32 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

NU | Churandy Martina wil na sportcarrière hacker worden

HomeMediaNU | Churandy Martina wil na sportcarrière hacker worden
Churandy Martina wil na sportcarrière hacker worden

Sprinter Churandy Martina zou na zijn sportcarrière graag hacker worden. De Curaçaoënaars wil zijn interesse voor technologie graag gebruiken om de politie te helpen.

Martina is nu nog vooral bezig met de Olympische Spelen van 2020, maar kijkt ook al verder vooruit. “Ik heb ook al plannen voor na mijn pensioen hoor. Ik zou bijvoorbeeld wel hacker willen worden; ik houd van technologie en zou daarvoor wel naar school willen gaan. Maar dan wil ik wel een goede worden, om de politie te helpen, hahaha”, vertelt hij in tijdschrift Runner’s World.

Toch wil de sprinter de sportwereld niet helemaal gedag zeggen. “Maar misschien word ik toch beter coach. Dan kan ik jonge mensen bijbrengen wat ik allemaal heb geleerd om ze ook zo ver te krijgen als ik ben gekomen. Ik denk ook dat ik een goede coach zou zijn, met alles wat ik weet, ook van de mentale kanten. En gewoon, vanwege hoe ik ben.”
Foundation

Ook heeft Martina plannen met de Churandy Martina-foundation, waarmee hij talentvolle jongeren op Curaçao probeert verder te helpen. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nu te weinig tijd voor heb. Wat ik in de toekomst graag zou doen, is een internaat openen dat kinderen helpt hun talenten te ontplooien – of dat nou is op het gebied van sport, of iets anders.”

“Er zijn veel jonge mensen op Curaçao die geen mensen om zich heen hebben die hen kunnen helpen, maar ik vind dat wel heel belangrijk, want als het goed gaat met onze kinderen, dan komt het ook goed met ons.”

Bron: NU.nl

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Maurice niemand heb jouw gevraagt om hier te wonen je kan altijd weer rechtsomkeer naar Nederland daar kom je nog meer van je landgenoten die zwartgalig zijn en alleen maar te zeiken hebben over van alles en nog wat bij jullie is het ook een zooitje breek me de bek niet open er is niks mee met gouden tand en tattoo kijk n/d meeste top voetballers die hebben noch meer ballen dan jij.
  zeikerd rot op.wat heb jij zelf gepresteerd nada ik ken jouw sort.
  JALOERS

 2. Ook ik ben geen tattoo-fan. En als we het hebben over het poseren met foute figuren door gerespecteerde hoogwaardigheidsbekleders en dan bedoel ik niet alleen hier op Curacao, kunnen we gemakkelijk een Knipselkrant vullen.
  Het gaat om zijn intentie en dat zou ook voor meneer Chris de boventoon moeten voeren
  Het verwondert me overigens dat er bij de reageerders weinigen zijn die hun volledige naam vermelden.

 3. Hoor en luister eens ! Chris, ik ben het vaak met je reaktie’s eens, maar nu moet ik je toch ff vragen of je toevalig een boreltje te veel op heb, kijk ik heb ook altijd last van de blaadjes als ze vallen in de herfst, hier heb ik er gelukkig geen last van !! of dat ons makambas op curcrim via een lul verhaal en verstopt als Gerrit de Raaf TROLL een slecht ima deoeie he boba geven Whaaaa, en ik ben heel blij met en voor deze hard loper als hij maar niet ooit nog een keer met de grotste pathologische leugenaar van het westelijk halfrond op de foto gaat.

 4. Een rolmodel met tattoos en gouden tanden die trots met een tot 3 jaar cel veroordeelde MFK draaideurcrimineel poseert.

  Een kinderhand en de hand van Kees Bouman zijn snel gevuld.

 5. Ik kan me best voorstellen dat Hoto boos is. Ook ik snap het ongefundeerde negativisme niet, die een paar makamba’s hier aan het uiten zijn. Wat Churandy bereikt heeft in de sport, daar kan menigeen jaloers op zijn. Daarnaast probeert hij een rolmodel voor de Curacaose jeugd te zijn. In Nederland hebben ze ook zo’n rolmodel in de persoon van een cokesnuivende Yuri van Gelder, die tijdens de laatste OS in Rio ‘s nachts even zoek was en daarom en vanwege andersoortig wangedrag uit de Olympische ploeg werd gezet. Voor welk rolmodel kiest u heren?

 6. Maurice BDKBM typisch zo’n nederlander die op onze eiland woont en denk dat over een ieder wat te vertellen heeft.Hey weg wezen van onze eiland. Laat die man maar dromen, als jou dromen op zijn en je leeft als een zure pruim, en je leven heeft geen uitdaging meer,dan rot je toch op naar de k land van j.Dan hoef je niet te ergeren over een ander.

 7. Technology?

  Als ik hem hoor praten betwijfel ik of hij begrijpt hoe een broodrooster werkt.

  En als hacker zou hij denk ik eerder zijn MFK vriendje helpen dan de politie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties