26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 07:52

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cw | Nieuw onderzoek naar Curaçaose samenleving

Nu.cw | Nieuw onderzoek naar Curaçaose samenleving

Jasmira Wiersma en Elly Hellings van SONORO

Onderzoekers van het Curaçao Biomedical & Health Research Institute (CBHRI) en Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaan onderzoek doen naar de Curaçaose samenleving en willen samen met de bevolking goede ideeën genereren voor de ontwikkeling van het eiland.

Komende maand worden de leden van de SONORO Community telefonisch benadert voor een onderzoek naar het leven op Curaçao. Ze kunnen deze keer hun stem laten horen over gezondheid, geld en de gevolgen van Corona op hun leven.

De SONORO Community is een huishoudpanel representatief voor de inwoners van Curaçao. Bij het opzetten van de SONORO Community werden eerder bijna 3000 huishoudens huis aan huis benaderd met de vraag of zij mee willen doen. Het onderzoek is gefinancierd met gelden van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

De themavragenlijst van komende maand geeft inzicht in de financiële en gezondheidsvaardigheden binnen de Curaçaose samenleving. “Onderzocht wordt in welke mate de inwoners van Curaçao vaardigheden en kennis bezitten om goede en effectieve keuzes te maken voor hun gezondheid en financiële situatie. In tijden van Corona zijn deze thema’s actueler dan ooit” legt onderzoeker Jasmira Wiersma aan NU.cw uit.

“We hopen ook deze keer op de noodzakelijke medewerking. Voor ons is elke deelnemer belangrijk.” vertelt Elly Hellings, panel manager van SONORO.

“De deelnemers kunnen erop rekenen dat op een vertrouwelijke manier met hun informatie wordt omgegaan.” Alle informatie wordt anoniem verwerkt en in een beveiligde omgeving opgeslagen. Er wordt daarvoor samengewerkt met het internationaal erkende onderzoeks- en dataverzamelingsinstituut CentERdata, verbonden aan de Universiteit van Tilburg.

Naast Jasmira Wiersma en Elly Hellings maken Renske Pin (onderzoeker health literacy) en Merel Griffith (survey manager) deel uit van het SONORO team. Jasmira zal met dit onderzoek promoveren op het onderwerp financial literacy aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Meer informatie over het project is te vinden op https://sonoro.community.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Sterker nog de Meerderheid van de financieel arme hard werkende curacaoenaar,oftewel 60% van de totale bevolking.

  Nou nou zo hard werken ze ook niet. En zuinig leven? Gouden ketting? feestjes?

 2. Een onderzoekje door links-gekkies naar onze samenleving.
  Leeggeroofd door onze “elite”.
  Nog een subsidie slurpennd onderzoekje, waar iedereen de uitkomst al van weet. Wie betaalt, bepaalt. And the and kept playing on…….

 3. Tjonge Tjonge waar halen ze deze onzin weer vandaan, dit onderzoek?? is gewoon geld weg gooien in een bodem loze put. Dit geld kan beter besteed worden aan gezinnen die barsten van de honger.

 4. Nou wij hebben geen onderzoek om te weten wat hier allemaal gaande is. Even een uurtje rond de supermarket rondhangen en daar komen genoeg vrouwen op je af die hun lichaam willen verkopen.

  In de avonduren is erg triest, vrouwen die hun man en kinderen thuis laten om bij de snek wat geld bij elkaar met prostitutie te verdienen.

  De media is hier in ook niet geïnteresseerd, Direct is alleen geïnteresseerd in alles wat blinkt, Mavis Albertina wilt alleen wat ze noemt intelligente mensen interviewen en TeleCuracao moet van de regering zich met goed nieuws bezig houden, “e bon YDK”.

  Nou als je, je lichaam verkoopt om je gezin te eten te geven ben je zeker geen, “bon YDK”.

 5. Sterker nog de Meerderheid van de financieel arme hard werkende curacaoenaar,oftewel 60% van de totale bevolking, is zuiniger en efficienter en effectiever dan de gemiddelde nederlander. Hij moet het immers met veel minder doen(minder dan €800 per maand) en de de kosten van levensonderhoud zijn hetzelde. Politiek den Haag weet wat ze te doen staat maar ze durven het niet, ze hebben het nooit gedurfd sinds de oprichting van de toenmalige Nederlandse Antillen.

 6. Ze kunnen maar beter onderzoek doen naar de financial literacy van minpres ruggenaath en mevr.bohr met hun 1$ kleasch deal.3000 respondenten zijn niet eens genoeg datapunten.Mensen hebben gewoon werk nodig van serieuze investeerders. Dit soort “onderzoeken” zijn pseudo wetenschap ten behoeve van perceptie managent.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties