28 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 19:48

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Mariniers uit Caribisch gebied trainen bij Amerikaanse collega’s

- Advertentie -
Beeld: Defensie Caribisch Gebied

Mariniers van onder andere het 32 Raiding Squadron Aruba en het Detachement Sint Maarten trainen sinds maandag tijdens de oefening Caribbean Urban Warrior 21 diverse scenario’s in de Verenigde Staten, meldt Defensie Caribisch Gebied.

Meerdere keren per jaar vinden er gezamenlijke trainingen plaats met Amerikaanse mariniers van 2d Marine Division in zowel de VS als in het eigen Caribisch Koninkrijksgebied.

“Samen trainen met Amerikaanse eenheden benadrukt de goede banden tussen beide landen en de eenheden maar stelt ze ook in staat kennis en ervaringen uit te wisselen”, aldus Defensie Caribisch Gebied in een verklaring.

Camp LeJeune in de staat North Carolina geeft de Nederlandse mariniers, geplaatst op diverse (ei)landen in het Caribisch gebied. Volgens Defensie is dit een unieke kans om op hoger niveau te kunnen trainen met schaarse middelen in onder andere verstedelijkte gebieden. Zij zijn te gast bij II Marine Expeditionary Forces (MEF).

- Advertentie -

“Deze unieke training(slocatie) stelt Defensie Caribisch Gebied in staat haar eenheden te trainen op een hoger niveau dan binnen haar eigen geografische locatie mogelijk is. Door de samenwerking met Amerikaanse eenheden en de toevoeging van schaarse middelen (helikopters, vliegtuigen, etc.), in combinatie met een actueel scenario, ontstaat er een uitdagende training voor zowel de deelnemende mariniers als de commandanten”, verklaart Defensie.

In de voorbereiding en uitvoering van deze oefening is nadrukkelijk rekening gehouden met de (reis)beperkingen die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt. Voorafgaande aan de reis zijn de militairen in quarantaine gegaan om zoveel mogelijk contacten met derden te voorkomen.

Alleen personeel met een negatieve PCR-test mogen deelnemen aan de oefening. Alle deelnemende militairen reizen middels een chartervlucht van ‘bubble-to-bubble’ vanaf Aruba, via Curaçao en Sint Maarten, rechtstreeks naar North-Carolina.

Aan alle aanvullende maatregelen die opgelegd zijn of gaan worden door de Amerikaanse overheid of het USMC zal gehoor aan worden gegeven. De oefening duurt ongeveer drie weken.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -