28 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 00:03

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Mariniers uit Caribisch gebied trainen bij Amerikaanse collega’s

Beeld: Defensie Caribisch Gebied

Mariniers van onder andere het 32 Raiding Squadron Aruba en het Detachement Sint Maarten trainen sinds maandag tijdens de oefening Caribbean Urban Warrior 21 diverse scenario’s in de Verenigde Staten, meldt Defensie Caribisch Gebied.

Meerdere keren per jaar vinden er gezamenlijke trainingen plaats met Amerikaanse mariniers van 2d Marine Division in zowel de VS als in het eigen Caribisch Koninkrijksgebied.

“Samen trainen met Amerikaanse eenheden benadrukt de goede banden tussen beide landen en de eenheden maar stelt ze ook in staat kennis en ervaringen uit te wisselen”, aldus Defensie Caribisch Gebied in een verklaring.

- Advertentie -

Camp LeJeune in de staat North Carolina geeft de Nederlandse mariniers, geplaatst op diverse (ei)landen in het Caribisch gebied. Volgens Defensie is dit een unieke kans om op hoger niveau te kunnen trainen met schaarse middelen in onder andere verstedelijkte gebieden. Zij zijn te gast bij II Marine Expeditionary Forces (MEF).

“Deze unieke training(slocatie) stelt Defensie Caribisch Gebied in staat haar eenheden te trainen op een hoger niveau dan binnen haar eigen geografische locatie mogelijk is. Door de samenwerking met Amerikaanse eenheden en de toevoeging van schaarse middelen (helikopters, vliegtuigen, etc.), in combinatie met een actueel scenario, ontstaat er een uitdagende training voor zowel de deelnemende mariniers als de commandanten”, verklaart Defensie.

In de voorbereiding en uitvoering van deze oefening is nadrukkelijk rekening gehouden met de (reis)beperkingen die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt. Voorafgaande aan de reis zijn de militairen in quarantaine gegaan om zoveel mogelijk contacten met derden te voorkomen.

Alleen personeel met een negatieve PCR-test mogen deelnemen aan de oefening. Alle deelnemende militairen reizen middels een chartervlucht van ‘bubble-to-bubble’ vanaf Aruba, via Curaçao en Sint Maarten, rechtstreeks naar North-Carolina.

- Advertisement -

Aan alle aanvullende maatregelen die opgelegd zijn of gaan worden door de Amerikaanse overheid of het USMC zal gehoor aan worden gegeven. De oefening duurt ongeveer drie weken.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

LC | Nederlandse BV van Dos Santos moet Angola miljoenen teruggeven

Een Nederlands bedrijfje gelinkt aan Isabel dos Santos, de steenrijke dochter van de oud-president van Angola, moet een pakket aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven...

ParadiseFM | 79 nieuwe coronagevallen, CMC krijgt 2 patiënten erbi

Er zijn 79 nieuwe coronabesmettingen op Curaçao aangetroffen op dinsdag, waarvan 5 geïmporteerd. Zo blijkt uit 1969 afgenomen tests. 87 mensen zijn uit isolatie. In het...

ParadiseFM | Politie houdt man verdacht van meerdere inbraken aan

De politie heeft in de kaya Miranda een 26-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij verschillende inbraken in Bandariba. Hij wordt ook verdacht van een...

Democracy now! | Tuesday, July 27, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | Vals zelfbeeld

Ed Kronenburg | Financieel Dagblad De moord op Peter R. de Vries is ook voor de buitenlandse pers aanleiding om het Nederlandse drugsbeleid aan de kaak te stellen....
- Advertentie -