NU | Amerikaans hof van beroep handhaaft beslissing opschorten inreisverbod

Beslissing drie rechters was unaniem | AP

Het Amerikaanse hof van beroep in San Francisco heeft de beslissing om het inreisverbod voor mensen uit zeven islamitische landen op te schorten gehandhaafd.

De beslissing van de drie rechters die zich over het inreisverbod bogen was unaniem.

Vorige week bepaalde een federale rechter in de staat Washington dat het inreisverbod ongeldig is zolang er juridisch geen duidelijkheid over bestaat.

Die tijdelijke opschorting is met de beslissing van donderdag nog altijd van kracht. Dat is een flinke tegenslag voor de regering van Donald Trump die dinsdag nog via woordvoerder Sean Spicer liet weten het volste vertrouwen te hebben dat het inreisverbod hersteld zou worden.

De volgende stap voor de regering van Trump is om naar het Amerikaanse Hooggerechtshof toe te stappen. Dat lijkt Trump ook te bevestigen op Twitter in een bericht dat hij donderdag direct na de uitspraak stuurde. Hij schreef: “We zien jullie in de rechtbank. De veiligheid van ons land is in het geding”.

Geweerd

Het inreisverbod dat Trump invoerde en opgeschort werd gold voor mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië. Zij werden direct nadat Trump het decreet liet ingaan geweerd uit de VS totdat een rechter in Seattle op 3 febuari bepaalde dat het verbod moest worden opgeschort.

Discriminatie

De staat Washington spande de rechtszaak aan. Het inreisverbod zou inwoners van die landen schade berokkenen en zou bovendien uitnodigen tot discriminatie. Later sloot de staat Minnesota zich aan bij de zaak. Ook in de staten Massachusetts en Virginia liepen zaken over het inreisverbod.

Bron: NU.nl/Reuters

2 Reacties op “NU | Amerikaans hof van beroep handhaaft beslissing opschorten inreisverbod

  1. Abraham Mossel

    @ Rens zeker PvdA en vel fan van DWDD, PAUL & Whitek.t. en verder al die misselijkmakende mee vreters figuren die bij de plublieke omroepen de staats kas leeg roven met K.U.T progama’s

  2. Strike twee !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *