28 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 19:26

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cw | Deadline parlementaire enquête loopt af op 19 september

Nu.cw | Deadline parlementaire enquête loopt af op 19 september

Deadline parlementaire enquête loopt af op 19 september | Extra
De deadline voor de parlementaire enquête naar het Hospital Nobo Otrobanda (HNO) wordt verschoven. De deadline loopt op 19 september af en kan op verzoek van de Staten worden verlengd, aldus Statenvoorzitter Ana Maria Pauletta (PAR) tegenover NU.cw.

De Staten zijn begin vorig jaar akkoord gegaan met een parlementaire enquête over de meerkosten waarmee de constructie van het HNO gepaard ging. Het nieuwe ziekenhuis was voorheen bekend als HNO, tegenwoordig als Curaçao Medical Center (CMC)

Pauletta zegt dat de voorzitter van de commissie die de voorbereidingen voor de enquête treft, Gisette Seferina (PAR), vorige week met de griffier heeft gezeten om een vergadering van de HNO-commissie en interne commissie te plannen.

De enquête heeft volgens Pauletta vertraging opgelopen doordat commissie-vergaderingen door de coronacrisis niet doorgingen.

Pauletta gaf tijdens een persconferentie antwoord op de vraag wanneer zij denkt dat de enquête naar het HNO echt plaats vindt:

Bron: nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. 25% ingeleverd, dus tijdsduur enquete moet verlengd worden zodat de vergoeding aan commissieleden parlementariers het verlies goed maakt.
  Hetzelfde wat betreft de verhoging naar schaal 18 van ministers.
  Na afloop van een jaar gaan salarissen weer terug naar originele bedrag verhoogd met 12.2% nieuwe schaal. Verlies door salariskorting is dan weer goed gemaakt.

 2. Gedane zaken nemen geen keer. En als er een enquête komt dan licht het aan een “samenloop” van onfortuinlijke omstandigheden.
  En dus gaat er geen lering getrokken worden en is de weg vrij voor het volgende debacle.
  De enquête moet gehouden worden door de zelfde die mee graaide of weg keken. Wat kan je daar dan van verwachten?

 3. “De deadline loopt op 19 september af en kan op verzoek van de Staten worden verlengd, aldus Statenvoorzitter Ana Maria Pauletta (PAR) tegenover NU.cw.”

  Eens kijken of dat verzoek er dan ook komt…

 4. En corona krijgt weer de schuld. 2 mogelijkheden:
  1: ruim 1.5 jaar is niet voldoende tijd om alle vuiltjes weg te werken.
  2: het gezegde “van uitstel komt afstel
  De Staten zullen wel weer ja knikken

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties