28.6 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 15:08

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Groep overvallers voor de rechter: verdacht van 20 overvallen

De rechter doet over drie weken uitspraak.

Een groep van in totaal negen jongens en één meisje, in de leeftijd van 19 tot 32 jaar, is woensdag voor de rechter verschenen. Ze worden verdacht van het plegen van in totaal twintig overvallen.

Leden van de groep drongen midden in de nacht huizen binnen om vervolgens onder bedreiging van een vuurwapen bewoners te beroven van hun geld en sieraden. De meeste slachtoffers waren ouderen.

Opmerkelijk aan de rechtzaak is de zaak tegen Kevin Calle Ibanez Flores van 19 jaar oud. Er liggen maar liefst 17 aanklachten tegen hem. Tegen Calle Ibanez Florez is twaalf jaar gevangenisstraf geëist. Zijn advocaat, Athena Sulvaran, heeft in eerste instantie gevraagd om uitstel van de rechtzaak. Ze noemde het belangrijk dat er eerst een uitgebreid psychologisch rapport van de jongen komt in verband met zijn jonge leeftijd en alles wat hij heeft meegemaakt in zijn jeugd.

- Advertentie -

De rechter heeft het uitstel echter geweigerd omdat er volgens hem meerdere verdachten bij de zaak betrokken zijn en bovendien het dossier al klaar was voor behandeling. De rechtzaak is bovendien eerder al een aantal keer uitgesteld.

In de dossiers staat dat de moeilijkheden voor Calle Ibanez Flores zijn begonnen toen zijn vader in de gevangenis terecht kwam en zijn moeder ernstig ziek werd. Hij heeft daarom een moeilijke jeugd gehad. Hij en zijn moeder moesten vaak verhuizen en ze zijn uiteindelijk bij iemand in Marie Pampoen gaan wonen. Die werd later geliquideerd in zijn huis. Kevin zou degene zijn die het lijk bij thuiskomst aantrof. Volgens de reclassering kan die impact er toe hebben gedragen dat hij op het slechte pad terecht is gekomen.

De andere verdachten in de zaak zijn: D. Henriquez (21), Gianfranco Curiel (19), Eldjehn Cicila (22), Marlon Pieters (18), Remich Martinus (25), I. Martis (19), Jeremy Martis (20), Etienne Wout (32) en Jordy Eleonora (20). Tegen de meesten van hen zijn hoge straffen geëist. Bij drie van hen heeft de officier van justitie vrijspraak geëist.

De rechter doet over drie weken uitspraak.

- Advertisement -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. @ericlapas: De advocaat van Jos Brecht is Gerald Roethof, afkomstig uit een bekende SURINAAMSE advocatenfamilie. Zou het misschien kunnen dat deze advocaat op de tekening die jij bedoelt daarom een donkerder huidskleur heeft dan de Limburgse verdachte?

  2. Af en toe zie ik iets dat zelf mij doet schrikken, bij sommige rechtzaken mogen geen camera’s naar binnen dus zijn er rechtbank tekenaars die de verdachte, advocaat en rechters tekent.

    Het is vaak zo dat het publiek de advocaat kwalijker neemt dan de dader maar wat ik in een Nederlandse krant zag lijkt me puur discriminatie.

    In Nederland zijn ze bezig met een proces tegen een zekere Jos B. die wordt verdacht van een jongetje van 11 iets van 20 jaar geleden te hebben misbruikt en vermoord.

    Het is bekend dat de kleur en woord zwart in Nederland een negatieve lading heeft en tot mijn verbazing zag ik een tekening van de rechtszaal en de advocaat is zwart gekleurd, zoiets van dat is de duivel en dit terwijl de verdachte zelf wit gekleurd is.

  3. Het probleem is dat deze lieden over een jaar weer op straat lopen en verder gaan met hun “beroep”. Vooral voer voor strafrechtadvocaten die er geen been in zien vrijspraak te vragen voor een van deze roofdieren die van het plegen van ten minste 25 moorden wordt beschuldigd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -