NU | Curaçao boekt eerste zege op Gold Cup, Chili wint weer op Copa América

Leandro Bacuna kroonde zich vijf minuten voor rust tot matchwinner. | Getty Images

Curaçao heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de eerste zege geboekt op de Gold Cup. Honduras werd in het Amerikaanse Houston met 0-1 verslagen.

Leandro Bacuna kroonde zich vijf minuten voor rust tot matchwinner. De oud-speler van FC Groningen trof doel op aangeven van Gevaro Nepomuceno. Het was het eerste doelpunt ooit voor Curaçao op het toernooi.

Curaçao had de eerste groepswedstrijd met 1-0 verloren van El Salvador. Dat land speelde het tweede duel met 1-1 gelijk tegen Jamaica, waardoor die twee landen met vier punten uit twee duels boven Curaçao staan in de groep.

De formatie van bondscoach Remko Bicentini, die met Eloy Room (PSV), Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle) en Elson Hooi (ADO Den Haag) over de nodige Eredivisie-spelers kan beschikken, moet in de nacht van woensdag op donderdag van Jamaica winnen om door te mogen.

De zege op Honduras was de eerste ooit op het toernooi, dat wordt georganiseerd door de CONCACAF. Dat is de bond van Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben. Twee jaar geleden verloor Curaçao bij het debuut alle drie de groepsduels.

Chili naar kwartfinales op Copa América

Chili heeft op de Copa América ook de tweede groepswedstrijd gewonnen. Dankzij de 1-2-zege op Ecuador is de titelverdediger geplaatst voor de kwartfinales.

José Pedro Fuenzalida schoot Chili in Salvador al vroeg op voorsprong. Ecuador kwam dankzij een benutte strafschop van Enner Valencia nog voor rust op gelijke hoogte, maar Alexis Sánchez besliste het duel vijf minuten na de hervatting in het voordeel van Chili.

Uruguay lijkt met Chili mee te gaan naar de laatste acht. Dat land heeft vier punten na twee duels. Ecuador, dat het duel met Chili met tien man beëindigde vanwege rood voor Gabriel Achilier, moet in de laatste groepswedstrijd winnen van Japan om nog kans te maken.

Bron: NU.nl

6 Reacties op “NU | Curaçao boekt eerste zege op Gold Cup, Chili wint weer op Copa América

 1. @Drechi pa Bosnan Tur, Nederland versloeg Engeland, Duitsland en Frankrijk..

 2. @Drechi: je kunt de Bandabou Cup niet vergelijken met de Nations Cup. En waarom met Nederland vergelijken?

 3. Drechi pa Bosnan Tur

  Laat Wim aub eerst eens kijken naar wat het Nederlands elftal ervan bakt, (weer geen prijs!!!) eer hij zich aan denigrerende uitlatingen over anderen waagt…..

 4. Het commentaar over deze spelers is meestal slecht, de vraag is wat er geschreven word als ze winnen aanstaande woensdag van Jamaica?
  U raad het al weer, het is nooit goed genoeg, jammer van het gezeik altijd over deze spelers.

 5. Curacao is weer weggespeeld en heeft het aan de geweldige keeper Room te danken dat het niet met 7-1 verloren heeft.

  Beschamend weer. En dat noemt zich profs.

 6. ericlapas

  Ik moet zeggen sinds Direct TV voetbal uitzendt vind ik niets meer aan. Vopral die irritante Venezolaan die minutenlang goal schreeuwt bij een stand van 7-0. Om niet te spreken van die Gonzalo Cuales die man is zo fout als het maar kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *