bij de snek wat geld bij elkaar met prostitutie te verdienen.

  De media is hier in ook niet geïnteresseerd, Direct is alleen geïnteresseerd in alles wat blinkt, Mavis Albertina wilt alleen wat ze noemt intelligente mensen interviewen en TeleCuracao moet van de regering zich met goed nieuws bezig houden, “e bon YDK”.

  Nou als je, je lichaam verkoopt om je gezin te eten te geven ben je zeker geen, “bon YDK”.

 5. Sterker nog de Meerderheid van de financieel arme hard werkende curacaoenaar,oftewel 60% van de totale bevolking, is zuiniger en efficienter en effectiever dan de gemiddelde nederlander. Hij moet het immers met veel minder doen(minder dan €800 per maand) en de de kosten van levensonderhoud zijn hetzelde. Politiek den Haag weet wat ze te doen staat maar ze durven het niet, ze hebben het nooit gedurfd sinds de oprichting van de toenmalige Nederlandse Antillen.

 6. Ze kunnen maar beter onderzoek doen naar de financial literacy van minpres ruggenaath en mevr.bohr met hun 1$ kleasch deal.3000 respondenten zijn niet eens genoeg datapunten.Mensen hebben gewoon werk nodig van serieuze investeerders. Dit soort “onderzoeken” zijn pseudo wetenschap ten behoeve van perceptie managent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *