Nu.cw | Olympisch kampioen Ferry Weertman vindt op Curaçao vergelijkbare condities met Tokio

Het is vooral het zwemmen in het warme zeewater dat zorgt voor een optimale aanloop richting Tokio.

Zwemmer Ferry Weertman heeft drie weken op Curaçao doorgebracht voor een trainingskamp. Nu hij weer in Nederland is, is het voor Weertman in Eindhoven weer ’back to business’. Trainen in het zwembad en krachthonk, eten en veel rusten.

,,De maatregelen waren op Curaçao minder strikt, maar wij hebben ze voor onszelf wel in acht genomen. Bij het hotel was een vijftig meter lang zwembad van drie banen breed. Daar hebben we de meeste kilometers gemaakt’’, blikt de 28-jarige Naarder terug op de drie weken trainingskamp op het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee.

,,Daarnaast zijn Pepijn Smits en ik ook drie keer in het zwembad van Enith Brigitha geweest en maakten we onze meters in zee.’’

Het is vooral het zwemmen in het warme zeewater dat zorgt voor een optimale aanloop richting Tokio. ,,Ik ben eerder in Japan geweest in dezelfde periode als de Olympische Spelen. Het is heel erg wennen aan de hitte en hoge luchtvochtigheid.

Op Curaçao waren vergelijkbare omstandigheden. Dat was in Nederland onmogelijk geweest natuurlijk. Bovendien was het ook een plek waar we heen mochten reizen, een uitzondering gezien de situatie in de wereld op dit moment.’’

Bron: De Gooi- en Eemlander

Bron: Nu.cw

Een Reactie op “Nu.cw | Olympisch kampioen Ferry Weertman vindt op Curaçao vergelijkbare condities met Tokio

  1. Curacao maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Als Ferry weer gouden, zilveren en bronzen medailles scoort – dat zal zeker gebeuren – heeft Curacao (wij dus) daaraan bijgedragen.

    Waarvan “akte”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *