29 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 12:15

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...

Nu.cw | Moord Bas van wijk: OM eist achttien jaar cel en tbs

Het Openbaar Ministerie (OM) eist achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Samir el Y. voor het doodschieten van de op Curaçao geboren Bas van Wijk. Op...

PBC | Indiase variant op een van de Caribische eilanden aangetroffen

Persbureau Curacao Op de Caribische eilanden is inmiddels één geval van de Indiase mutatie van het coronavirus aangetroffen. Dat meldt het RIVM. Het is niet bekend om welk...

PBC | Alleen handvol Caribische eilanden is laag risico

Persbureau Curacao Curaçao laat in principe alle reizigers uit de wereld toe. Ook reizigers uit hoge risicolanden. Die moeten wel voldoen aan een serie voorwaarden. Kom je uit...

PBC | Inreisbeleid Saba hangt af van vaccinatiestatus reiziger

Persbureau Curacao Het eiland Saba gaat een soort vaccinatiepaspoort hanteren voor binnenkomende reizigers. Wie gevaccineerd is, hoeft vanaf 1 mei niet in quarantaine. Het is een van de maatregelen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cwNu.cw | Financiële situatie Sint Maarten zorgelijk

Nu.cw | Financiële situatie Sint Maarten zorgelijk

“De leden van het parlement van de coalitie moeten stoppen met spelletjes spelen. Ze brengen Sint Maartens liquiditeitshulp in gevaar”, aldus Wescot-Williams.

Parlementslid Sarah Wescot-Williams van United Democrats (UD), zegt dat de schatkist van Sint Maarten eind mei leeg zou kunnen zijn. Dat zegt ze in een persconferentie.

De bevindingen zijn gebaseerd op een brief van de minister van Financiën, Ardwell Irion. In de aan de parlementsleden gerichte brief werd een overzicht gegeven van de huidige liquiditeitssituatie van het land.

Op 26 maart 2021 had Sint Maarten 27,4 miljoen gulden aan fondsen in de schatkist. Een bedrag van een miljoen gulden is aangewezen voor de aanschaf van een weerradar.

Wescot-Williams: “Als ik dezelfde gemiddelden aanhoud, hebben wij binnen twee maanden geen liquiditeit meer, als we geen gelden van Nederland ontvangen.”

Volgens Wescot-Williams stond er tevens in de brief dat het eiland een resterend bedrag aan liquiditeitshulp en stimuleringsfonds bij de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS) heeft. Hierdoor komt het totale liquide bedrag op 32 miljoen gulden.

Het parlementslid geeft aan dat de gegevens in brief onvolledig zijn en dat een analyse niet gegeven kan worden zonder kennis van vooruitzichten en verdere informatie.

“De leden van het parlement van de coalitie moeten stoppen met spelletjes spelen. Ze brengen Sint Maartens liquiditeitshulp in gevaar”, aldus Wescot-Williams.

Ook vraagt zij om opheldering van de door minister Irion genoemde bedragen.

Bron: Nu.cw

2 reacties

  1. Deze mevrouw heeft in ieder geval het lef om te erkennen, dat degenen die het meest lijden onder het conflict de inwoners van SXM zijn. Heeft NL dan alles goed gedaan? Nee onderhandelen met de rug tegen de muur is niet ‘eerlijk’ zoals een zojuist benoemd lid van de Tweede Kamer aangaf (overigens afkomstig van SXM). Anderzijds moet men op het eiland erkennen dat men er sedert 2010 een potje van gemaakt heeft. Het grootste probleem van SXM is, dat zelfstandigheid onmogelijk is zolang het noordelijk deel van het eiland Frans blijft. Een simpele Franse ambtenaar (Préfet délégué) kan het hele eiland op slot gooien, terwijl een gezonde economische eenheid tenminste dient te bestaan uit SXM, Saint-Martin, Saint Barthélémy en Anguilla. Het curiosum van Saba en EUX als een soort gemeenten is natuurlijk ook geen blijvertje zeker niet als de administratie op Bonaire zit. Zelfstandigheid is voor deze eilanden volstrekt onmogelijk hoe goed Saba het ook doet, maar ze zouden kunnen kiezen voor zowel aansluiting bij St. Kitts als bij SXM. Zaak is dat er met een nieuwe regering echt overleg komt en dat men dan de bovenwindse cluster ineens als een geheel bekijkt.

  2. Tja dat krijg je ervan als je het zo’n teringzooi laat worden op SXM met lokale politici die nauwelijks het IQ van een schelpdiertje hebben. Parlementaire democratie afschaffen daar en gewoon weer terug naar een Gezaghebber zoals vroeger!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties