31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | 500.000 gulden nodig voor restauratie Willibrorduskerk

HomeLandenCuraçaoNu.cw | 500.000 gulden nodig voor restauratie Willibrorduskerk
Persbureau Curacao

Er is 500.000 gulden nodig voor de restauratie van de iconische Willibrordus Kerk op Bandabou. Dat meldt pastoor Israel Gonzales in de Amigoe.

De kerk is al 135 jaar niet opgeknapt en verkeert in enorm slechte staat. Vooral de deuren zijn er slecht aan toe: twee van de drie kunnen niet meer open. Als de derde deur het begeeft moet de kerk dicht blijven voor bezoekers. Daarnaast moeten ook het dak en de vloer gerepareerd worden. De totale kosten worden geschat op zo’n 500.000 gulden.

Omdat de regering niet bijspringt gaat de pastoor een ‘mediathon’ organiseren. Aanstaande zondag tussen 12.00 en 17.00 uur zal de fundraiser met religieuze liederen en optredens plaatsvinden in winkelcentrum Sambil. Verschillende bekende Curaçaoënaars zullen tijdens de mediathon geld inzamelen. Ook Nu.cw-collega Rick Hart doet mee.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. Afbreken die handel, en voor hen die geloven: een handzamer, makkelijker te onderhouden gebouwtje neerzetten.
  De tijd dat `de macht` van de kerk door middel van dit soort bombastische gebouwen benadrukt moest worden is al lang voorbij. Zou een god niet praktisch kunnen denken? Gaat het om het gebouw of wat de mensen belijden.

 2. Afbreken die handel, en voor hen die geloven: een handzamer, makkelijker te onderhouden gebouwtje neerzetten.
  De tijd dat `de macht` van de kerk door middel van dit soort bombastische gebouwen benadrukt moest worden is al lang voorbij. Zou een god niet praktisch kunnen denken? Gaat het om het gebouw of wat de mensen belijden.

 3. @KARI zegt goed lezen blijkt moeilijk te zijn naar mijn idee leest KARI niet goed en vaak de knipselkrant, a: heb vaker gemeld dat ik bijna 20 jaar op deze stenen KLIP woon in de knipselkrant.

 4. 135 jaar geen onderhoud gepleegd? Oooh, valt reuze mee voor Curaçaose begrippen! Gelukkig hebben we nu een Minister van Onderwijs die de scholen gaat opknappen, met Nederlands belastinggeld natuurlijk! De Minister heeft twee handen: Eén om de zak met geld aan te nemen, de tweede om de zak door te geven aan zijn F&F bouwers, aannemers etc. Minister Citree van Heyoorn sí ta traha! De bittere realiteit is dat meneer Van Heydoorn helemaal niets kan uitrichten zonder de zak nederlandse duiten.

 5. Vroeger waren de priesters op Curacao uit Nederland. Nu zijn ze vaak Latino’s. Dat beroep lijkt geen zwarte Curacaoenaars aan te trekken. Behalve ambtenaar of employee overheids n.v. trekt geen enkel beroep waar men moet werken, hen aan.

 6. Rechts naast de kerk staat het voorbeeld van nog eens 135 jaar geen onderhoud. Dus ff wachten nog en “problem solved”

 7. Mr. Joop blijkbaar woont U niet op Curaçao. Ik zit niet in de bouw maar wel weet ik dat een hulp in de bouw fl100 a fl125 per dag vraag en een vakman
  fl 150 a fl175 per dag. Materiaal kosten zijn in 1 jaar tijd 40% duurder geworden. Maak uw rekensommetje wat het kost om een dak van een kerk te repareren die geen onderhoud heeft gehad in 135 jaar.

 8. Mr. Joop blijkbaar woont U niet op Curaçao. Ik zit niet in de bouw maar wel weet ik dat een hulp in de bouw fl100 a fl125 per dag vraag en een vakman
  fl 150 a fl175 per dag. Materiaal kosten zijn in 1 jaar tijd 40% duurder geworden. Maak uw rekensommetje wat het kost om een dak van een kerk te repareren die geen onderhoud heeft gehad in 135 jaar.

 9. @ KARI, krijg de indruk dat jij samen met leerling Pastor Gerrit de Raaf de opdracht van deze kerk renovatie al in jullie zak hebben en Gerrit de Raaf daar mee met het OM is aan het onderhandelen zodat hij kan aantonen dat hij minimaal 250.000,00 kan afbetalen in twee jaar, en omdat hij dan toch in de bouw wereld zit zal hij van de regering Pik & co renovatie opdrachten krijgen zodat hij binnen drie (3) jaar zijn 1.8 miljoen excl belastingafdracht heeft voldaan, honderd % als mijn vermoeden niet uitkomt , misschien heb ik de Pastoor Gerrit wel op een idee gebracht, maar ook dat gaat niet door Gerrit omdat het geld voor de renovatie op gehoest gaat worden door giften aan de kerk en die kerk mag jou niet weer betalen omdat het giften geld is en jij mag je boete niet van giften geld betalen heeft de rechter beslist, die 1.8 miljoen moet uit eigen zak komen aangezien het ook in jouw eigen zak is verdwenen PUNT UIT.

 10. PS: @ Kari mijn personeel verdiende in die tijd al 5 tot 7 honderd gulden netto per week en dat verdient een bouwvakker hier op curacrim van ze langs ze leven niet, nu niet en nooit niet, nu U weer curacrimse bouwvakker.

 11. @ Kari ik heb bijna 50 jaar een aannemers bedrijf cq bouwbedrijf in Nederland Oost en West Duitsland gehad met af en toe een personeel bezetting van de 80 tot 350 werknemers aan het werk gehouden, dus ga jij mij nu vertellen dat die klus die door de Pastoor “500 duizend gulden” gaat kosten op waarheid berust, voor dat bedrag sloop ik de binnenkant en het hele dak eraf en maak ik de binnenkant en een nieuw dak erop incl vloer reparatie en nieuwe banken plus een orgeltje erbij.

 12. Goed lezen blijkt moeilijk te zijn. Naast deuren moet het dak en vloer gerepareerd worden. Wie enig idee heeft wat bouwmaterialen en personeel in de bouw kosten nu de dag weet dat dat dit bedrag best acceptaal is.

 13. Toen ik 20 jaar was en in de bouw werkte Brande de hele binnenkant van de grote Kerk in het centrum van Hilversum af, er werd gespaard en binnen 1 jaar konden wij beginnen aan de opbouw, toen de renovatie voltooit was incl het grote orgel kwamen wij op een kostprijs van 400 duizend gulden. En hier durft een pastoor te verklaren dat 3 deuren repparen en een dak een beetje water dicht maken en een kwastje verf hier en daar geven 500 duizend gulden gaat kosten, welke ouderlingen en de Pastoor zelf willen aan deze klus gigantisch hun zakken vullen, je zou bijna denken dat Leerling Pastor Gerrit de Raaf in het bestuur zit en de offerte heeft gemaakt???????. Wat een bedrag zeg! 5 ton voor drie deuren opknappen en een beetje rond lopen met wat spijkers en een kwast verf, hoe noem je dat DANK JE DE KOEK KOEK Pastoor met je geld vragen aan een arm volk, laat die deuren maar lekker dicht totdat leerling Pastor Gerrit de Raaf weer samen met Pik Pisas de Curacrim regering aan de macht zijn die weten wel een manier om aan die 5 ton te komen?????.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties